Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

по пътеката

Мнения: 3 087
моля, ако някой може да  ми даде рецептата! не работи търса4ката, приемам на ли4ни, ако е проблем, 4е отварям тема! мерси!
Цитирай

По-близо до звездите

Мнения: 274
Вкъщи правим с извара едни много вкусни неща, които се наричат вареники. На вкус са като страхотни макарони със захар и сиренце Peace
ако искаш рецептата, ще ти я пиша на лични ; само кажи  Smile
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
kak se prawi samata izwara?tuka nqmame nikakwo sirene podhodqshto za deca!imashe recepta, no sega ne mi raboti foruma dobre! molia za pomosht!
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Аз правех за детето така: слагам да заври млякото и добавям лимон - мисля, че за 2 л мляко отиваше половин лимон. Млякото се пресича и става на парцали, изсипваш в тензух и оставяш няколко часа да се изцеди хубаво.
Цитирай

По-близо до звездите

Мнения: 274
Изварата се получава от "пребито" прясно мляко, което се прецежда и след това ако искаш я посоляваш или я ползваш просто така. Баба ми я правеше по този начин. Някои нарочно пребиват млякото с капки киселина /лимонтузу например/, за да си направят извара.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
  Как да направиш извара, или нещо с извара?
 Аз разбирам въпроса ти, че искаш рецепта как да направиш извара, но Kalinkata по друг начин.....кой греши?
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Сега вече ми е ясно WinkВ Англия няма извара, првя си я сама и става много хубава.Слагам прясно мляко да заври и след това прибавям кисело мляко.Разбърквам постоянно докато течността не се сгъсти максимално.Дозата ми е на око.Но на 3л. прясно мляко прибавям около 2к. кисело мляко.След това слагам в тензух да се изцеди, а солта я слагам преди да я употребя.
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
много благодаря на вси4ки, то4но рецептата на биляна търсех! благодаря пак на вси4ки, сега се цеди, дано да стане,4е закъсваме за закуските, попари и макарони по български!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.