Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

out of space

Мнения: 7 341
Във връзка с обновяването на Готварската книга и по-лесното търсене и намиране на рецепти, с момичетата решихме да се обособят различни теми за различните раздели. Моля, пишете вашите въпроси и рецепти само и единствено в тях.
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Много ми е интересно, защо след като се реши за улеснение да се направят тези теми, никой не пише в тях - останаха назад, а вече има пуснати поне 5 рецепти за пилешко в отделни теми. Може би авторите им искат да си видят името написано....
Затова избутвам темата напред..., за който не знае.

Даже видях има и тема за агнешко пусната, а голямата тема си стои празна. Ей сега ще бутна и агнешкото напред.

Ето темите с пилешкото:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=167129.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163875.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=165906.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=165033.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=164904.0
« Последна редакция: ср, 21 фев 2007, 15:27 от М_е_г_и »
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Необходими продукти: пилешки крилца (или бутчета)
                                       картофи
                                       1 пакетче масло
                                        къри (препоръчвам това на фирма Котани)
                                        сусам
                                        3-4 счукани скилидки чесън
                                        черен пипер на вкус
                                        сол
Приготовление: Обелените и нарязани картофки слагаме в тавичка. Осоляваме ги и им наливаме малко вода и биричка. Върху тях нареждаме пилешките крилца намазани и от двете страни с "паста" приготвена по следния начин:
Към добре размекнатото масло добавяме обилно количество къри (то не е люто), черен пипер, сол, сусам, счуканите скилидки чесън.
Печем във фурна на 250 градуса, като на два пъти обръщаме крилцата и ги намазваме отново с пастата.
Опитайте! Ястието е много вкусно с лек ориенталски характер и приятен пикантен вкус.


Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
крилцата по китаиски на пина
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152084.0
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Пилешки гърдички - толкова бройки, за колкото хора ще се сервира
сол
черен пипер
яйце - разбито
шарена сол (моя прибавка)
галета
брашно
кр.масло
прясно мляко
кашкавал - настърган

Пилешките гърдички се начукват на тънък слой (около 2-3мм), посоляват се със сол и черен пипер. Потапят се в брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.
Изпържват се.
Предварително си направяте сос бешамел като гледате да остане малко по-гъстичък. Аз го правя като разтопя малко масло, запържа 1с.л брашно и полека прибавям топло пр.мляко. Подправям със сол.
Върху вече изпържените пилешки пържолки слагате един пласт горе долу долкова дебел колкото пържолката от сос Бешамела, поръсвате с настърганият кашкавал, и отгоре малко шарена сол. Пекат се под грила.
Стават разкошни
Сервират се с парче лимон и стрък магданоз отгоре, а за гарнитура пържени картофи и салата или картофено пюре.

Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
КФС Крилца с мед приготвени на барбекю

Приготовление 30мин.
Трудност "средна хубост"

Продукти

20 пилешки крилца, връхчетата се отстраняват
2 чаши брашно
2 яйца
2/3 чаша мляко
1 бутилка КС оригинален сос за барбекю (KC Masterpiece Original Barbecue sau)
1/4 чаша мед
олио за фритюрник

Измийте пилешките крилца, като отстраните връхчетата, срежете двете парченца п средата. Изтръскайте излишната вода. Разбийте яйцата и млякото в купа. Разбъркайте отделно соса за барбекю с меда. Сложете брашното в едно найлонче и с крилцата и разклатете, докато крилцата се покрият с брашното. Потопете крилцата в яйцата и после пак в брашно, докато се покрият с дебела панировка. Повторете го 2-3 пъти, като завършите с брашно.
Нагрейте олиото до 350 градуса. Изпържете крилцата до златисто. Поставяйте ги върху домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина. Загрейте фурната до 325 градуса. Потопете всяко крилце в сос за барбекю и го увийте във фолио (парчетата не трябва да се допират едно до друго). Печете 15-20 мин.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
KFC  - TАЙНАТА СМЕС ОТ ПОДПРАВКИ
Количество: ¾ чаена чаша
Време за приготвяне: 30 мин.
Трудност: елементарно


Съставки
•   1 супена лъжица розмарин
•   1 супена лъжица риган
•   1 супена лъжица млян градински чай
•   1 супена лъжица млян джинджифил
•   1 чаена лъжичка майорана
•   1 1/2 чаена лъжичка мащерка
•   3 супена лъжици  кафява захар
•   3 супена лъжици ситно нарязан магданоз
•   1 чаена лъжичка черен пипер
•   1 супена лъжица червен пипер
•   2 супена лъжици чесново брашно
•   2 супена лъжици лучено брашно
•   2 супена лъжици или 4 кубчета пилешки бульон на прах
•   1 пакет доматена супа на Липтън (инстантна, като крем-супите в пакет на Маги или Галина Бланка)

Приготвяне:
•   Съставките се слагат в блендер и се смилат за около 3-4 минути или се претриват през фина цедка. Сместа се съхранява в херметиески съд, за да не изветрее.
•   Използва се смесена с башно за паниране на пиле – 25 гр. (3 чаени лъжички) на чаена чаша брашно
   
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
сос за барбекю

Продукти

1 консерва доматен сос
1 лук – нарязан на дребно
1 с.л. горчица
1 ч.л. чили на прах
1/4 чаша оцет
чесън на прах (по преценка на готвача, на вкус)
1/2 ч.л. червен пипер
1ч.л. сос Worcestershire
захар, сол и черен пипер на вкус

Разбъркайте и варете на бавен огън до предпочитаната от вас плътнос
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Барбекю сос за пиле

Продукти

Сока на 2 лимона
2 1/2 с.л. оцет
1/4 чаша разтопено масло
3 с.л. майонеза
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготовление

Разбъркайте разтопеното масло и майонезата. Прибавете лимоновия сок, оцета, сол и черен пипер на вкус.
Поливайте със соса, докато печете пилето на грила.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Пиле на рулца
Като се има в предвид ,че от едно филенце излизат 2 пържолки,сама можеш да си прецениш според гостите колко бройки да приготвиш.
Разделяш филето от бонфилето и от всяко приготвяш по една тънка пържолка.Аз ги начуквам в найлонов плик,че става по-чисто и по-лесно.
Осоляваш,малко чер.пипер.
За плънката:
Ситно наситнен колбас,мариновани гъбки и краставички-също наситнени,настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.
Във всяка пържолка се слага по малко от плънката и  се завива на руло,овалва се в брашно ,после в разбито яйце/или само в белтък,разбит с малко сол,а жълтъка се слага сварен в плънката/и накрая в галета .Пържи се в маслена баня до зачервяване.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Филенца
Нарязаваш предварително пилешките филенца на тънки ивички, осоляваш ги с малко сол, черен пипер и соев сос. Поливаш ги с малко олио и ги оставяш някъде около половин час да си покиснат.
После ги овъргаляш в сусамово семе си ги пържиш (може и в обикновенно олио, може и в сусамово)

Пилешки гърдички
На човек по бройка
1 тиквичка
1 червен домат
сирене "Моцарела"
сол
черен пипер
Паста, спагети или подобията им за сервиране

Във фолио нареждаш предварително нарязани на гръгчета тиквички и домати (редуваш), да стои като основа на пилешката гърдичка. Нея самата я разрязваш през средата и поставяш и 1-2 парченца от сиренето. Посоляваш със сол и черен пипер, може и малко босилек (така ли му се викаше на basil Embarassed ) и завиваш фолиото. Да стане като пакетче. Пече се предварително загрята фурна, направо на реотаните за около 20-25 минути (фурната на 200градуса)
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
    
"моето пиле Кентъки " на Moon Walk

Моми4ета да ви кажа аз как правя пиле Кентъки - много им харесва на домашните, но то не е съвсем мое - била съм готвачка в р - т и там много го поръчваха. сега е и манджа номер 1 вкъщи:)
0.500 гр. пилешки гурди се нарязват на жулиени.
прави им се марината от соев сос, джинджифил, кориандър, куркума, пикантина ( или вегета ), чесън на прах, червен и черен пипер. в маринатата може да стои от половин час до 24 4аса - но мин половин час.
след което на4уквам един пакет Корнфлекс най - обикновен. по скоро го намачквам с ръце да не са цели люспите.
след това всяко парченце пиле го топя в яйце - корнфлекс - ихаиде във фритюрника - става голяма вкуснотия.
и ако не ви мързи за сос разбърквам 1 кутия майонеза+ 4-5 суп лъжици кисело мляко, чер пипер , пикантина и чесън на прах
дано ви хареса:)

 и на OnkoPonko

Аз имам едно мързеливо Кентъки  Very Happy
Пилешки крилца и парти бутчета.
1-2 майонези
1 пакетче галета
Мажеш пилето с майонеза.
Овалваш в галетата.
Слагаш в Индженио-то (без олио) и бух в печката.
Може и в обикновена тавичка, пак без олио, но залепва малко
Малко труд - голяма вкуснотия.
Рецептата е на мъжа ми, той ги готви, и се справя.
Обаче като гледам рецептата на вики си мисля да спретна една комбинация. маринатата прави чудеса  newsm78 .
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
рецепти на хепи
Пикантни крилца

ПРОДУКТИ:
по 300 гр. пилешки крилца( около три броя ) за 1 порция

сос за 8 порции:
980 гр. кетчуп
120 гр. бяло вино
30-40 гр. чесън ( пасиран )
10 гр. соев сос ( тъмен )
10 гр. мед

ПРИГОТВЯНЕ:
Крилцата се изчистват и се разполовяват ( по принцип се мариноват в горчица, кисело мляко,чесън, мед)
Всички съставки на соса се разбъркват . Крилцата се пържат до тъмно златисто, след това се отцеждат и се поставят в тиган. Добавя се от соса, непрекъснато се разбърква докато соса леко се сгъсти и крилцата се гланцират


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=160821.0
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
 от разделно хранене

Пилешко филе”Страст”

6 пилешки филета по 100 гр.
100 гр. масло
3 моркова
1 праз
1 бяла ряпа
кетчуп
черен пипер,сол,магданоз,лимонов сок
фолио
 
Морковите и ряпата се настъргват на ситно,а празът се реже на дребно.Маслото се разтопява и с него и с кетчупа се намазват филетата от двете страни.Посоляват се и се подправят с черен пипер.От фолиото се режат 6 големи квадрата,като върху всеки от тях се постява по едно парче филе,а върху него-от зеленчуците.Фолиото се завива,така че по време на печенето да не изтича мазнината.Филенцата се редят в тавичка и се пекат в предварително загрята фурна.
Ястието се сервира с фолиото.Преди консумация се разтваря,полива се с лимонов сок и се декорира с магданоз.

Пиле”Мелбърн’

1 пиле
220 гр. олио
30 гр. масло
15 мл. Бяло вино
30 гр. месен бульон
50 гр. доматено пюре
10 гр. патладжани
10 гр. домати
20 гр. чесън
магданоз,сол

Филето и бутчетата на пилето се запържват в олио,заливат се с бяло вино и месен бульон,добавя се дом.пюре,за да придаде розов цвят на соса.Посолява се,подправя се със ситно нарязаният магданоз и се задушава.Месото се сервира,залято със соса,в който се е задушавало.
Като гарнитура се поднасят изпържени в равни часи масло и олио патладжани,предварително осолени и отцедени.Върху тях се поставят нарязаните и леко запържени домати и чесън.Цялото се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Пиле по студентски

1 пиле/бутчета,гърди или всякакво пилешко месо/
1-2 глави лук
2-3 моркова
1 лимон
чубрица
черен и червен пипер
куркума
розмарин
зеленчуков бульон
олио,сол

Пилето се нарязва на порции и се намазва с маслото/или с маргарин/.Лукът и лимонът се нарязват на кръгчета,а морковите-на лентички.В една купа се смесват бульона със с подправките и се рабъркват с олио.Една торбичка за печене се намазва с мазнина,нареждат се лукът,морковите и 2-3 резена лимон.Върху тях се слагат порциите месо,които се овалват в подправките,а остналите резени лимон се слагат върху месото.Пече се в силно загрята фурна.
Ако нямате торбичка за печене,може зеленчуците да се наредят диркетно в тавата и тя да се покрие с фолио.Тогава се пече в умерено загрята фурна..

Мариновани пилешки гърди

250 гр. пилешки гърди
сол
черен пипер
лимонов сок
зехтин

Гърдите се осоляват и се натриват с черен пипер,начукват се и се поставят в марината от зехтин и лимонов сок за 3-4 часа.В тенджера се налива 1 ч.чаша вода,слагат се гърдите и се оставят да врат до пълна готовност.Сервират се обилно поляти с лимонов сок

Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
от разделно хранене ( рецепти на ками )
Пиле с чеснов сос

Продукти
1 бр.  пиле
100 гр  домати
100 гр  лук кромид стар
5-6 ск.  чесън стар
2 бр.  лимон
75 мл  вино бяло

Приготвяне
1.Загрейте олиото
2.Обелете кожата на пилето и го нарежете на порции
3.Поръсете ги със сол и черен пипер
4.Изпържете порциите до зачервяване
5.Нарежете наситно лука, чесъна и доматите
6.Запържете ги 5-6 минути
7.Сипете виното
8.Оставете да поври до сгъстяване, като бъркате непрекъснато
9.Залейте пилето с получената смес
10.Украсете с магданоз
11.Сервирайте ястието със зелена салата и нарязаните на резенчета лимони.


Пиле с ароматен сос


Продукти
1 бр.  пиле
100 мл  олио
200 мл  вино бяло
5 с.л.  оцет
200 гр  лук кромид стар
1 бр.  дафинов лист

Приготвяне
1.Нарежете пилето на порции и го посолете
2.Парчетата пиле подредете в тава
3.Добавете виното, оцета, 200 мл вода, олиото, дафиновия лист и лука, нарязан на големи парчета
4.Печете до зачервяване, като от време на време ги обръщайте, за да се зачервят и от другата страна


Пилешки рулца с гъби

Продукти
6 бр.  пилешки гърди
500 гр  гъби
50 гр  лук кромид стар
100 гр  кисели краставички
65 гр  масло

Приготвяне
1.Нарежете наситно гъбите, лука, краставичките и ги задушете в маслото до омекване
2.Добавете сол, черен пипер и магданоз на вкус
3.Нарежете бялото месо на тънки филийки и ги застелете със сместа
4.Навийте ги на рулца, за да не се развият, ги прободете с клечки за зъби
5.Така приготвените хапки можете да опечете във фурна с масло, на скара или да ги пуснете във фритюрника за 10 минути
6.Поднесете с подходяща гарнитура.


Пиле по мексикански

В тавичка се нарежда пилето, нарязано на порции (или пилешки пържоли ако предпочиташ), лук на едро, повечко чесън, чушки, нарязани на ленти, моркови на пръчици, черен пипер, розмарин. Полива се с олио, вода до половината на съставките и се пече до зачервяване

Пиле със зеленчуци (основна рецепта)

2 бутчета (гърди или каквото желаеш)
1-2 глави лук
шепа гъби
масло колкото орех
1ч.ч. бяло вино
подправки - сол, чубрица, мащерка, купче бульон (по избор, не всичко)

Осоленото пиле се слага в огнеупорен съд, нареждат се лука и гъбите, разпределя се маслото, залива се с виното и се пече на умерена фурна около час.

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора