Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тук-там

Мнения: 983
Ето тази рецепта открих днес в едно списание, снимката е от списанието


Необходими продукти за тестото: 300гр. брашно, 150гр. маргарин, 50гр. масло, 5-6с.л. вода.

за плънката: 1кг. череши, 200гр.захар, 2-3с.л. нишесте, 1с.л. лимонов сок, 1-2 капки бадемова есенция.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: От изброените продукти се омесва меко и еластично тесто. Оставя се да престои за 15-20 минути.
Черешите се поставят в купа, изсипва се захарта, добавят се нишестето, лимоновият сок и бадемовата есенция и се разбърква добре.
Малко парче от тестото се отделя за украса. Останалата част се разточва на тънък лист, който трябва да е по-голям от диаметъра на тавата.
Тестото се поставя в тавата, внимателно се притиска с пръсти и стърчащите краища се отрязват. Слага се плънката
Отделеното за украса тесто се разточва, от него се изрязват лентички и се подреждат върху плънката от череши.
Първите 30 минути паят се пече на най-ниското ниво на фурната при температура от 220градуса. След това се премества в средата и се пече още 30 минути на 180 градуса.

Мисля да го направя утре с ябълки, ще пиша за резултата, и снимки ще има.  chef
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Направих го с ябълки:



Направих някои промени, добавих към тестото 1/2ч.ч. захар, 1 яйце, 3 ванилии и щипка сода.
Ябълките/3бр/ ги настъргах и сложих и към тях прибавих 1ч.л. канела и 3с.л. захар.

Стана мнооооооого вкусно, а и калорично Mr. Green

Мисля си че би могъл този пай да стане също със круши, дюли, сини сливи.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 257
А дали ще стане със сушени плодове  newsm78 Понеже имам доста и не знам на какво да ги направя,а пая ми изглежда мооооого вкусен  Very Happy
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Защо не, можеш спокойно да пробваш Peace

тъй като в оригиналната рецепта в тестото няма захар, значи се получава солено си мисля колко вкусен би станал с плънка от гъбки, пиле и зеленчуци, шунка и др., на кой каквото му харесва Peace
Цитирай

София

Мнения: 47
страхотна идея за солена плънка Peaceмисля да го спретна, а няма да пропусна и сладкия Naughtyвариант.Мерси за  идеята Роуз Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.