Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

USA

Мнения: 7 091
Че даже и рима има Smile
Кажете ми, някой ползвал ли е Cremme de Coconut и как го използвахте? И да питам, понеже купих консерва с кокосово мляко, а като го отворих от вътре не беше гладко мляко, а стоеше на парцали, като пребито. Развалено ли е или просто така изглежда? Embarassed Питам, защото кокосово мляко в чист вид не съм виждала.  newsm78
Питам тези неща тук, защото аз поне в БГ не съм ги виждала , пуснах подобен въпрос в готварския, но се съмнявам някой да ми отговори, а понеже ми трябва спешно, надявам се Дивиана да не се сърдиш. Peace
« Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 18:31 от Tandoori »
Цитирай

Finland

Мнения: 1 017


Ами аз съм ползвала, за сьомга...моят беШе гладък, точно като мляко  newsm78 ОбачЕ знам, чЕ има един, който е като непрецеден, има неЩо като стърготинки вътре, но се използва за сладкиШи...
Дано да има някоя мама от ваЩия край, да сподели отит..  Hug
Цитирай

Cape Town

Мнения: 253
Aз ползвам редовно в разни Тайландски манджи, че много ги хапваме. Обикновенно е гладък, или пък е стой като утайка на дъното а отгоре като вода. Що не разбъркаш първо и да видиш дали ще се изглади съдържанието.
Иначе, за употреба, прибавям го доста в началото на готвенето, т.е вместо бульон, вода и т.н. Но като се посготви малко и моя става на парцали, ама като го разбъркам се пооправя.
Успех и дано съм била полезна!
Цитирай


Мнения: 8 956
Тандури, и аз съм ползвала кокосово мляко от консерва, и при мен е гладко.
Често замествам сметаната с него, особено ако искам да придам лек екзотичен привкус или има плодове в ястието.
Но така както го описваш ми прилича на развалено  newsm78
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Бпби, я кажи за кокоса със сжомга де   chef  bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 7 091


Да дам отчет сега Smile
Значи, кокосово мляко имало няколко вида, това дето аз съм го взела било такова, което се утаява на парцали, имало и такова, което стои гладко. Значи като го разбърках и прочетох инструкцията  Blush да се затопли- всичко беше ОК.
А крема- първоначално стоеше като восък отгоре, а отдолу като олио. Като се разбърка- става като бита сметана. Казват, че може да стане и за украса, ама аз нямах време да разбивам толкова дълго, понеже става мнооого по-бавно ото нормалната сметана. Обаче е АДСКИ вкусен! И е леко бежов на цвят, не чисто бял.
Цитирай


Мнения: 2 952
Гладък трябва да е в консервата.Истинското кокосово млеко даже не е бяло , а  като мътна вода, често пием , бяло не е било ниВгАш Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.