Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 ян. 2007, 14:40 ч.
  • Преглеждания  12 359  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • плевен
  • Мнения: 856
Довечера ще имам гости и искам да направя гъбен сос за пържолите,но не знам как.Помогнете с някоя рецепта и благодаря предварително. newsm78

Реклама
# 1
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Аз ги задушавам в масло и след това прибавям малко брашно, течна сметана и подправки (каквото имам, но задължително слагам и шарена сол, много ми е вкусничко така  Mr. Green). А понякога и без сметана. Пак става вкусно.

# 2
  • София
  • Мнения: 425
Запържвам 1 супена лъжица /равна/ брашно в малко мазнина и разреждам с вино - става и бяло и червено - докато стане хомогенна смес/нито много гъсто, нито много рядко. След това добавям нарязани на много ситно гъбки от буркан, черен пипер и сол. Може и други подправки да се добавят по желание  Mr. Green . Не мога да кажа колко време стои на котлона, защото пробвам и като преценя, че брашното не е сурово го махам.

# 3
  • София
  • Мнения: 503
Запържвам в масло една глава много ситно нарязан лук и после добавям нарязаните на филиики гъби. Като се позадушат слагам една готова гъбена крем супа с вода наполовина отколкото пише отзад на пакетчето и бъркам докато се сгъсти  Wink така е най-лесно а и става много вкусно

# 4
  • София
  • Мнения: 193
Моят гъбен сос:
1. Задушавам гъбите
2. Като омекнат добавям червено вино, и оставам да поври с гъбите за малко
3. След което добавям масло и морска сол на вкус
4. Накрая сгъстявам с нишесте
Става превъзходен!

# 5
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 281
Аз правя сос фрикасе и после добавям гъбите, които предварително съм или сварила или задушила в масло, но ще пробвам и този начин:

Запържвам в масло една глава много ситно нарязан лук и после добавям нарязаните на филиики гъби. Като се позадушат слагам една готова гъбена крем супа с вода наполовина отколкото пише отзад на пакетчето и бъркам докато се сгъсти  Wink така е най-лесно а и става много вкусно

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт