Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 ян. 2007, 18:47 ч.

калмар

  • 7 317
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 275
как се приготвят калмарите.не пипалата а тялото  chef

# 1
# 2
  • Мнения: 275
ооо много вкусноооооо  chef

# 3
  • Мнения: 784
 Най-лесната и вкусна рецепта за калмари (любимо предястие от менюто ми за гости):
Изчистените калмари се осоляват отвътре и от вън, слага се малко масло (може и маргарин) във всеки и отвън също се понамазва, нареждат се в тавичка и се пекат във фурната. Вода не се слага, защото те пускат доста сос, който в съчетание с масълцето е много приятен.
Само това е - изпъква истинския вкус на калмара!
Особено ефектно се получава, когато по този начин - осолени и с масло - се пекат пипала от калмари. Те се свиват доста (тавата може да е препълнена със суровите калмари) и придобиват много причудливи форми - почти никой от гостите ми не може да познае на пръв поглед какво е това..... Пипалата не са по-жилави или по-малко вкусни от тубите, даже ги предпочитам, защото са и по-евтини!
 

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт