Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 ян. 2007, 09:57 ч.
  • Преглеждания  850  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • България
  • Мнения: 295
Няколко пъти правя но като ги пържа се раздробяват в тигана.Картофите ги сварявам намачквамги  слагам яйца  подправки .Овалвам ги в брашно и пържа.Явно нещо правя както не трябва . Помагайте.

Реклама
# 1
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
ето моята малка таина за картофени кюфтета
след като си намачкам картофите  прибавям подправките + сиренето омесвам добре
разделям яйцата  на белтък и жълтък и прибавям само жълтъка кум сместа
овалвам в брашно и панирам в разбирия белтък
така не се  пръска сместа и стават много добре панирани
    bouquet

# 2
  • Мнения: 6 461
Няколко пъти правя но като ги пържа се раздробяват в тигана.Картофите ги сварявам намачквамги  слагам яйца  подправки .Овалвам ги в брашно и пържа.Явно нещо правя както не трябва . Помагайте.
Аз ги правя по същия начин,но никога не ми се пръскат картофените кюфтета ,но определено ми стават много мазни и не знам защо така се получава..... newsm78

# 3
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
Няколко пъти правя но като ги пържа се раздробяват в тигана.Картофите ги сварявам намачквамги  слагам яйца  подправки .Овалвам ги в брашно и пържа.Явно нещо правя както не трябва . Помагайте.
Аз ги правя по същия начин,но никога не ми се пръскат картофените кюфтета ,но определено ми стават много мазни и не знам защо така се получава..... newsm78
ами защото  брашнотоне създава достатъчно голяма панировка която да предпази мазнината да проникне
пробвайте  троина панировка
брашно- белтък- галета
  chef

# 4
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Картофите се сваряват на рязани на едри кубчета , изтиват , намачкват се леко с ръка , но в никакъв случай на пюренека останат по-едри бучки. В ТЕСТОТО СЕ СЛАГА И БРАШНО  именно за да не се разпиляват + подправки каквито ви се харесват. Аз ги правя с много лук , магданоз , червена чушчица на ситно , чубрица , чер пипер ,  яйце и сол на вкус . Оформят се на топки с мокри ръце , овалват се в брашно , сплескват се на кюфте и се пържат на не много силен огън , за да не прегарят отвън и да останат сурови отвътре . Подреждат се на поднос с няколко слоя салфетки , за да поемат излишната мазнина . ХА ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

# 5
  • София
  • Мнения: 6 154
Картофите се сваряват на рязани на едри кубчета , изтиват , намачкват се леко с ръка , но в никакъв случай на пюренека останат по-едри бучки. В ТЕСТОТО СЕ СЛАГА И БРАШНО  именно за да не се разпиляват + подправки каквито ви се харесват. Аз ги правя с много лук , магданоз , червена чушчица на ситно , чубрица , чер пипер ,  яйце и сол на вкус . Оформят се на топки с мокри ръце , овалват се в брашно , сплескват се на кюфте и се пържат на не много силен огън , за да не прегарят отвън и да останат сурови отвътре . Подреждат се на поднос с няколко слоя салфетки , за да поемат излишната мазнина . ХА ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

И аз ги правя по същия начин. Единствената разлика е, че ги пържа в сгорещено олио. Не ми се разпадат.
Но не трябва да са много тънки, т.е. поне един пръст дебели и добре оформени по краищата  Peace

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 243
Аз пък ги пека - не стават мазни и не се разпадат!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт