Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 ян. 2007, 19:21 ч.

Да ги разцъкаме и пенсионерите в обЩествения транспорт

 • 2 435
 • 47
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 098
Днеска така се слу4и,4е трябваше да използвам градския транспорт,нямаше друг на4ин.
Та,ка4вам се аз заемам едно място и си се возя.По едно време влизат някаква огромна тумба стари хора.Имаше една бабка много зле с краката ми се видя,а и беше с бастун,та станах и й предложих да седне на мястото ми.Искам да уто4ня,4е това не е задължително тук да отстъпиш на стар 4овек.Ако искаш и имаш желание,но дори и да мрънка,никой не взема отношение.
Дотук добре,но дъртия,сигурно мъж й беше като по4на"Е,как няма да стане.Ние имаме пове4е нужда,уморени сме,с тия крака,пък тя млада" и т.н.
Аз се замислих и го заговорих.Питах го ходи ли на работа,има ли деца за гледане,жена за оправяне  Laughing,а и къде е тръгнал сега?На разпродажби ли,карти ли да играе?Той се притесни доста,Щото разбра за какво иде ре4.СледваЩия път като им отстъпят съм сигурна,4е няма да коментира,а Ще е благодарен,4е някой му е направил жест.
Та в тоя ред на мисли да ви питам и вас какво мислите по този въпрос?
ЗаЩото аз все пове4е се убеждавам,4е не трябва да отстъпвам на старите хора.4е ние младите,имаме купиЩа зада4и,задължения,сигурна съм 4е сме в пъти по_уморени от тях.Ето заЩо и не виждам смисъл да си давам мястото,когато ползвам обЩ.транспорт.
ЗаЩото и друго забелязах_уж има места за майки с деца,а влиза една майка,4уди се бебето ли да държи,нея си как да закрепи,4е да не падне и се помоли на една баба да й отстъпи обозна4еното за майки място.Лелее,онази старата какъв скандал й вдигна,не е истина. #Crazy
Та и аз стигнах ве4е до този извод,като във онзи виц,дето дядото се карал с един младеж да му отстъпи място.Младежа не Ще.Дядото праЩа на майната цялото младо поколение,а младежа го пита "А ти ставаше ли като беше млад на по_възрастните хора?""Ставах">"Ами ей затова сега те болят краката". hahaha

# 1
 • Мнения: 2 381
Старост - нерадост, Марица. Ако ще на луната да живея винаги ще стана.
Колкото грижи да имам - те моето здраве нямат. А и да го имат, други неща им липсват.
В обществения транспорт тук има неписани правила за инвалиди, възрастни хора и бременни (майки с деца). И се спазват. Поне за времето, когато усилено ползвах само обществен транспорт.
Шофьорите участват в прооцеса също.

# 2
 • Мнения: 1 959
Преди да взема книжка ми се налагаше да патувам с автобуси,много неприятно беше.По маршрута по които се движех автобусите са на два етажа и аз винаги сядах на втория етаж там стари хора няма каk да се качат.Забелязала сам че доста от пенсийте си карат колите до кам 70-75 год и автобусите не се пълнят много.Иначе тук пенсионерите имат организиран транспорт до супер маркетите или до болницата.Та така де слава богу че изкарах курса за шофьр

# 3
 • Мнения: 6 167
Старост - нерадост, Марица. Ако ще на луната да живея винаги ще стана.

и аз така мисля. така съм възпитана. така ще възпитавам и децата си.
няма 6/5 за мен по темата за възрастните хора и бременните жени в градския транспорт.

Последна редакция: чт, 25 яну 2007, 21:49 от Lennie

# 4
 • Мнения: 1 526
Тук автобуситете са доста често и почти винаги има празни места. Сутрин са по- пълни но те тогава дедетата явно спят.
Аз лично съм според това дали съм уморена, но по принцип ставам.
Е, а и не толкова често се качвам на рейс...

# 5
 • Мнения: 1 363
Kато гледам как са се разкикерили някои възрастни хора, сърце не ми дава да остана седнала. И съм забелязала, че хора на средна възраст стават. Дечурлигата -те са друга категория, бунтари.
За разлика пък от други напети пенсионери  (туристи понякога) опънали гръб, засмени, весели, с туристическите обувки за катерене- е, слънчевите очила и холивудските усмивки - ми като ми се качи такъв си седя. Не ставам. И никой друг не става.

# 6
 • Мнения: 1 860
 Аз пък се сетих за друг виц, свързан със случката.
 Една баба отишла в града и като се върнала на село, започнала да разкава колко хубаво е там и как в автобуса правят място. И другата питала: "Ама на което искаш ли сядаш?" "Да, бе, да!" отвърнала. Отишла и втората баба в града. Качила се на автобуса, огледала се, огледала се, па рекла на едно момче: "Момче, стани баба да седна!" "Ама, бабо, толкова места свободни, тук ли искаш да седнеш?" отговорил той. Заинатила се бабата, че там ще сяда и не та не. На младежа му писнало, станал и рекъл: "Айде, от мен да мине! Ама да караш внимателно!"

 Иначе по темата нямам кой знае какво да кажа. Никакви по-близки контакти и общи случки не са ми се случвали с така наречената "трета възраст".

# 7
 • Мнения: 7 914
Тука, който се добере пръв до место негово си е... веднъж станах на една бременна жена и тя ме изгледа ето така #Crazy... промълви благодаря, ама продължи да си ме гледа  #Crazy и с  newsm78
 Ама и честно казано не съм пътувала много- много с градския транспорт.. та нямам и много опит с него Rolling Eyes

# 8
 • Мнения: 3 098
напети пенсионери  (туристи понякога) опънали гръб, засмени, весели, с туристическите обувки за катерене- е, слънчевите очила и холивудските усмивки - ми като ми се качи такъв си седя. Не ставам. И никой друг не става.
To4но такива са и пове4ето тука,а специално тази,на която дадох място беше недобре.Но по принцип пенсиите тукашни тъкмо са си отдъхнали от деца,ипотеки и какво ли не и тръгват да обикалят като бесни.
Забелязала съм и когато 4акам по светофарите,4е доста дедита и баби са яхнали геврека.
Даже с един много се смях,беше с джип,спря до мен и слушаше много силно хип хоп. Mr. Green
nana_cool много се смях на вица. Joy

# 9
 • в шоки-land
 • Мнения: 3 763
редовно си пьтувам с ГТ, има си място 3а инвалиди и детски колички, 3адьлжително са свободни....но ако някой е 3астанал там, само като ме видят с количката и сами ми помагат...иначе и а3 станах ведньж на вь3растен дядо в автобуса и той ме и3гледа толкова странно, че повече не сьм повторила Joy....но в повечето случеи има свободни места, така че не е проблем....

# 10
 • ENGLAND
 • Мнения: 2 928
То тук общественият транспорт работи почти само за пенсионерите. Влезеш в автобуса, само гранита, бабки де. Ама нали им дават безплатни карти за обществения транспорт като навършат 65 и те се хукват като невидели. Като грабнат и пазарските колички в автобуса става пренаселение - техните  и ние с бебешките колички. Затова и избягвам часовете, когато хукват или се прибират. Но иначе бабките са доста дружелЮбни, правят място, закачат Ели. Те са лЮбимки на дребосъка. Още като се качим и тя почва да ги поздравява, след това им изнася и концерт от нейните си песнички, а накрая даже и ръкопляскат. То това им е развлечението и на бабките и на Ели.

# 11
 • Мнения: 1 393
Старост - нерадост, Марица. Ако ще на луната да живея винаги ще стана.

Точно такова е и моето становище.
И честно да ви кажа, поне за мен всичко, което се различава от него е срамота.
Но явно си има възпитание и възпитание, разбирания и разбирания.  Peace


М/у другото- някой би ли ми обяснил какво по-точно означава "разцъквам"?
Аз този глагол нещо не го знам май, а гледам вече във втора тема се употребява... Някакъв нов жаргон ли е, що ли?  newsm78

# 12
 • Мнения: 5 474
Старост - нерадост, Марица. Ако ще на луната да живея винаги ще стана.

и аз така мисля. така съм възпитана. така ще възпитавам и децата си.
няма 6/5 за мен по темата за възрастните хора и бременните жени в градския транспорт.
Peace напълно подкрепям.

# 13
 • Мнения: 1 017
НЕ съм се качвала на авобус без свободни места, та не ми се е налагало да "мисля по въпроса" тук. Освен това на определените за възраст, бременност, инвалидност места, никой не сяда, освен ако не е в групата  Wink

А по повод отноШЕнието ми по принцип, цитирам, та да не повтарям  Peace

Старост - нерадост, Марица. Ако ще на луната да живея винаги ще стана.

и аз така мисля. така съм възпитана. така ще възпитавам и децата си.
няма 6/5 за мен по темата за възрастните хора и бременните жени в градския транспорт.

В Бг винаги съм ставала и ставам. Не ме интересува дали са нахални или с чЕрвило, или просто изглеждат по добре от колкото аз се чуствам в дадения момент. КАто им погледнеШ очите и бръчките (на възрастните хора, имам предвид, бременните впечАтляват по друг начин  Wink), и все едно и съЩо виждаШ.

# 14
 • Мнения: 1 017
М/у другото- някой би ли ми обяснил какво по-точно означава "разцъквам"?
Аз този глагол нещо не го знам май, а гледам вече във втора тема се употребява... Някакъв нов жаргон ли е, що ли?  newsm78не знам дали ЩЕ мога добре да го обясня, ама с пример: "разцъквам картите"  Wink раздавам, разпределям, разигравам... newsm78 неЩо такова Ще да е... а може и като "разниЩвам"... (темата)

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт