Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 121
Моля ви да ми кажете как се панират, сваряват ли се предварително, маха ли се кожата?
А може и някоя рецепта за вкусни панирани пържоли Smile
Цитирай


Мнения: 1 486
Мога да ти предложа ето това:
Пилешки пръчици със сос
600 гр. мариновани пилешки пържоли
2-3 яйца
Брашно
Галета
сусам
за соса:
1:1 кисело мляко и майонеза
черен пипер и кориандър на вкус (може и чесън)
Нарязвам маринованите пържоли на пръчици 1-1.5/3см. Овалвам ги в брашно,после в разбитите яйца и накрая в галетата смесена със сусама. Пържа във фритюрник./не ги препържвайте/ Поднасям със следния сос: Разбърквам равни количества кисело мляко и майонеза. Добавям сол, черен пипер, кориандър. Който обича може да добави и чесън. Соса сервирам в сосиера и пръчиците се топят в него. Става бързо и лесно. Да ви е сладко
Цитирай

София

Мнения: 121
Благодаря ти Smile
Трябва ли да варя пържолите предварително? От бутче са..........
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Няма нужда да ги вариш. Достатъчно е крехко месото.
Аз ги слагам в марината от соев сос, лим. сок и мед да постоят, после панирам с яйце и "картофени люспи" (картофено пюре на прах на Бела). (това го научих от Пепчо   bouquet)
У нас много се харесват.
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Можеш вместо галета да използваш и царевичен грис за качамак - стават страхотни - нали царевицата е по-жълта, добиват невероятен златист цвят, а и не поема толкова мазнина самата панировка. Нарязваш ги, мариноваш си ги с каквото обичаш, първо в яйце, после в царевицата, после по желание пак в яйце и пържиш. Става също приятно хрупкаво. (Само трябва да уцелиш царевицата, че да не стане прекалено хрупкаво - аз купувам едни пакети, на които си пише направо Качамак и пише, че става за две минути. С друга марка царевицата остана като че ли недосготвена и твърда) Вкусни са и от филе, и от бут.
Мислех да пускам снимки последния път като ги правих, но беше на рождения ми ден и не остана време да ги снимам, а после не остана какво да снимам...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.