Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Бургас
 • Мнения: 503
Моля мамчетата от София да се отзоват на молбата ми

Детето е на 3 и половина години,но все още не говори добре,
не може да се обслужва само ,ползва памперси,
не се доверява,агресивно е при несъгласие.
Алерго обременено е.Не може да се лекува чрез стандартна медицина
Търся специализирано заведение със собствен транспорт,
с не повече от 10 деца в група.
Желателно е да има психолог,логопед и др специалисти.

Благодаря в аванс на всички отзовали се!

# 1
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 392
Моят син ходи на една частна - http://esagen.hit.bg/
Там са малко деца, гледат ги логопеди и специални педагози, а относно храната - вие си носите и ще им обясните подробно какви са алергиите.
Аз съм доволна, моят син е подобен случай, но яде сам и няма алергия. Свикнаха го постепенно и той ходи с радост. Собствен транспорт нямат.
Другият вариант е 112 градина в Бояна - тя е безплатна, но е доста далече, засега не знам дали има транспорт. Не зная и как стои въпроса с храненето и дали ще се съобразяват с алергичните прояви. По принцип там е за деца, които се обслужват трудно поради физически проблеми, или за деца с умствено изоставане.
В логопедичните градини ще ви направят проблем за памперса и за особеностите в поведението, нас най-усърдно ни препращаха в 112 градина.

# 2
 • Бургас
 • Мнения: 503
Много ти благодаря firebird
Пожелавам ви още много чудеса през тази година Wink

Ще се радвам на повече съпричастност от страна на майките.

# 3
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 392
Не е от липса на съпричастност - просто няма голям избор на градини
Някои деца ходят на частни или държавни масови градини, ако заболяването на детето не представлява проблем за лелките.
Тук много сме обсъждали въпроса за специалните деца в градината - не ги искат и това е.
За много от децата би било добре да са сред връстниците си, за да им подражават в говорене и игри, и да напреднат по-бързо. Истината е, че лелките мърморят за памперсите, в твоя случай - ако алергията е към храна - знаеш ли ги колко ще се съобразяват - и тн.
В Младост има една детска градина, където биха взели специално дете, но не знам имат ли логопеди и психолози.

# 4
 • София
 • Мнения: 997
Не съм сигурна, но от една мама знам, че в Младост има градина/и с ресурсен учител, респективно - логопед психолог от ресурсния център. Но доколкото разбирам става въпрос за група с малко деца, а това при всяко положение е непостижимо за държавните детски градини. Има една частна градина в Бояна, на бул. Пушкин мисля, в която ходеше дете от форума, но то беше с ДЦП. За съжаление не зная повече подробности. Но не мисля, че разполагаха с логопед и психолог. firebird, градината, за която ти говориш, и за която мисля си разказвала ми звучи като идеален вариант.
Nina-Bs, наистина, не е липса на съпричастност   bouquet , по-скоро е липса на подходящи градини за децата.  Винаги съм се чудила как се справят родителите на деца с алергии......за съжаление те изобщо не са малко, а градини със специализиран хранителен режим май няма.

# 5
 • Където свършва пътят на надежата и почва кръстопътят на умората
 • Мнения: 313
При нас се получава обратния на общоприетия случай - ние искаме детето ни да посещава специализирана детска градина, а комисията в инспектората по образование иска да го прати в масова...

Сега съм се забъркал в приключение как да ги убедя, че не може детето да посещава масова градина и няма кой да се грижи за него там.

Nina-Bs, от това, което съм чувал, градината в Младост (мисля, че е 17 ЦДГ) може би е подходяща за вас. Но не вярвам да имат собствен транспорт.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 710
Моето дете ходи в 9 ОДЗ - това си е масова градина, но Директорката е много мила жена и с разбиране към проблемите на дзецата с увреждания. Но малките групи са все още мечта, в масовите градини са около 25-30 деца. В 17 ОДЗ в Младост също имат групи с деца с аутизъм и други увреждания, но не знам и там групите да са малки. В 9 ОДЗ има Ресурсен учител, който е и сурдопедагог, а също децата са обслужвани от психолозите и логопедите от Ресурсния център.
Преди масовата градина ходехме в детска градина Бояна - намира се на Ал. Пушкин 63 - директорката също е мила жена, но и там не разполагат със специалисти. Частна градина е, но нямат транспорт. При нашето дете важното беше да е сред останалите деца, а логопед и психолог си осигуряваме сами.
Вече във все повече масови градини има помощ от Ресурсни учители, но е трудно да бъде покрит критерия за малка група и собствен транспорт - може би трябва да проверите в повече частни градини. Успех и споделете какво сте открили - това е едно голямо приключение за нас майки и бащи от този форум, за съжаление.

# 7
Пробвайте в 56 логопедична детска градина. Със сигурност обаче няма собствен транспорт. Координати ще намерите, като я пуснете в google.com.

# 8
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 392
Точно 56 логопедична приема само деца с логопедични проблеми и при най-малка трудност с детето, било то по-буйно, или хиперактивно, го препращат в 134 градина или в 112. За моя син след няма и 10 мин разговор заявиха, че понеже не говори, не могат да работят с него. Предречева терапия не умеели. Ужасно съм разочарована.
Те искат деца, които седят кротко и повтарят каквото им се каже пред огледалото.
Да обърнат урока на игра, или да седнат с детето на килима, е извън представите на подобен род логопеди.

# 9
 • София
 • Мнения: 87
И ние сме на същото положение Cry,
Нашата Тони още не говори, те първа се учим да се храним самостоятелно,а памперса е любимото нещо - не боли като паднеш, не е мокро като пишкаш и спестява гоненето в банята Mr. Green
Просто нещата при нас се случват по-бавно и има нужда от повече търпение , разбиране и внимание, но това в масовите градини е проблем, а ако е сред връстниците си мисля ,че бързо ще се отпусне и всичко ще се нареди.  Мислехме да видим какво ще ни кажат в  логопедична ДГ , защото до нас има една на ул. Урвич, но така като чета май и там положението е същото  #2gunfire
 ooooh! Crossing Arms Whistling Thinking Tired

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт