Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 883
Мами, днес гледах една от сериите "Вкусът на Европа и Средиземноморието", гостуваха в България и една от представените рецепти беше за "нуга" или бяла халва. Умирам аз за нея, но не съм виждала скоро по магазините.

Първо се карамелизира захар- колкото повече, толкова повече. Когато почне да покафенява се слага шепа ядки- орехи или фъстъци. След като се получи хубав карамел, още течен се изсипва върху лист алуминиево фолио и се слага на хладно. След това се разбиват няколко жълтъка (примерно 5) и се изсипват върху карамела с ядки, отгоре се слага разбита течна сметана, а за "капак" разбитите на сняг белтъци от яйцата. Всичко се заглажда хубаво и се слага в хладилник до хубаво втвърдяване.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.