Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Пилешки пържолетки с лук

Продукти:
600 гр пилешки филета от бяло месо без кожа
2 лимона
2 глави лук

Приготовление:
Филенцата се начукват добре с чука за месо (дори да се пробият, няма значение, да са начукани тънко). Изцеждат се лимоните. Лукът се нарязва на шайби. Нареждат се в кутия или купа - пласт лук, пласт филе, лук, филе, завършва се с лук. Залива се с лимоновия сок, така че да ги покрие, покрива се с капак или фолио и се оставя да престои в хладилник 3-4 часа.
Загрява се малко олио/зехтин в тиган с дебело дъно (чугунен или пък тип скара, от онези с ребрата по дъното) и леко наръсените със сол и пипер пържолетки се опържват по няколко  минути от всяка страна, като повечето от лука се маха, за да не загори. Накрая останалия лук и лимонов сок се слагат в тигана, леко да заври, за да омекне лукът, и се поливат пържолетките отново.
Самото пържене отнема към 15 минути, стават супер крехки и вкусни. Вървят с всякаква гарнитура - картофи, пюре, зеленчуци, ориз...
Цитирай

Европа

Мнения: 2 928
Мммммммм ,колко вкусно звучи, воо Very Happy

Мога да предложа  и аз нещо :

Панирано пиле с кашкавал

750 г бяло пилешко месо
150г кашкавал
50г брашно
50г галета
5 бр яйца
3 с.л. соев сос
1 бр. лимон
черен пипер,магданоз,босилек,сол

Месото се нарязва на дълги ивици.Смесва се със соевия сос,сока от лимона,черния пипер ,магданоза и босилека.
Маринова се за 20 минути.
Месото се отцежда и се подсушава.
Кашкавалът се настъргва на ситно ренде и се смесва с разбитите яйца.
Месото се посолява ,овалва се в брашно,след това с яйчената смес и накрая с галетата.
Пържи се. Love
Вкусничко е!
Цитирай
Копнах си ги и двете рецепти и бягам в кухнята Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.