Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 ян. 2007, 14:51 ч.

Катък вместо майонеза

  • 10 380
  • 19
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 150
Не знам дали откривам топлата вода, но реших да опитам една салата, вместо с майонеза с катък.Стана превъзходна.

1. Задушени :
   -червено цвекло
   -моркови
   -грах

2. Сварени картофи.

Всичко нарязно и объркано с олио и сол. После добавих катък и разбърках пак.
Стана подобно на руска салата, но с актък е много по-леко и леко накиселява , заради вкуса на катъка.

Опитайте Simple Smile

# 1
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
а катъка как го правиш??

# 2
  • София
  • Мнения: 1 150
От магазина Simple Smile

# 3
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
oт кога си търся рецепта за катък  Cry
мерси все пак   bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 425
ANGYA  мога да ти кажа една рецепта за катък ако искаш.

# 5
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
ANGYA  мога да ти кажа една рецепта за катък ако искаш.
давай
пусния тука  да не отваряме нова тема
мерси   bouquet

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 63
Моето предложение за катъка е по-елементарно:

червени чушки, обелени и нарязани на жулиени - колкото повече, толкова по-добре.
Разбърква се добре.
Идеално е за предястие, за салата, за мезе към ракия или вино.
Универсално е направо. Опитайте!  bouquet

# 7
  • Мнения: 6 461
Катъка от магазина определено не ми харесва Sick
До колкото знам домашния се прави с прясно мляко и сирене и след това престоява извистно време....но за по точно ще питам и ще пусна рецептата.

  bouquet

# 8
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
Моето предложение за катъка е по-елементарно:

червени чушки, обелени и нарязани на жулиени - колкото повече, толкова по-добре.
Разбърква се добре.
Идеално е за предястие, за салата, за мезе към ракия или вино.
Универсално е направо. Опитайте!  bouquet
а мляко и сурене не слагасх ли само пипер ли ???
дими аз бъркам кисело мляко със сирене
но няма същия вкус

# 9
  • София
  • Мнения: 425
Да си призная често аз никога не съм правила катък, тъй като в нас го прави половинката  chef.  Рецептата е следната:
Печени чушки нарязани се разбъркват със натрошени сирене и гъсто кисело мляко. Вкъщи си падаме по лютото и затова добавя и печени люти чушлета нарязани на много ситно. Става страхотно.

# 10
  • Мнения: 10 072
Истинският катък / по нашия край го наричат крокмач/ не е кисело мляко със сирене. Майка ми го прави, но никога не съм се интересувала как точно. Знам, че не може да се прави по всяко време, а в някакъв период на годината, когато овчето мляко е гъсто и маслено. Вари се на водна баня доста, после се сипва в съд, натрошава му се сирене, стои така известно време и чак след това се яде. Много вкусно нещо е с печени чушки, орехи и топла питка.

# 11
  • Мнения: 1 356
Какви чушки?! Катъка не се ли прави от изцедено кисело мляко и чесън? Аз така го знам-сега правя нещо такова, но вместо цедено мляко слагам извара, смесена с кисело мляко и чесън-пасирам всичко гладко.Става страхотно! Peace

# 12
  • Мнения: 2 091
За катъка- баба ми вари млякото, докато е още горещо слага две-три капки мая за сирене и около буца колкото дланта натрошено на ситно сирене. Това нещо трябва да стои на много топло, готово е когато се отделят две фази- отдолу катъка, а отгоре суровтката. След това се прецежда с тензух. Няма значение от какво мляко се прави- краве, козе или овче, ама май наистина се прави само през лятото.

# 13
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
За катъка- баба ми вари млякото, докато е още горещо слага две-три капки мая за сирене и около буца колкото дланта натрошено на ситно сирене. Това нещо трябва да стои на много топло, готово е когато се отделят две фази- отдолу катъка, а отгоре суровтката. След това се прецежда с тензух. Няма значение от какво мляко се прави- краве, козе или овче, ама май наистина се прави само през лятото.
мерси скъпа
  bouquet

# 14
  • München
  • Мнения: 2 567
Да си призная често аз никога не съм правила катък, тъй като в нас го прави половинката  chef.  Рецептата е следната:
Печени чушки нарязани се разбъркват със натрошени сирене и гъсто кисело мляко.
Това е и моя любима салатка  Hug Лесна, бърза и вкусна!



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт