Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 226
Трябва ми бърза и лесна рецепта за дроб-мисля че е телешки.Трябва ми веднага,защото сега ще го правя?
Цитирай

Sofia

Мнения: 575
Мога да ти кажа аз как го правя. Нарязвам 2-3 глави лук и ги слагам в тенджера с олио да се позъдушат. Дробът преди това го накисвам в студена вода за 2-3 часа, че да се оттече кръвта. Нарязвам го на прачета колкото кибритена кутийка. Щом лука поомекне слагам дроба и енергично разбърквам. Така не става на подметка, а е хем пържен, хем задушен. Когато стане готов поръсвам с МНОГО червен пипер и след 2-3 минути го махам от котлона. Добър апетит!  chef
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Измит и отцеден го нарязвам на кубчета в тава, прибавям подправки-чубрика, чер. и червен пипер, 5-6 лъж. олио и бялата част на 2 стръка праз-ситно нарязан. Разбърквам го добре и сивам 1-2 чаши зелев сок. Завивам с фолио и го слагам във фурната за 1-1,30 час на 200-230 *
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
 ние го ядем  паниран само
в брашно и в тигана
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Нарязвам дроба на тънки филийки. Кисне колкото имам време в прясно мляко. Отцеждам го и го запържвам в олио и масло, прибавям малко вино и го задушавам. Когато е готов го махам и в същата мазнина задушавам една глава лук, нарязана на едро, морков, пресни гъби, чер. пипер, чубрица и доматен сок. Когато сосът е готов прибавям и дроба към него. Става много вкусно Crazy, скоро време ще направя smile3508.
Цитирай

Варна

Мнения: 159
Тази рецепта я открихме случайно у дома и вече дроба го готвим само така. Става бурзо и дроба си остава сочен и страхотен на вкус

ЧЕРЕН ДРОБ
400-500 гр. свински дроб
2-3 глави червен лук
50-60 гр. краве масло
черен пипер
2-3 сухи чушки
сол на вкус
Изкиснатият във вода и оцет и почистен дроб нарежете на тънки флейки и запечете за няколко мин. на силна скара. Препържете маслото и добавете нарязаният на ивици дроб за 4-5 мин. Нарежете на филии лука и начупете на ситно сухите чушки, добавете и пържете още 4-5 мин. Овкусете, след като отстраните съда от огъня.

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.