Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 2 094
Това са едни от любимите сладкиши на сем. ни, съжалявам че не съм ги снимала.

Лесен кекс с маргарин- дозата е за малка тавичка, моята е малко сърце
100гр.маргарин, 100гр.п.захар, 2 яйца, 100гр.брашно, 1с.л.бакпулвер, 1с.л. сладко или конфитюр от смокини, 1/2 ч.ч. счукани орехи.
Разбиваме маргарина с пудрата захар, добавяме яйцата, слагаме брашното смесено с бакпулвера, след това сладкото. Накрая добавяме 2 с.л. вода и орехите и разбъркваме. Печем в умерена фурна.
Кекса е доста сладък и понякога даже се карамелизира малко в зависимост от дозата сладко/по оригиналната рецепта е без сладко и орехи, но слакото му придава наистина доста приятен вкус/, която слагаме, не става пухкав кекс, но страшно вкусен.

Надупчен сладкиш
1ч.ч. захар, 1ч.ч. брашно, 4 яйца, 1 бакпулвер, 1ч.ч. счукани орехи
За заливката: 1,5 ч.ч. пр.млеко, 1 ч.ч. захар, 125 гр. масло, 2-3 с.л. какао
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се брашното смесено с бакпулвера и накрая с бъркане орехите. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена средна тава и се пече в умерена фурна.
Като изстине се надупчва с химикал и се залива със заливката (всички продукти за заливката се стопяват на котлона). Пече се на 200градуса, след 10-тина мин. на 150. Проверява се с клечки за зъби.
Наистина невероятно вкусен сладкиш за любителите на шоколадовите десерти.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Заминават за изпробване, ама няма да е много скоро  Wink
Цитирай


Мнения: 2 094
Днес направих Надупчения сладкиш. Ето и снимката.


П.П. След като прегледах написаните по-горе рецепти от мен видях, ми се видя доста объркан един абзац, т.е.
Цитат
Като изстине се надупчва с химикал и се залива със заливката (всички продукти за заливката се стопяват на котлона). Пече се на 200градуса, след 10-тина мин. на 150. Проверява се с клечки за зъби.
Нямам предвид, че се пече отново след като се залее/не можах да си го оправя, тъй като нещо не ми се показва бутона за редакция/... Може да го печете и на 180 градуса от началото до края, сладкиша става може би за не повече от половин час.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.