Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Дом
Дом
15 214 членове Включете се
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора

София

Мнения: 247
Опитах с търсачката, но не намерих почти никаква информация, та за това пускам темата.
Напоследък доста се замислям за идеята да си купя по-качествени съдове и много бих искала да споделите нещо повече за тези на  Zepter. Ако сте ги ползвали кой сет е най-удачен.
Предварително благодаря!
Цитирай


Мнения: 1 445
Аз съм писала и преди, но ще повторя и ега, че Цептер не е най-удачната ми покупка. Сравнявайки я с другите ми тенджери Привилег и WMF, мога да твърдя че Цептер отстъпват пред тях - първо като цена и второ като качество - дъното им потъмнява и не може да се изчисти. Просто потърси хубави съдове от стомана 18/10, ще ти вършат чудесна работа.
Цитирай

София

Мнения: 5 733
Не знам за Цептер,но ще се включа да ти препоръчам АМТ.Немски са,продават се в Технополис/в средата на магазина имат постоянно демонстрация/.Купихме си техните тенджери преди 2 години и сме много доволни.Сега искам да си допълня комплекта и пак такива ще си взема.
Цитирай


Мнения: 573
Не знам за Цептер,но ще се включа да ти препоръчам АМТ.Немски са,продават се в Технополис/в средата на магазина имат постоянно демонстрация/.Купихме си техните тенджери преди 2 години и сме много доволни.Сега искам да си допълня комплекта и пак такива ще си взема.
Аз също съм много доволна от тенджерите, които имам на АМТ. Не е  по темата, но миеш ли ги в съдомиялна? Аз получих противоречиви съвети от консултантите  и за всеки случай най-чести си ги мия на ръка.
Имам комплект турски "Солинген" от Метро /от 7 години/ и съм доволна от съотношението им като цена и качество
Цитирай

София

Мнения: 5 733
Мари-ана,мия ги в съдомиялната,но след първото миене дъната им побеляха и не са лъскави/бяха почти огледални/ вече,което на мен не ми пречи и продължавам да ги мия в съдомиялната. Hug
Цитирай

София

Мнения: 247
Благодаря ви! А от къде мога да си купя Привилег и WMF?
Цитирай


Мнения: 1 445
Привилег имаше в един магазин, ако съществува още, с/у магазина на Стефанел. Аз си ги взимах от офиса им в Лозенец, мога да потърся точния адрес. WMF се продават в магазин Петра(Улицата, която започва от пилоните на НДК, как се казваше... Crazy)
Цитирай


Мнения: 645
Все още съдовете ми са в гаранционния срок, а той, според представителката на Цептер, е 500 г.  Ще споделя мнение тогава.  Защото и в тях яденето може да загори, и те се лъскат периодично с екстра препарати... Дано не се окаже като с прахосмукачката, на която меката тръба се спука на третата година при много внимателно ползване или със сешуара със сгъваема дръжка/за улеснение при командировки, екскурзии..../, която се спука за по-малко от година, без да е изнесена поне веднъж от апартамента навън .
Цитирай

София

Мнения: 300
Повече от 10 години се колебах, докато си купя Цептер. През това време си напълних къщата с какви ли не алпаки и тефлони. Сега съжалявам много, защото цептера не ми слиза от котлона - само на него готвя. Гранцията му е 100, а не 500 години и то само за акутермичното дъно -това му е патента. Загаря, когато не го ползвате на ниска температура.Въобще трябва да се научите да готвите на него. А ще ви научи консултанта, който ви го е продал. Чувала съм изказвания на приятелки, които имат Цептер от 15 години, че къщата си продават, Цептера -не. Сигурно са прави.
Цитирай

Варна

Мнения: 171
Аз мога да ти предложа да си вземеш Silit. Имам ги вече от няколко месеца и почти всеки ден се убеждавам, че парите си струваха - комплект от 5 части струваше към 370 лв. Много трудно е да загорят. Снощи, примерно, след дълъг телефонен разговор, от който не можах да се отскубна, от доматеният ми сос трябваше да е останало само загоряло по тенджерата, но с учудване открих, че няма  дори и следа от това - сосът просто беше останала без капка вода. Освен това яденето остава много дълго време топло, след като тенджерата се свали от котлона. Дръжките се затоплят много леко. Недостатъкът е, че се надраскват от използване на остри метални прибори, обаче аз бъркам вътре с дървени.

Между другото, като си търсех тенджери, видях, едни прекрасни, изцяло изляти, от специален материал, на който не помня името, но е антибактериален, и практически тенджерите са вечни. Проблемът беше, че 3 тенджери струваха близо 1000 лв.  Sad Sad Sad
Ама и моите са хубави  Wink
Цитирай

добрич

Мнения: 166
и ние имаме цептер
Цитирай


Мнения: 6 055
аз не съм доволна. тежки са, специалния им препарат за миене не може да изтърка потъмняването на дъното, освен това принципно в тях не можеш да сготвиш доста от националните ни ястия. нали готвят без сосове и т.н.
да не говорим че не съм забелязала и да готви по-бързо както твърдят
Цитирай

Варна

Мнения: 6 039
не- не съм доволна
за жалост имам цяли серии и не мога с лесна ръка да ги заменя


1.тежки,
2.развива 1000000000 градува на дъното и често загорява яденето
3. дъното на 2 от тенджерите потъмня и се матира
4. дръжката на едната тебджера остана в ръката ми, след поредното миене в миялната
5. абе не си струват изобщо

виж, чаши и купи имам - много ги харвам, покритието им не е мръднало
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Ох, момичета разколебахте ме, тъкмо се бях навила да си вземам Цептер ooooh!
Сега ще ида да видя тези Привилег и АМТ  Thinking
Цитирай

София

Мнения: 9 014
Едно полу-професионално мнение. Майка ми беше дилър на Цептер и така се беше самохипнотизирала, че напълни къщата с всякаква посуда. От съдовете за сервиране съм доволна - харесва ми дизайна и откакто сдобих миялна нямам проблеми с хубавото им измиване. Дори не се налага да ползвам специалната паста за блясък. Но посудата за готвене е ... пълна измама. Изобщо не отговаря на спесификацията от упътването - имам един пържолник, който уж не залепвал, уж се готвело с него на най-ниската степен на печката и като го махнеш от котлона, уж продължавал да пържи още 5-7 мин. /страшно шик да сервираш на масата полу-готови пържоли и те да се доопекат пред очите на гостите ти/ - ДРЪН, ДРЪН!!! Едвам успях да го измия след първото готвене /и първото сервиране на сурово месо Mr. Green Mr. Green Mr. Green/ и го прибрах за вечни времена на тавана. Така направих и с тенджерите, а тавите за печене използвам само за представителни нужди.
Най-лесно ми е готвенето в тефлонови съдове - тигани, тенджери и тави. А скоро се сдобих с едни тавички като от гума - те са върха. Но не си ги купувай от Хоум Шопинг /там всичко е менте/. Моите ги взех от Гърция, от най-обикновен магазин.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора