Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Плевен

Мнения: 1 364
Съпругата на брата на мъжа ми, т.е. етърва ми  Laughing е рускиня.У тях съм яла много вкусни торти.Най-после вчера ми написа рецептите на двете, които аз много  харесвам.
Ето ги:

"Прага"

За блата:

1 ч.ч. смлени орехи
1/2 или 1 ч.ч. захар
1ч.ч. смлени бели сухари
100-150 гр. масло
1/2 или 1 ч.ч. настърган натурален шоколад
4 яйца
1 ч.л. сода за хляб и 1 ч.л. оцет

Тестото се получава средно гъсто (като сметана).Пече се един блат, който се разрязва на 2.
Крема е маслен - 1 пак. масло и 1/2 или 1 ч.ч. захар
Отгоре глазурата по желание.

Харесва ми това, че брашното е заменено от смлени сухари.

"Мъжка торта"

150 гр. маргарин
1,5 ч.ч. захар
3 яйца
2 с.л. мед
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. ситно нарязани орехи
1 ч.л. сода за хляб и 1 ч.л. оцет

Захарта, яйцата и меда се разбиват до побеляване.
Към тях се добавят содата, маргарина, брашното и орехите.Брашното се добавя постепенно.Тестото става течно.Пекат се 3 блата върху хартия намазана с олио.След изпичането всеки блат се увива в мокра хартия докато изстине.

Крема се прави като 150 гр. краве масло се разбива с една кутия кондензирано подсладено мляко, което предварително е сварено на водна баня до сгъстяването му.

В рецептата пише кондензираното мляко да се вари на водна баня 3-4 часа без да се отваря консервата  Shocked Вижда ми се страшничко - да не вземе да гръмне това нещо за 4 часа  Thinking


И двете торти не съм ги правила, но съм ги яла и ви уверявам, че са  вкусни, но и калорични  Crazy
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592

В рецептата пише кондензираното мляко да се вари на водна баня 3-4 часа без да се отваря консервата  Shocked Вижда ми се страшничко - да не вземе да гръмне това нещо за 4 часа  Thinking

Здравей diksi! Smile
 
Няма страшно - не се варят на водна баня, ами направо затворените консерви се слагат легнали в теджерка, така, че да имат поне един пръст вода отгоре. Добре е на дъното да сложиш някакъв плат, защото иначе шума е невъобразим. Вариш поне 2 часа, като от време на време доливаш топла вода, за да се поддържа нивото и и консервите да са покрити.

Става много вкусен карамелен крем!

Тортите звучат много вкусно, а втората е вариация на торта Медовик.  bouquet

Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Тортите звучат много вкусно
 Embarassed после как човек да мине на диета
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.