Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Някой да ми препоръча подходяща рецепта с гъби Челядинки ?
Цитирай

София

Мнения: 1 211
зависи колко са гъбите, и какви са, мариновани сушени, пресни.
аз ли4но ги предпо4иотам на супа или с масло, но съм пробвала с ориз, пиле, кайма и каша.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Как е правилното - с Я или с А?  Thinking Аз казвам и съм чувала челАдинки, но тук за втори път го виждам написано с Я...

Аз си ги пържа в масло и така си ги хапвам. Прекалено са ароматни и вкусни, за да ги хабя в ядене. Иначе стават както печурките - почти за всичко.
Цитирай


Мнения: 2 546
И аз съм ги чувала с А.
Челадинка  Smile
И аз като Блонди ги пържа само в масло...страхотни гъби.
И за супа са хубави.
Цитирай
Благодаря Ви!

А да ми препоръчате нещо за КЛАДНИЦА ? Напоследък пазарът е наводен от този вид гъба, успяха и да
я култивират.
Цитирай

софия

Мнения: 128
тази гъба "Челядинка"ми е любима ,затова съм съгласна с Блонди ,че енай добре пържени с масълце.Името и Челяд значи "много деца"тъй като тя расте на дълги ивици и като си седнеш
си береш поне 10 минути
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
seilar, мерси за инфото   bouquet
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Кладницата е много хубава панирана.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Някой да ми препоръча подходяща рецепта с гъби Челядинки ?

В супичка са много вкусни с лук, морковче и ориз, подправка гюзум и магданоз. Застройка - по 1 с. л. заквасена сметана в купичките.
За пълнеж на пиленце - придават страхотен аромат  cook
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.