Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 777
Мисля да правя нещо като щрудел с кайма.

Един лист бутер тесто, кайма и пак бутер тесто.
Въпроса ми е как се пече:

Първо долния лист сам, след това да изсипя каймата и втория лист.

Или се слага всичко и се пече заедно?
Цитирай


Мнения: 488
Слънце,

Точно тази рецепта не съм правила, но други (и сладки, и солени) винаги пека заедно. Получава се.

*
Цитирай

out of space

Мнения: 7 332
ВСИЧКО ЗАЕДНО, НО ПЪРВО ЗАПЪРЖИ КАЙМАТА
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Благодаря ви, ще пека заедно. Smile
Цитирай

София

Мнения: 220
А на мене защо почти никога не ми става хубаво бутер тестото Crying or Very sad Като пека нещо с плънка и отдолу остава едно такова клисаво,недоопечено.Какво да правя?
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Е не ме стряскай така, след малко ще мятам вечерята във фурната.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 332
Цитат на: ina0305
А на мене защо почти никога не ми става хубаво бутер тестото Crying or Very sad Като пека нещо с плънка и отдолу остава едно такова клисаво,недоопечено.Какво да правя?


Ами може би не улучваш температурата? Трябва на силна фурна и на клю "отгоре и отдолу" ако пак не стане- включваш само "отдолу".
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Плънката трябва да се отцеди добре, примерно ако е кайма с домати и пр., да се наклони съдът, и да се остави течността да се отцеди. Даже може и с ръце след това да се отцеди.
И фурната трябва да е предварително загрята на 220 градуса.
Цитирай


Мнения: 488
Цитат на: boo
Плънката трябва да се отцеди добре, примерно ако е кайма с домати и пр., да се наклони съдът, и да се остави течността да се отцеди.


Според мен това е разковничето. Ако ползвате Белла, едно от правилата им гласи точно това Wink
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Слънце, какво стана с бутер-баницата?
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Цитат на: boo
Слънце, какво стана с бутер-баницата?


Няма никой, изядена е Very Happy  Стана супер наду се отвсякъде, моята плънка беше и по суха и стана супер.

Сега си мисля какво друго мога да запека в бутер тесто,  че имам още в хладилника.
Май ще пробвам щрудел с ябълки.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 839
Цитат на: Slunce
Сега си мисля какво друго мога да запека в бутер тесто,  че имам още в хладилника.
Май ще пробвам щрудел с ябълки.


Опитай тази рецепта на Звездев  Very Happy
http://www.btv.bg/week/?magic=coming&tale=156&s_id=10434
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.