Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 ян. 2007, 21:14 ч.
  • Преглеждания  517  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 381
СУЕ (РУЕ) 12mm/h                                               до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)
 
WBC (левкоцити) 8.72x10^9/L                           4.0 - 11.0
 
RBC (еритроцити - бр.) 4.54x10^12/L                M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
 
Hgb (хемоглобин) 112g/L                                    М(140 - 180) Ж(120 - 160)
 
Hct (хематокрит) 0.334L/L                                    0.35 - 0.55
 
MCV (ср. обем на еритроцита) 73.7fL                 82.0 - 98.0
 
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 24.7pg             28.0 - 33.0
 
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 336g/ L               330 - 350
 
Plt (трoмбоцити) 32.4x10^9/L                            140 - 440 newsm78

Урина - Седимент Урати.                                    4-5 Левк., 2 Еритр
newsm78

С черевено стойностите са ниски, какво ще рече това?
На последните 2 реда също не ми е ясно за какво иде реч....стойностите там в норма ли са?

Ще съм благодарна, ако някой може да ми обясни  bouquet
 

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 4 423
за голям човек ли са Rolling Eyes

# 2
  • Варна
  • Мнения: 365
daisy_st миличка,ако са твоите показатели по дадените данни хемоглобина ти е нисък,защото за жени долната граница е 120,а оттам и еритроцитите и останалите в червено.Това се получава при бременност или ако има някакъв вид анемия.Тромбоцитите са ниски,но за  мен това е  някаква грешка по-скоро .Можеш да идеш на друго място да ги повториш.Седимента-урати т.е. соли на пикочната киселина се повишават при прием на повече зеленчуци и местни храни,не са болестна находка!Хубаво е да повториш изследванията на друго място за проверка на резулататите.Ако имаш въпроси пиши ми на лични.  bouquet

# 3
  • Мнения: 2 381

Изследванията са на дъщеря ми.

# 4
  • София
  • Мнения: 4 423
В събота правих на дъщеря ми, бях се притеснила много, но според пет човека лекари, те са на здраво дете, ето пускам ти ги за да сравниш ако искаш:
хемоглобин - 114
еритроц- 4,34
левкоцити - 13
хематокрит- 0,340
тромбоците - 429
мсv 78
mch 26.2
mchc 334
cye 10
пръчкоядр. грануло 0,01
сегментояд гран. 0,25
моноцити 0,06
лимфо- 0,64
ензиноф. гранулоц - 0,04
 

# 5
  • Мнения: 2 381
Буболина, благодаря ти за споделените изследвания!  bouquet
Vania_84, благодаря за подробните пояснения.Само не разбрах това с уратите.Ще ти пиша на лични да ми обясниш по-обстойно bouquet

# 6
  • Мнения: 160
хемоглобинът е нисък,оттам и стойностите в червено също са занижени.както са казали момичетата това говори за някакво анемично състояние.урината е добре,но не разбирам това с тромбоцитите.поправете ме ако греша,но са много ниски.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт