Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора


Мнения: 379
Провокирана от една друга тема,а и от това,че скоро смятам да въведа сирене, извара, кисело мляко (малко по-късно), изпаднах в дилема: дали да си ги приготвям сама от домашно, но не проверено мляко (което, между впрочем, аз самата всеки ден консумирам) или 'купешко', което вероятно е бъкано със сухо мляко и Бог знае още какво...Споделете мнение и опит  Hug
Цитирай


Мнения: 347
Домашното е за предпочитане, но.... избора е твой все пак. Ако нямаш доверие на хората, от които всемаш продуктите.... давай купешко.
Цитирай

София

Мнения: 3 721
Ако имах достъп до домашно непроверено мляко изобщо нямаше да се колебая... Опс, точно така и ще стане - обещали са ми домашно козе мляко, от което възнамерявам да направя извара и евентуално да подквася... Така ще въведа млечните...
Цитирай

София

Мнения: 534
Аз също мисля да подквасявам от домашно мляко. Чак сирене едва ли ще правя ... Smile
Мъни, а как ще приготвиш изварата?
Цитирай

Габрово

Мнения: 631
аз предпочитам купените млека за пресните тези в кутии на ВВВ на още какви бяха там за киселите категорично Данон
ще се аргументирам веднага
смятам че големия производител каквито са гореописаните марки подлежи на по срог контрол самия той има по хубава база заводи машини хигиена
докъто при производителя Х със собствена крава две който продава млякото си на купувачи
първо
хигиената е на нулево ниво уверявам ви
ако видите обор с крава и как се дои млякото и в какви кофи се слага и как се цеди с едни цедки от разни плуващи неща
мляко от млекар няма да опитате че и от другите камо ли на детето си да го дадете
а пък пред къщата ни спира един млекар и разлива подчертавам разлива от Москвича си с фуния и някакво канче мляко на съседки които си носят бутилки
ама това мляко  е така във някаква кофа с капак и в багажника
абе отврат
извинявам се за езика но замислете се малко като предпочитате така нареченото домашно
Цитирай

В сърцето на любимите мъже!

Мнения: 1 039
Да бе, в единия случай ще има евентуално някаква мръсотийка или микробче, което като подвариш млякото, ще се стопи, а в другия, ще е пълно с нишесте, протеин от генно модифицирана соя, желатин, свинска мас и антибиотици, а да - и множество Е-та..., които впрочем екстри изобщо не са забранени за никой производител.

Познай кое ще избера аз...
Цитирай

София

Мнения: 127
моля Ви-ии... отново размисли и страсти... как при такава аргументация и от двете страни да избера какво да давам
Цитирай

София

Мнения: 3 250
Мен ме притеснява нещо друго в домашното мляко.
Големия ми син има неизяснена алергия. Според педиатърката е от пренасищане на белтъчини. Тя ни каза, че в домашното мляко белтъчините са много по-вече (или по-силни, не помня) от колкото в купеното. Затова препоръча да му даваме купено мляко или домашното да се разрежда с вода.
За въвеждане на киселото мляко аз избрах да използвам пюретата, в които пише, че има йогурт. След 1-2 месеца ще въведа и киселото мляко. Но тогава малкия ще е на поне 11 месеца.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 649
Нека преди да ви кажа каквото и да е... Да ви покажа едно изследване... Публикувано беше на 19 декември 2006 год., във вестник "24 часа", на трета страница, горе...



Помислете си какво общо с българското кисело мляко имат марките с под 100 единици лактобацили... Да не говорим за тези с под 10 единици... Това не са кисели млека... Това са неща, произведени от краве мляко, ама какво точно е, не се наемам да споря...

Райка, много детайлно описваш доенето и пренасянето на домашното мляко... Да не би да си присъствала...? Контравъпросът ми към теб е... От къде идва млякото, което преработва Данон... От стерилни френски крави в стерилни лаборатории ли...? Мнооооого бъркаш, ама изключително много... Идват от същия мръсен и кален обор... От същите тези крави, с мръсни вимета, които никой не мие преди доене... Същите "работи" плуват из млякото... Със същите цедки ги цедят... В същите кофи се пренася това мляко... С дребната разлика, че... После не се качва в Мосвича за да дойде в същия вид при теб... А се качва в мазната цистерна... Немита кой знае от кога... И отива в завода на Данон... Където уж нещата с хигиената са на ниво... Вероятно са на ниво... Обаче след преработката ти продават НЕЩО от мляко, в кофичка, с някакво гръмко заглавие... Което не се знае какво е...
А това, което могат да ти доставят у вас... Скоро след доенето... Можеш да си го пастьоризираш и да убиеш всички микроби... И да си произведеш сама от него каквото поискаш... Кисело мляко, кашкавал, сирене, извара, масло... От купеният продукт в кутия не можеш нищо да си направиш...
Това беше по отношение мнението ми за домашните срещу купешките млека...



П.С. А що се отнася до захранването с продукти от краве мляко... Моето мнение е... Твърдо това да се случва след годинката на бебето... Едно, че са алерген и друго, че... Липсва ензима, отговорен за разграждането на казеина...
Цитирай


Мнения: 4 392
Идеалният вариант сигурно е, кравата да ми е в двора и да имам пълен контрол върху всички действия, а ма къде ти... ooooh!
Ekcnpec   е прав. Peace
 Но и аз съм виждала един търговец на мляко, който си спира колата пред кварталния магазин, отваря багажника, а вътре са наредени пластмасови бутилки, пълни с мляко. Идва редовно, също и през лятото, когато навън беше доста над 30 градуса и млякото сигурно се сваряваха вътре в нагорещения багажник, докато той лафи цял ден с продавача... Sick
И оттам не бих купила....
Ето още един плюс на кърменето! Peace
Цитирай

София, България

Мнения: 3 718
аз предпочитам купените млека за пресните тези в кутии на ВВВ на още какви бяха там за киселите категорично Данон

За съжаление малко хора знаят, че продуктите на Данон и На Баба (което пак е на данон) не са кисело мляко. Те са някаква дразнеща имитация и ме е яд, че в БЪЛГАРИЯ сме принудени да ядем имитация на националния ни продукт. За ВВВ мога да кажа същото, а и количествата консерванти в него са достатъчни за мумифицирането на средностатистически фараон. Най-простото доказателство, спомняте ли си от кога не ви се е разваляло киселото мляко ако го остнавите за дълго в хладилника. Аз си спомням, че в детството ми, киселото мляко се ВКИСВАШЕ, а сега най- много да мухляса. Прясното пък държи рекордно дълго, че чак и хладилник не му е нужен.
Съжалявам ако измествам темата, но смятам това за много важно, особено когато се стигне до хранене на децата ни с тези заместители на храна. По въпроса, сигурно ще имам резерви към непознати млекари и техните неконтролирани крави и ако не си намеря сравнително сигурен източник, сигурно ще търся по неизвестна марка, която евентуално да произвежда КИСЕЛО МЛЯКО а не кисело-млечен продукт със следи от L.bulgaricus.
Цитирай

Бургас

Мнения: 64
аз предпочитам купените млека за пресните тези в кутии на ВВВ на още какви бяха там за киселите категорично Данон
ще се аргументирам веднага
смятам че големия производител каквито са гореописаните марки подлежи на по срог контрол самия той има по хубава база заводи машини хигиена  -    доста наивно мнение, извинявяй, но си жертва на рекламата, за съжаление както много хора, които купуват и ядат боклуци, максимално отдалечени от природата, преработени до неузнаваемост и доста  вредни.Не си мислете , че щом нещо се продава в хубава опаковка и в лъскав магазин, не е дошло от най- обикновено кравешко виме...Това че не сте видели процеса на преработка е друг въпрос. Laughing[ /color]
Цитирай

Seattle

Мнения: 919
Чудя се и се мая, за какъв дявол ви е да давате кравешко мляко на бебетата си? Някой може ли да ми отговори на въпроса с какво кравето мляко е по-добро от вашето собствено?!
Кравето мляко може да е перфектната храна за теленца, но не и за човечета и аз лично винаги бих предпочела да дам АМ пред краве мляко било то марково или домашно, от стерилни или домашни крави Crazy
Естествено, най-добрият вариант е да си кърмите детето докато му е необходимо мляко. Не мисля че е случайно че хората губят способността си да разграждат лактозата след определена възраст Naughty
Може би мнението ми ви се струва крайно, но се надявам поне да ви накара да се замислите и да потърсите малко повече информация по въпроса.
Цитирай

Варна

Мнения: 241
Аз лично след годинката възнамерявам да се снабдявам със селско прясно мляко, от което да си правя кисело мляко. След топлинната обработка, бактериите се унищожават и не виждам защо толкова се тревожат за това някои мами. Прясно мляко не бих давала.Относно купените "кисели млека"....все още ли има някои който да вярва,  че в Бг има истинско кисело мляко??Освен че съдържат сухо мляко, сметана, нишесте и разни Е-та....незнам какво е полезното в тях!!Определено съм "за" домашното!!!
Цитирай

Paris

Мнения: 664
Какви крайни мнения и в двете посоки Smile
Аз съм избрала среден вариант, давам био кисело мляко, без никави добавки. Прясно мляко давам от една марка, която ми харесва и на мен. Ако нямаше био кисело мляко, щях да избера марка, в която имам доверие, не бих квасила от мързел. Иначе за хигиената, ами баща ми взема от човек, с който са близки, знае как си гледа кравите и т.н. Има варианти и без да се купува от тия с престоялото в москвичите мляко.
Защо давам краве мляко след като кърмя? Ами защото детето го обича и защото няма да я кърмя до 10 годишна все пак. И кисело дадох преди годинката (към 10м.).  Детето ми беше изследвано по друг повод за хранителни алергии и теста беше отрицателен за кравето мляко. Но и без това щях да дам преди годинката, така бях решила за моето дете.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора