Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора
Здравейте момичета!
Споделете в каква марината слагате пържолите преди да изпечете?
Толкова ми харесват пържолките и пилешките и свинските по заведенията,но не знам как се приготвя тази марината/особено пилешките,толкова са крехки и сочни/
Цитирай


Ето една от мен:

50 г лук, нарязан на тънки кръгчета
3 скилидки чесън, фино накълцани
1/4 л силно червено вино
6 с. л. олио
2 с. л. сладък червен пипер
1 ч. л. смлян розмарин
1 щипка лют червен пипер

Всичко това се разбърква и се оставя да престои една вечер в хладилника. (Аз го слагам в стъклена купа, а отгоре затварям със стреч- фолио, за да не избягат ароматите. Laughing)
Парчетата месо се мариноват  в сместа 2 часа.

Става за свинско, пилешко и агнешко месо.
Цитирай


Аз слагам на око:сол,чесън,червен пипер,бира,мед,соев сос,кисело мляко-всичките по-рядко или част от тях според случая Peace
Цитирай


На око според количеството месо (и пилешко и свинско) - соев сос, черен пипер, червен пипер, къри, вегета за съответното месо, много рядко лимонов сок.
Цитирай


аз пьк им слагам само сол, черен пипер и зехтин или краве масло(на пилешките).оставям ги за около 30 мин и буф в грил тигана(не повече от 7,8 мин.,че иньче стават на подметка).резултата е винаги отличен Crazy
свинските по сьщият начин,но без мазнина,те си имат достатьчноSmile
Цитирай


Пилешки мариновам в соев сос + прясно мляко. И обикновено пека на фурна.

По НГ ядох свински пържоли в следната марина: 2 с.л. горчица + 2 с.л мед + соев сос, любими подправки. Всичко се разбива и пържолите се овалват в сместта. Пекат се на фурна.

Може би стават и за скара......
Цитирай


По 2 с.л. соев сос, мед, горчица, червено вино- по желание черен пипер и кимион - да киснат поне 2 часа в маринатата и после във фурната!
Цитирай


Пържолите първо леко ги осолявам и наръсвам със черен пипер.
След това ги поставям за около два часа в соев сос,олио и малко ром(за да станат крехки)
Цитирай


1-7 от 7 отговора