Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора

София

Мнения: 7 030
Наскоро на едно гости ядох птичи гнезда - кюфтета на фурна, а по средата ячице. Хареса ми доста, но приятелката ми ги беше направила от чиста кайма с подправки, а на мен ми се струва, че ще е по-вкусно, ако към каймата се дабави и хляб, яйце, кис. мляко или нещо от този сорт, за да не са така збити, а и да станат повечко Wink  Някои прави ли нещо подобно и как?
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Аз не съм правила, но мъжа ми от 5 години ми намила на главата да му направя, че му били любими в казармата. Айде дайте точната рецепта, за да се възползвам и аз Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Аз правя като замесвам каймата като за кюфтета, както си я описала. Сварявам яйца, режа ги на половинки по късата ос, за да стърчат повече, отдолу слагам подложка от каймата, редя в тавичка и пека. Наоколо понякога нахвърлям и нарязани картофки, че да има гарнитура.

Друг вариант са таралежите. Продуктите са същите, само че слагам цяло яйце и щипка кис. краставички и овалям в кайма. Отпред оформям муцунка, бодвам две черни пиперчета за очи и едно за носле. Отгоре ги набождам с фиде за бодли и пека. Весело и красиво за гости и за злояди деца.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Цитат на: Valeria
Аз не съм правила, но мъжа ми от 5 години ми намила на главата да му направя, че му били любими в казармата. Айде дайте точната рецепта, за да се възползвам и аз Wink


Рецептата я има в днешния брой на "Журнал за жената", мога да я препиша, искаш ли?
Цитирай

София

Мнения: 7 030
Да, ДА, Да #Onfire , защото днес съм решила да си ги направя.
Благодаря ти предварително Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 7 030
Цитат на: Steisi
. Сварявам яйца, режа ги на половинки по късата ос, за да стърчат повече, отдолу слагам подложка от каймата, редя в тавичка и пека..

Стейси и това звучи добре, но ми се струва, че приятелката ми слага яйцето по-късно - с лъжица прави вдлъбнато в кюфтетата и ги слага да се пекат и малко преди да са готови, чуква по едно яйце. Кюфтетата са разбира се доста по големи и "сплескани" от нормалните.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Цитат на: Kissa


Рецептата я има в днешния брой на "Журнал за жената", мога да я препиша, искаш ли?

Искам, искам подробна рецепта ако не те затруднява разбира се Wink
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
Ми аз ги знам така:
 Arrow  Каймата се омесва като за руло "Стефани" и се разделя на питки, които се оформят като гнезда и се пекат във фурната. Малко преди да са готови се чуква по едно яйце в дупката и се пече до готовност на яйцето!

П.П: прави се дълбочка дупка - инак яйцето не се побира и изтича  Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Да, явно има различни варианти - с предварително сварени и със сурови яйца.
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Аз съм ги правила със сварени яйца ама станаха сухички нещо Embarassed (гнездата) и  не ги одобрихме, но сега мисля така да пробвам със сурови Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Цитат на: Valeria
Цитат на: Kissa


Рецептата я има в днешния брой на "Журнал за жената", мога да я препиша, искаш ли?

Искам, искам подробна рецепта ако не те затруднява разбира се Wink

Аз обещах, обаче като погледнах по-внимателно, рецептата е подобна, но е без кайма...Казва се "Гнезда с гъби". Все пак ще я препиша, може и да ви е от полза.
Необходими продукти:
1 кг картофи, 1 чаена чаша нарязани сурови гъби, 2 с.л. накълцан лук, 3 с.л. масло, 4 яйца, половин чаена чаша настърган кашкавал, сол, черен пипер, олио
Картофите се сваряват и се намачкват на пюре. Лукът и гъбите се изпържват леко и се добавят към картофеното пюре. Прибавя се половината от количеството разтопено масло и сместа се посолява. От нея се оформят 4 гнезда и се нареждат в намазана с олио тавичка.
Върху всяко от тях се счупва по 1 яйце, отгоре се напръсква с разтопено масло и се поръсва с настъргания кашкавал и с черен пипер.
Гнездата се запичат за около 20 мин. на умерена фурна
Цитирай


Мнения: 4 358
Цитат на: Steisi
...........редя в тавичка и пека. Наоколо понякога нахвърлям и нарязани картофки, че да има гарнитура.
Правих нещо подобно, но си напръсках с мазнина цялата фурна  Neutral
Има ли някакъв трик да остане фурната по-чиста?
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Цитат на: tedi_b
Цитат на: Steisi
...........редя в тавичка и пека. Наоколо понякога нахвърлям и нарязани картофки, че да има гарнитура.
Правих нещо подобно, но си напръсках с мазнина цялата фурна  Neutral
Има ли някакъв трик да остане фурната по-чиста?


Може би трябва да капнеш на дъното на тавата малко водичка с олио. На мен не ми се е случвало.
Цитирай

В офиса

Мнения: 2 069
Цитат на: tedi_b
Правих нещо подобно, но си напръсках с мазнина цялата фурна  Neutral
Има ли някакъв трик да остане фурната по-чиста?

Ами защо не пробваш в началото да покриеш с фолио? Аз правя нещо подобно на таралежчетата (само че с нарязани яйца, краставички, гъби, кашкавал...абе каквото има в хладилника). Никога не са ми омазвали фурната. Всъщност с каква фурна си и как ги печеш. Моята е съвсем обикновена, без вентилатори и т.н. Да не е нещо от това?
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 246
Цитат на: tedi_b
Цитат на: Steisi
...........редя в тавичка и пека. Наоколо понякога нахвърлям и нарязани картофки, че да има гарнитура.
Правих нещо подобно, но си напръсках с мазнина цялата фурна  Neutral
Има ли някакъв трик да остане фурната по-чиста?

 Теди, на мен ми се случи скоро такова нещо, но проблемът беше в каймата - не знам какво са и слагали, но във фурната стана нещо страшно - пушеше, пръскаше мазнина - ужас! А нищо не променях в технологията Confused
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора