Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 фев. 2005, 16:08 ч.
  • Преглеждания  1 058  Мнения  24  Онлайн  1
Отговори

Анкета

Какво сирене давате?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 02 фев 2005, 16:08

  • Sofiа
  • Мнения: 2 568
Скоро планирам да дам на Бобо за пръв път сирене и се чудя какво да е? Интересно ми е кое предпочитате вие?
П.П: Това ми е първата анкете, която пускам, така че моля да ме извините, ако съм оплескала нещо

# 1
  • София
  • Мнения: 46
Аз давам краве, като гледам да е твърдо и плътно. Не съм специалист, но така си представям, че изглежда добре узрялото сирене и затова избирам такова.

Обезсолявам го на няколко етапа и практически безсолно го слагам в попара, в зеленчуково пюре или в зеленчукова каша.

Добавям:

Свежо сирене купувах веднъж в Билла (за съжаление не помня нито производител, нито марка). Не ми хареса - стори ми се прекалено гумено. Не можеше и да става сравнение със селско прясно сирене и затова и не запомних производителя и марката. Оставих го нарочно да видя как ще се развали (често го правя с непознати продукти, за да ги проверя на изкуственост).  То нито измени мирис, нито цвят, нито консистенция. И затова реших да не рискувам с него. Може би не съм права, нека и другите майки споделят.

Реклама
# 2
  • out of space
  • Мнения: 7 467
Краве. Но какво значи "свежо"? Прясно ли? Сори за невежеството...

# 3
  • Sofiа
  • Мнения: 2 568
Цитат на: Erica
Краве. Но какво значи "свежо"? Прясно ли? Сори за невежеството...

Честно казано и аз не съм съвсем наясно. Продават го с надпис: Свежо сирене. Преди няколко дни имаше за него дискусия в този форум - уж не било неузряло, ми нещо друго  Thinking  Опитах го в неделя - не ми хареса едно такова гумено и абсолютно безсолно, което би било плюс за бебо.

# 4
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 921
Цитат на: ElenaG
Аз давам краве, като гледам да е твърдо и плътно. Не съм специалист, но така си представям, че изглежда добре узрялото сирене и затова избирам такова.

Обезсолявам го на няколко етапа и практически безсолно го слагам в попара, в зеленчуково пюре или в зеленчукова каша.

Добавям:

Свежо сирене купувах веднъж в Билла (за съжаление не помня нито производител, нито марка). Не ми хареса - стори ми се прекалено гумено. Не можеше и да става сравнение със селско прясно сирене и затова и не запомних производителя и марката. Оставих го нарочно да видя как ще се развали (често го правя с непознати продукти, за да ги проверя на изкуственост).  То нито измени мирис, нито цвят, нито консистенция. И затова реших да не рискувам с него. Може би не съм права, нека и другите майки споделят.

Абсолютно и аз така. "Хелиос" е производителят, ама нещо сиренето не ми вдъхва доверие. Не може 2 месеца почти да седи в хладилника - без саламура, без нищо - и да е читаво.

# 5
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
Краве - купешко!

От другото на мен лично ми се повдига (особено от овчето   Sick )

# 6
  • Там някъде
  • Мнения: 277
Давам овче и козе, но ние имаме проблем с кравите продукти.

# 7
  • Мнения: 4 358
Гласувах за овчето сирене, защото захраних с него.
Оги е с алергия към белтъка на млякото.

# 8
  • Банкя
  • Мнения: 2 375
Давам краве, веднъж съм давала и козе.
Има едно "Колибарско", което е обезмаслено и обезсолено краве сирене и е подходящо, но бързо се разваля Rolling Eyes

# 9
  • Мнения: 3 452
Онзи ден дадох козе сирене (на Маджаров), едно малко обезсолено парченц е. Бебка направи ужасна гримаса, каквато не е правила никога досега за никоя храна.

СЕга ще я пробвам с краве. Това на Добрич е хубаво....

А на свежо сирене явно не сте попаднали. Тук продават едно на Сердика Добрич  - много е добро, почти като домашното, което съм яла преди години....само че е много скъпо Embarassed , около 7-8 лева/кг.

# 10
  • Spain
  • Мнения: 3 418
аз давам " свежо" сирене  =  прясно .  без сол задължително
по въпроса оба4е се 4удих нещо и ако може някои да ми обясни
зна4и - уж не се препоръ4ва краве мляко до 1 -годи6на възраст -  защото е силен алерген  и т.н и т.н.  и защо тогава може да се дават сирена и кисели млека ?- нали  са мле4ни продукти пак направени от същото краве мляко !?

# 11
  • високо
  • Мнения: 4 366
досега давах козе...от 2 дни съм купила краве, но го обезсолявам още...това свежото аз го купих за нас, ама не ми вдъхва доверие за дребната...прилича ми на прясно сирене, а от надписите не ми стана ясно узряло ли е, не е ли...мисля да не рискувам с него за Ния.

# 12
  • Мнения: 3 452
Цитат на: amka
зна4и - уж не се препоръ4ва краве мляко до 1 -годи6на възраст -  защото е силен алерген  и т.н и т.н.  и защо тогава може да се дават сирена и кисели млека ?- нали  са мле4ни продукти пак направени от същото краве мляко !?


да, но в сиренето, киселото мляко и другите производни белтъкът е преработен, а не в чист вид, както е в прясното....

# 13
  • London
  • Мнения: 7 081
Свежо зачи неузряло.

# 14
  • London
  • Мнения: 7 081
Цитат на: amka
аз давам " свежо" сирене  =  прясно .  без сол задължително
по въпроса оба4е се 4удих нещо и ако може някои да ми обясни
зна4и - уж не се препоръ4ва краве мляко до 1 -годи6на възраст -  защото е силен алерген  и т.н и т.н.  и защо тогава може да се дават сирена и кисели млека ?- нали  са мле4ни продукти пак направени от същото краве мляко !?

Да, но млечните продукти са минали някакъв вид обработка, при която белтъчната молекула се променя ...сори за лаишкото обяснение.

На въпроса, аз започнах с козе, после направихме пауза и сега пак ще започнем с козе или с овче.
Борис е с алергии. Ако всичко беше наред, сигурно и аз бих започнала с краве.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт