Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 680
Вчера го изрових от много стара книга и го направих. Облизахме си пръстите. За съжаление забравих да го щракна.
Препоръчвам ви го.

1. Суха смес
1ч.ч. брашно
1ч.ч. грис
1ч.ч. захар
1 пакетче бакпулвер
Всичко се смесва.
Сместа се разделя на 2 равни части

2. Мокра смес
5-6 бр. обелени и настъргани на едро ябълки
1пак. канела
1шепа орехи
захар на вкус
Всичко се смесва.
Сместа се разделя на 3 равни части

В Съд намазан с масло се редуват смесите като се започне от мократа смес и с нея се завършва. Набоцква се с клечка за зъби.Отгоре се залива със 100 гр. нагорещено олио. Пече се в предварително загряна фурна на 220 градуса 40-50 минути.
Поръсва се с пудра захар и се консумира изстинал.
Да ви е сладко Hug.
« Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 14:10 от svetlaa »
Цитирай

Sofia

Мнения: 186
Да svetlaa наистина е много вкусен и лесен Peace. Аз много често го правя през зимата. Искам само да добавя нещо важно (за мен поне)....
 Заливането с олио от горе прави се с лажица и  трябва на всякъде да има олио т.е да не се вижда сухата смес. Препоъчвам по-кисели ябълки  Smile
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Благодаря! Заминава за изпробване.   bouquet
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Светле, много е хубав. С майка ми сме го правили, когато живеех още при нея. Но си го изяждахме с лъжичка.
Може ли да се извади от тавата, без да се повреди, да запази формата си? Или се разсипва.
Цитирай

Хасково

Мнения: 719
пробвах го  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 1 680
Светле, много е хубав. С майка ми сме го правили, когато живеех още при нея. Но си го изяждахме с лъжичка.
Може ли да се извади от тавата, без да се повреди, да запази формата си? Или се разсипва.

Аз го направих във форма за торта и не ми залепна, но не съм го вадила. Само махнах това отстрани и остана дъното. Лесно се режеше. Но бях сложила доста масалце отдолу. Може би ако леко се поръси с брашно няма да залепва.
Цитирай

плевен

Мнения: 782
Атавата колко трябва да е голяма горе долу?Никога не съм правила подобен сладкиш,но ми звучи вкусно и скоро ще го пробвам.
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Наистина е много вкусен и лесен, някъде бях срещана рецептата във форума и го правих. Peace
Цитирай

в дясно

Мнения: 173
Ммм....,много вкусен стана тоз ябълков сладкиш! В момента си го хапвам сладко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.