Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 225
Здравейте.
Някой от вас имал ли е проблеми с госпожите в градината?
Как се справихте без детето ви да пострада.
Синът ми е на 6 и половина - последна година в детската градина. Оплаква се от едната от госпожите - постоянно без причинно им се кара, дори си позволявала да ги удря...Вечно била недоволна от децата, а пред родителите е много мила.
Бих искала да подам жалба, по законния ред, за да не се саморазправяме.
Моля ви за помощ...

# 1
 • София
 • Мнения: 3 787
Моят син е още малък, но ми става адски неприятно като чуя такива случаи. Жалбата е правилният вариант, но минава доста време докато се придвижва по съответните инстанции, а поведението на тази учителка изисква спешна намеса. Направи среща с нея и директорката и се оплачи, а през това време си пусни и жалба. Жалко, че такива хора се грижат за децата ни. Желая ти успех!

# 2
 • New Zealand
 • Мнения: 5 183
Аз, каквато съм импулсивна, бих говорила с у4ителките веднага, скед като 4уя такова нещо от сина си, но може би така само ще му навредиш ... Деликатна ситуация.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 225
Тръгнала съм към този вариант, поради няколко причини:
- проблемът не е от днес или вчера
- вече веднъж се разправяхме с друга госпожа в същата градина, която им водеше допълнителни занимания - нея я изгониха
- разправяхме се и с една лелка, която вечер предаваше децата на родителите им - и нея я изгониха
- тази - сегашната му госпожа е приятелка с директорката, едва ли ще успеем със същите мерки да направим нещо

# 4
 • София
 • Мнения: 1 225
Балалайка, импулсивно реагирахме на предишните два случая и имахме "успех", въпреки че после на детето се натякваше, че майка му командва в къщи, а не в градината.
Ако отида директно при въпросната госпожа, знам какво ще ми каже...
"Ама това не е верно... Ама как - той е едно от най-добрите деца... Аз него много го обичам... И дрън, дрън"
Познавам я добре - вече 3-та година ни е госпожа....

# 5
 • Мнения: 2 952
Олеле , отиваме  да си говорим с  госпожата(и със  собственичката/кът  на градината) и после  си местим детето в  друга градина.Но тук има градини на 10 метра с малко деца  във  всяка градина , та избора и конкуренцията  са   големи.

Каквото и ще да каже , вътре в себе си знае истината , пък и  нека и се каже ....какво отговаря не е важно, какво чува е по-важно.Нека я боли главата и да  спи тя , а не детето.Пък да си  говори каквото иска , дъра - бъра , аз ще си вярвам на детето.

Много е важно с бащата да се иде.Да я погледне между очите , дето има една  дума.А не по женски да бърбори глупости Wink

# 6
 • София
 • Мнения: 484
Смятам , че трябва да се реагира по всички възможни културни начини...пък ако не разбира от дума може да и се скръцне по сериозно със зъби. Все пак сме 21 век , а не 18-ти. Иначе остава едно чувство за безнаказаност в такива хора. Ако нещо им е криво , децата не са им виновни.
Пробвай с разговор на 4 очи първо, после по-етапен ред всичко останало....

# 7
 • София
 • Мнения: 5 349
Смятам , че трябва да се реагира по всички възможни културни начини...пък ако не разбира от дума може да и се скръцне по сериозно със зъби. Все пак сме 21 век , а не 18-ти. Иначе остава едно чувство за безнаказаност в такива хора. Ако нещо им е криво , децата не са им виновни.
Пробвай с разговор на 4 очи първо, после по-етапен ред всичко останало....
Peace

# 8
 • София
 • Мнения: 1 986
Sisko2,

Моят съвет, като дългоработещ в системата на Просветата човек, е да отидете заедно с таткото на детето в градината и да говорите достатъчно ясно и наблягащо с учителката и с Директорката. Като малкия през това време не трябва да е свидетел, естествено. Thinking   (Но говорете предварително с него, ако случайно го извикат, за да потвърди, че е ударен, да не вземе " да си глътне граматиката" и да не говори от страх, а да каже истината.)   Но за да хване "дикиш" всичко - направете и писмена жалба, за действията на въпросната учителка в групата, до Директорката на градината, внесето го в канцеларията на детското заведение и поискайте входящ номер за което. В жалбата най-отдолу поискайте и писмен отговор на Директорката за мерките, които е взела във връзка с това.
Ако тръгнат да Ви отклоняват да не подавате писмена жалба при предварителния разговор с учителката и Директорката, Вие им покажете недвусмислено, че ще направите запитване и към по-горните инстанции (може и да го направите, но може и да не го направите, но Директорката не трябва да знае истината задължително!).  Crossing Arms

Като направите копие с входящ номер от градината, ако не получите писмен отговор в рамките на 3 работни дни, можете да отнесете същото питане и до човека, който отговаря за образованието в районното кметство, до Дирекция Просвета - София, или до зам. Кмета по Образованието в Софийска община - Йорданка Фандъкова.
Както Ви написах, трябва да получите отговор до 3 работни дни от Директорката.

Това е начинът, ако искате да се вземат необходимите мерки. Не се страхувайте, че ще тормозят детето Ви по-късно - няма да стане. Напротив - ще бъдат внимателни с Вас.
Успех!   bouquet

# 9
 • Мнения: 3 847
Отиваш при директорката, разказваш и настояваш за адекватно административно наказание спряво въпросната учителка. Да не забравиш дебело да подчертаеш, че ако разбереш, че след този ви разговор върху детето ти е оказвано каквото и да е насилие ( психическо или физическо ), няма да се поколебаеш да потърсиш правата си в инспектората по образованието, че и на по-висша инстанция Peace При мен това свърши прекрасна работа Twisted Evil

# 10
 • Мнения: 55
В тази възраст настъпват сериозни промени в поведението на детето.Първата крачка,която Ви съветвам да направите е да споделите на Вашето дете,че утре ще отидете заедно в детската градина и заедно ще разговаряте  в негово присъствие за това,че учителката го е ударила.Наблюдавайте реакцията и повдението му  през цялото време.Това е необходимо,за да не го тласнете в орбитата на лъжата и това по късно да се затвърди в поведението му, от което Вие и то ще страдате много.Това още повече се е случвало вече и тук може би има друга причина,която създава дискомфорт на Вашето дете.Проверете случая от всички страни.На този етап сте чули само детето си.Успех!

# 11
 • Варна
 • Мнения: 578
slavinako е прав/а, че е добре да съберете по-подробна информация за методите на въпросната учителка, като поговорите и с други деца от групата и техните родители! Ако сте сигурна, че твърденията на детето са истина, организирайте среща с родители, деца, директор и учители!
В случай, че не намерите решение - подайте писмена групова жалба до регионалния инспекторат по образованието в съответната община.
Най-сигурно е, че учителката ще продължава да се държи по същия начин при положение родителите кротко си мълчат.

# 12
 • Мнения: 55
JuliaP,Много Ви моля не тълкувайте погрешно мнението ми,защото виждам,че опита във възпитанието  вИ е много малък и търсите агресията като начин на действие.ТОВА НЕ Е В ИНТЕРЕС  ЗА ДЕТЕТО.ПРОЧЕТЕТЕ ПОДРОБНО ТОВА,КОЕТО СЪМ НАПИСАЛА.Sisko2 ще ме разбере,а ако не е ясно,ще чакам съобщение на Е-mail.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 578
Slavinako, много ще съм Ви благодарна, ако ми разясните къде в написаното от мене видяхте агресия? Аз говоря за нормален разговор между заинтересованите страни и то само в случай, че наистина има за какво да се говори.
Жалбата също е цивилизован начин, гражданите да изразяват мнението си по пряко засягащи ги въпроси и да си търсят правата.

# 14
 • PLOVDIV
 • Мнения: 326
Моя син е на 5г. и имаше същия проблем в тяхната група, но родителите се оплакахме при директорката и тя е предупредена и вече не си позволява това своеволие

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт