Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 31 ян. 2007, 15:21 ч.
  • Преглеждания  2 942  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 4 395
Здравейте!
Искам да сготвя нещо зеленчуково с червено цвекло за дъщеря ми, но не знам как точно да го направя. Няма ли да се боядиса всичко в червено? Thinking Ако пък именно в сока, който изтича, има ценни вещества, как да ги задържа. (Имам някакви много смътни спомени.. newsm78) Седя и се чудя... Embarassed (И какви зеленчуци са подходящи за комбинация? Мислех си за картофи...)
Моля, помагайте мами! Laughing

Реклама
# 1
  • Мнения: 846
аз обелвам нарязвам на филийки или кубчета сварявам под лалягане , даже замразявам порции и редовно готвя цвекло с картофче с месце или без.много е вкусно и полезно.дъщеря ми много обожава.

# 2
  • Stara Zagora
  • Мнения: 37
Здравей!
Червеното цвекло е незаменима ценна хранителна добавка към почти всяко зеленчуково или местно ястие. Може да се комбинира с много зеленчуци. Аз лично приготвям почти всеки ден супа от червено цвекло със картофи, ориз, лук, моркови и няма никакъв проблем относно вкусовите качества. Единствено трябва да се има предвид, че цвеклото за разлика от другите зеленчуци трябва да се вари по-продължително време, за да омекне. След което пасирам готовият зеленчуков булъон и става нещо невероятно вкусно и полезно.
Опитай и няма да съжаляваш.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 026
и аз ще следя темата Simple Smile

искам да питам, колко всъщност трябва да се вари цвеклото? при положение, че дори може да се консумира сурово, защо е необходимо да се вари продължително?  Thinking аз го варя около 15 минути и после го настъргвам към кремсупа или зеленчуково пюре... обаче сега като чета, че дори се вари в тенджера под налягане, почвам да  се шашкам нещо да не натоварвам стомахчето на малкия като варя цвеклото толкова малко  Crazy

# 4
  • София
  • Мнения: 2 470
Само да  добавя - внимавай откъде се сдобиваш в това цвекло, защото много често тези на пазара са пълни с нитрати. Специално за червеното цвекло имаше репортажи по няколко телевизии преди около месец, че нитратите в него надвишавали нормата незнам си колко пъти (помня стряскашо число като 50 пъти...)

# 5
  • Мнения: 4 395
Благодаря ви!
  bouquet

# 6
  • Мнения: 6 461
Обелвам цвеклото и го варя с останалите заленчуци.
Ястието на истина се оцветява но пък става много вкусно.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт