Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 72
Здравейте мами, знаете ли как мога да пастьоризирам кърмата си. Бебчето ми е в болница и се налага да се цедя и да нося кърмата пастьоризирана. Благодаря предварително Blush
Цитирай


Мнения: 6 142
Акушерките в неонатологичното отделение трябва да ти дадат най-точната информация. Имама спомен, че се загряваше до определена температура, но не до кипене.

Виж какво допълнително намерих по тоя въпрос:
Цитат
In addition to careful screening of donors, each batch of milk is tested for bacterial counts before pasteurization. Some milk banks pool milk before testing it, others test each mother’s milk as it comes in before it is pooled.

Milk banks require freezers and pasteurizers for processing milk. Most milk banks have two freezers, for unprocessed and processed milk. The HMBANA guidelines state that "all milk should be heat treated for 30 minutes at greater than 56°C. Heat treatment of milk occurs at 56°C for 30 minutes or 62.5°C for 30 minutes (Holder pasteurizing)" (Arnold, 1997, p. 243). At the end of pasteurization, another sample of milk is tested to make sure the treatment was effective. Colony counts should be zero, no bacterial growth should be detected (Arnold, 1997). Containers for pasteurizing must be able to withstand heating and cooling without breakage or leaking. Most containers are recyclable, usually glass or plastic.

от тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Human_milk_banking_in_North_America … d_Processing_Milk
« Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 14:06 от sladka hapka »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.