Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

България

Мнения: 295
Няколко пъти правя но като ги пържа се раздробяват в тигана.Картофите ги сварявам намачквамги  слагам яйца  подправки .Овалвам ги в брашно и пържа.Явно нещо правя както не трябва . Помагайте.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
ето моята малка таина за картофени кюфтета
след като си намачкам картофите  прибавям подправките + сиренето омесвам добре
разделям яйцата  на белтък и жълтък и прибавям само жълтъка кум сместа
овалвам в брашно и панирам в разбирия белтък
така не се  пръска сместа и стават много добре панирани
    bouquet
Цитирай


Мнения: 6 461
Няколко пъти правя но като ги пържа се раздробяват в тигана.Картофите ги сварявам намачквамги  слагам яйца  подправки .Овалвам ги в брашно и пържа.Явно нещо правя както не трябва . Помагайте.
Аз ги правя по същия начин,но никога не ми се пръскат картофените кюфтета ,но определено ми стават много мазни и не знам защо така се получава..... newsm78
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Няколко пъти правя но като ги пържа се раздробяват в тигана.Картофите ги сварявам намачквамги  слагам яйца  подправки .Овалвам ги в брашно и пържа.Явно нещо правя както не трябва . Помагайте.
Аз ги правя по същия начин,но никога не ми се пръскат картофените кюфтета ,но определено ми стават много мазни и не знам защо така се получава..... newsm78
ами защото  брашнотоне създава достатъчно голяма панировка която да предпази мазнината да проникне
пробвайте  троина панировка
брашно- белтък- галета
  chef
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Картофите се сваряват на рязани на едри кубчета , изтиват , намачкват се леко с ръка , но в никакъв случай на пюренека останат по-едри бучки. В ТЕСТОТО СЕ СЛАГА И БРАШНО  именно за да не се разпиляват + подправки каквито ви се харесват. Аз ги правя с много лук , магданоз , червена чушчица на ситно , чубрица , чер пипер ,  яйце и сол на вкус . Оформят се на топки с мокри ръце , овалват се в брашно , сплескват се на кюфте и се пържат на не много силен огън , за да не прегарят отвън и да останат сурови отвътре . Подреждат се на поднос с няколко слоя салфетки , за да поемат излишната мазнина . ХА ДА ВИ Е СЛАДКО !!!
Цитирай

София

Мнения: 6 154
Картофите се сваряват на рязани на едри кубчета , изтиват , намачкват се леко с ръка , но в никакъв случай на пюренека останат по-едри бучки. В ТЕСТОТО СЕ СЛАГА И БРАШНО  именно за да не се разпиляват + подправки каквито ви се харесват. Аз ги правя с много лук , магданоз , червена чушчица на ситно , чубрица , чер пипер ,  яйце и сол на вкус . Оформят се на топки с мокри ръце , овалват се в брашно , сплескват се на кюфте и се пържат на не много силен огън , за да не прегарят отвън и да останат сурови отвътре . Подреждат се на поднос с няколко слоя салфетки , за да поемат излишната мазнина . ХА ДА ВИ Е СЛАДКО !!!

И аз ги правя по същия начин. Единствената разлика е, че ги пържа в сгорещено олио. Не ми се разпадат.
Но не трябва да са много тънки, т.е. поне един пръст дебели и добре оформени по краищата  Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз пък ги пека - не стават мазни и не се разпадат!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.