Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 122
Момичета, вчера купих от Пикадили 2 калмара от т.нар. туби.
Приготвих ги по следния начин:
Продукти
2 калмара тип туба
200гр скариди /котейлни, белени/
половин глава лук
половинзелена чушка
месото на един среден белен домат
1в.ч. бяло вино
половин  лимон
сол
къри
4. Заливам с половината бяло вино.
Щом се изпари отстранявам от котлона

5. Измивам добре калмарите отвътре и отвън и ги облтривам с лимон
6. Пълня ги със скаридената смес, като краищата защипвам с клечки за зъби. Поръсвам ги със сол, черен пипер.
7. Намазвам скарата /професионален масивен тиган скара със стъклен капак/ с малко зехтин, загрявам,слагам пълнените калмари, заливам ги с останалото вино и ги оставям да се пекат под похлупак. Обръщам по два пъти от всяка страна.

Сервирам ги намазани с малко джинджифилова паста и лимон. При разрязването е приятнода се поръсят със соев сос.
Върви идеално с бяло винце.

Оригинално майка ми приготвя тази рецепта с миди.
черен пипер
соев сос
джинджър паста /ако имате/

1. Измивам добре скаридите
2. Нарязвам на ситно лука, доматите и чушката и ги задушавам за няколко минутки
3. Прибавям скаридките и след 2-3 мин добавям сол, черен пипер и къри
Цитирай

България Сливен

Мнения: 207
Имам туби калмари и ще пробвам рецептата ти. Много обичам морски дарове, но не зная много рецепти за тях, тази ми хареса на четене.
Цитирай

София

Мнения: 2 122
много е лесна и вкусна! Дано ти хареса   chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.