Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 392
Снощи замесих тесто, от което правя тутманик, но направих някои промени в плънката и се получи нещо доста вкусно; нямам цифров фотоапарат и затова нямам снимка.
Ето рецептата:
За тестото: 3 ч.ч брашно ( аз го пресявам); 1 ч.ч топла вода; 1 яйце; 1 с.л олио; щипка сол; 1 пакет суха мая;
За плънката: 2 бр.яйца ( като единият жълтък го оставям за намазване на рулото ); сирене; 3 варени картофа ( аз ги сварих за 5-6 мин в микровъпновата); 1 глава лук; 1ч.л джоджен; черен пипер и сол; нарязана на дребно шунка / колбас.
Приготовление: Смесват се брашното с маята, добавят се яйцето, олиото и водата и се замесва меко тесто, което оставяме да почине около 15 мин. и леко да втаса. През това време намчкваме картофите, сиренето, добавяме ситно нарязания лук, яйцето и белтъка от другото и подправките.
Тестото разточваме на кора, която съоразих с рамерите на тавата в която ще печа, но да не е много тънка, слагаме парченца масло отгоре, разтиламе плънката по цялата кора, навиваме, слагаме в тава, намазваме с жълтък и печем в предватително загрята фурна до готовност.
Готовото руло напръскваме с вода и увиваме в кърпа, за да омекне.
Добър апетит!  chef
Снощи се получи доста добре, а и с чаша черено вино Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 808
Мммм, много вкусна ми изглежда тази рецепта!   liplickЩе я пробвам при първа възможност! Smile Благодаря ти! smile3503
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
звучи много добре Very Happy
маи ще се готви довечера.
пак огладнях с тези форумски вкусотий ooooh!
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ако мъжа ми се навие да меси, ще го спретнем в скоро време.  Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.