Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 291
Здравейте мами от готварския! Предварително се извинявам, ако темата се повтаря, но търсачката ми не работи. Хапвала съм много пъти сладък крем, който в менютата се нарича 'маскарпоне'. Толкова ми харесва, че най-накрая си купих 3 кутии от магазина и в къщи с изненада установих, че е сирене.

Някой знае ли как да го превърна в сладък крем?
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Разбиваш сладкарска сметана, слагаш маскарпонето, пак разбиваш - и ето ти крем. Ако не ти достатъчно сладка сметаната (или си взела готварска), слагаш и захар. Сега ще потърся и точни мерки. И върху наредени в тавата бишкоти, напоени с кафе или прясно мляко - тортата е готова. Може да повториш още един слой бишкоти и пак крем.

Ето:
300 мл. течна сметана (неподсладена)
250 гр. маскарпоне
6 с.л. пудра захар
есенция ванилия
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Тирамису

500г маскарпоне
80г захар
4 яйца
250 г бишкоти
1 чаша кафе еспресо
1 чаша десертно вино
какао на прах, сол


Жълтъците се разбиват със захарта и се прибавят към предварително добре разбърканото маскарпоне.
Белтъците и солта се разбъркват отделно, почти до пяна, и се прибавят към първата смес.
Предварително в една тава се нареждат един ред бишкоти. После се напояват с еспресото , смесено с десертното вино. Поливат се с част от вече готовата смес.
Отново се нарежда втори ред бишкоти, отново се напояват с еспресо и се заливат с останалата смес. Най-отгоре се поръсва какаото. Тавата се оставя да престои в хладилника най-малко 6 часа! Готово!
Цитирай


Мнения: 291
Благодаря ви, момичета! Още утре ще го опитам!
Цитирай

София

Мнения: 424
Тази рецепта ми я каза една приятелка, която живеее в Италия. Може вместо торта да направиш само крема в чаши с малко натрошени бисквити или бишкоти.


ТИРАМИСУ

/за тава с размери 50х30 см/

-10 яйца
-захар на вкус
-1 ванилия
-1 кутия сметана /Hopla – 500 мл/
-какао на прах
-500 гр. Маскарпоне
-сварено кафе – около 200 мл
-бисквити или бишкоти

Всички продукти трябва да са със стайна температура.

Разделят се белтъците и жълтъците. Към жълтъците се прибавя захарта /на вкус/ и ванилията. Отделно се разбива сметаната със захар и накрая се разбиват белтъците.
    Към жълтъците се прибавя сметаната, разбърква се, изсипва се маскарпонето, пак се разбърква и накрая се добавят белтъците и пак се разбърква.
   Бисквитите се редят, като предварително се потапят в студеното кафе. След това се слага от крема /слоят от крем трябва да е два пъти по-дебел от бисквитите/, поръсва се с какао, докато се покрие крема. След това пак бисквити, крем, какао докато свършат продуктите. Трябва да се завърши с какао. Престоява една нощ в хладилника.


Цитирай


Мнения: 901
ТИРАМИСУ


Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.