Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Пай с извара

  • 4 фев. 2007, 11:52 ч.
  • Преглеждания  1 293  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 123
Рецептата, която сътворих тази сутрин е от книгата на София Лорен с оригинални италиански рецепти.
за тестото:
2 чаши пресято брашно
1/2 чаша захар
голяма щипка сол
8с.л.студено масло
1 цялояйце и 1 жълтък
1/4ч.л. настъргана лимонена кора
за плънката:
1/2кг извара
1/2 чаша захар
1 цяло яйце
2 жълтъка
2с.л. бели стафиди
1 с.л лимонена кора
1сл ситно нарязан захаросан портокал
1сл ситно нарязан захаросана лимонова кора
2с.л.борови семки

за украса:
1 жълтък разбъркан с 1ч.л. студенавода

Разбъркайте сухите съставки на блата и прибавете маслото и добре разбитото яйце с жълтъка и лим. кора. Сред като омесите тестото, го разделете на 2 топки /1та по-голяма/, завийте ги във фолио и ги оставете в хладилника за 1 час /аз ги оставих цяла нощ/

Разбъркайте добре изварата, яйцето, жълтъците и захарта. Добавете останалите овкусяващи продукти. Аз нямах захарсани цитрусови плодове и минах без тях - сложих нарязан ина ситно вишни от сладко. Добавих и 1 ванилия.

Разточете голямата топка тесто с диаметър около 30см и го положете в кръгла 22см тава. Мен това ме затрудни, доста се изрони, заради което с пръсти намачках тестото из тавичката. Трябва да покрие и стените. Изсипете плънката.
От по-малката топка разточете правоъгълник с размер 22 на 28см. С остър нож нарежете ленти, които преплетете върху плънката. Притиснете краищата на лентите към основата и ги намажете с разбития жълтък, като внимавате да не попадне върху плънката.

Паят се пече 40-45мин на предварително загрята до 180гр фурна. Оставя се да изстине на решетката.

Бон апети!    chef

Реклама
# 1
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Леле, много сложно бе......

# 2
  • София
  • Мнения: 2 123
ами, сложно  Naughty отнема точно 15-20 минути /без престоя на тестото в хладилника, който по рецепта е 1 час/
Паят вече свърши - много е вкусен!

# 3
  • София
  • Мнения: 2 954
А с каква извара го направи? Аз го правих преди има-няма месец с тази на Дядо Либен (в годност!). Миришеше гадно и докато се печеше и след това.
Рецептата си е файн, ама си се чудя нашенската извара с какво мога да я заменя  newsm78

# 4
  • София
  • Мнения: 2 123
купих извара от пикадили - насипна от щанда за сирене. Супер вкусна, без дъх!  Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 2 833
Леле, много сложно бе......
yes yes yes

# 6
  • София
  • Мнения: 2 954
купих извара от пикадили - насипна от щанда за сирене. Супер вкусна, без дъх!  Peace
Благодаря, ще пробвам  Simple Smile

# 7
  • Мнения: 5 686
А аз да питам захаросания портокал и лим кора от къде ги купи? И борови семки ли използва или ги замени с нещо?
Мерси Simple Smile

# 8
  • В страната на бурите
  • Мнения: 299
Момичета аз това го правих преди няколко дни - все още е единствената рецепта от книгата, която съм пробвала и всички мнооого го харесаха. chef Аз не сложих борови семки, а малко нарязани на ситно парченца  лимон и портокал, които бях карамелизирала! но мисля, че може и без това. Успех!

# 9
  • Мнения: 5 686
И аз го направих вчера. Вместо кедрови ядки сложих слънчогледови, а вместо захаросан портокал и лимон сложих 2с.л. сладко от френско грозде. Ноооо полагането на тестото в тавата меко казано ми взе здравето.  Laughing Стана де и е вкусен.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт