Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 ян. 2007, 18:34 ч.
  • Преглеждания  977  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 311
Моля ви,помогнете.Чувала от много познати,че правят палачинките с кисело мляко,реших да пробвам.Нищо не се получи,защото млякото просто загаря в тигана.И сега какво да правя със сместа,като нямам фурна да направя примерно сладкиш или баница някаква?Твърде много е за сос за двама души,а и към какво да е?Освен сарми да направя с кисело зеле.Имате ли други идеи?

Реклама
# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Здравей!

Може да я използаш за заливки на мусаки, дроб - сърма, фалшива дроб-сърма. Може да пробваш и фрикасе(зависи обаче в какво съотношение са продуктите). В най-лошия случай я замрази на порции и използвай при гореописаните ястия!  bouquet

# 2
  • Мнения: 6 036
А защо не добавиш малко брашно, за да пооправиш сместа. Може и още едно яйце също...  Thinking

# 3
  • София/Сандански
  • Мнения: 640
Добави още малко брашно и стават на бухтички. В тигана сложи олио като за пържене на филийки и наливай с голяма лъжича като топки.

# 4
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
 Twisted Evil ако имаш стар хляб може да направиш  пържени филийки

# 5
  • Мнения: 311
Благодаря ви.За съжаление нямам фурна,за да направя мусака или друго печено нещо.Аза бухтичките-ами мисля си,че пак ще залепне.Сместа е достатъчно гъст.Но поне ще я замразя.

# 6
  • София/Сандански
  • Мнения: 640
При пържене в много мазнина няма да залепне. Самите "топчета" ще изплуват в горещата мазнина:)

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 250
Ами използвай за панировка - например на сиренца, кашакавалчета, варени картофчета...

# 8
  • София
  • Мнения: 3 537
Добави още малко брашно и стават на бухтички. В тигана сложи олио като за пържене на филийки и наливай с голяма лъжича като топки.
И аз това си помислих да напиша Peace

# 9
  • Мнения: 311
Мерси,не бях се сетила за панировка.Супер сте.

# 10
  • Las Vegas
  • Мнения: 804
Тъй като заговорихте за бухтички, ще дадете ли по-подробна рецепта. Отдавна ми се ядът, а никога не съм правила Praynig

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 2 620
Ето няколко рецепти от нета .Не съм правила и затова нямам моя рецепта,но тези отговарят на това,което знам за бухтите

 http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1636

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103433.msg2489740

http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=3&open_art … e=1771&sort=1 -и тове е нещо като палачинки

http://rozali.com/cook.php?l=a&c=1&p=325 - на това баба ми му казва палачинки, а на палачинките - катми

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт