Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

BG

Мнения: 1 668
Нещо не му разбирам на желатина и не ми се получават нито сладкишите, нито предястията.

Моля за съвет каква марка да ползвам и как точно да го приготвям за добавяне към ястията.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Да,ползвам"Прима".Ако искам да желирам крем,който приготвям на котлона първо го заливам с малко студена вода,да набъбне,и след това в горещия крем и го бъркам,докато се разтвори напълно.А ако приготвям студен крем заливам желатина с вряла вода и бъркам,докато се разтвори напълно.Изчаквам да се поохлади и го прибавям към крема.
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Благодаря за отговора   bouquet
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Да ползвам само д-р Йоткер, с нашия нещата не стават като хората.
Цитирай


Мнения: 3 271
От доста време ползвам само на д-р Йоткер и не еимало издънки  Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Ами д-р Йоткер, Мйоткер не мога да направя нищо се желатин, седи си на бучки и това е Sick
А правя всичко, според указанията на опаковката и пак не става newsm78
Цитирай

София

Мнения: 337
Използвам д-р Йоткер. Разтварям в около 150 мл вода и оставям за 5 минути да набъбне и полсе за 10-20 секунди в микровълновата и е готов за сладкиш или чийз или каквото искаш Smile
Цитирай


Мнения: 6 091
Ами д-р Йоткер, Мйоткер не мога да направя нищо се желатин, седи си на бучки и това е Sick
А правя всичко, според указанията на опаковката и пак не става newsm78

и аз не съм доволна от него.колкото пъти съм ползвала не е ставало. ползвам на прима /жълта опаковка/ - всичко е ок, тортата на лео стана супер, като се има пред вид че трудно се желира сметана с течен шоколад.
Цитирай


Мнения: 951
Ползвам желатин често, предпочитам този на Д-р Йоткер. Случвало се е да си купувам и български, когато е свършил предпочитания от мен.
Питаш как точно да го приготвяш за добавяне към ястията - ето аз как го приготвям:
В 80-100мл вода сипвам пакетчето желатин и оставям да набъбне за 5-10 минути. След това слагам на котлона и бъркам постоянно докато се разтопи. Тук е важно да се внимава да не заври желатина, затова първоначално можеш да правиш тази процедура на водна баня.
След това оставям леко да поистине, като бъркам по малко. Сипваш си желатина в сместа, която ще желираш и това е.
Добре е леко да изстине разтопения желатин, защото ако сместа е студена желатина става "на парцали".
Държа да подчертая, че не спазвам инструкциите на гърба на опаковката и все пак всичко ми се желира добре.
Успех!
« Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 12:25 от Ralfieta »
Цитирай

Варна

Мнения: 136
Ползвам желатин често, предпочитам този на Д-р Йоткер. Случвало се е да си купувам и български, когато е свършил предпочитания от мен.

newsm10
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
За какво точно ползвате желатин (освен за кремове).Аз имам една кутия и се чудя какво да го правя newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
На д-р Йоткер. Винаги се получава.
Слага се в 6 супени лъжици студена течност, след около 5 мин набъбва. Има разлика в приготвянето дали ще е за топло или студено. За студено затопляш набъбналия желатин и го бъркаш до пълното му втечняване. След това към него одбавяш една по една няколко лъжици от студената течност, за която ти трябва, компот например. След това смесваш всичко заедно.
А за топлото приготвяне добавяш набъбналия желатин и бъркаш.

Имай предвид, че желатинът не действа с ананас, киви, смокини и папая (пресни).

ДСС, аз си правя често две неща - през лятото някакъв компто, просто си го желирам и си го хапвам студен от хладилника, много е разхладително и приятно.
Другото е за крем, който правя пак с някакъв компот, обикновено от белени праскови, които режа на парчнеца, желатина го правя със сока и след това всичко смесвам с изцедено кисело мляко и много кокосови стръготини (става и без тях) и разпределям в купички и в хладилника. Става като твърдо парфе, не слагам много захар и е много вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.