Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 фев. 2007, 18:44 ч.

Търся информация за крем Nisita

 • 4 928
 • 4
 •   1
Отговори
На моята бебка и никне първото зъбче и имаме хрема.Много майки във форумите хвалят крем Низита,днес го купих от Аптеката,но на листчето с указанията всичко е на немски а аз не знам  Cry и 1 дума,ако беше на Англйиски или на Руски добре но уви.Не можах да го намеря в нито един лекарствен справочник.Много ще съм  Simple Smile благодарня ако някой може да ми каже нещо за това лекарство.Благодаря ви предварително.

# 1
 • в една мансарда точно под звездите ..........
 • Мнения: 312
Аз слагах малко върху една клечка за уши и после намазвах в ноздрата колкото ми беше възможно, защото моя юнак не даваше въобще да му слагам нещо в носа! Така правех три пъти на ден, но това беше доста отдавна! Хремата е нещо ужасно и дано ви мине бързо!

# 2
 • БГ
 • Мнения: 667
Здравей, Megan_rad,

в момента ми е невъзможно защото съм на слаба светлина, но утре ще ти набера превода на български. Купих кремчето преди две седмици и не веднъж го ползвах и за бебето ми и за мен, имам указание на български, в най-общи линии това е нещо като физиологичен разтвор смесен с мазна консистенция, не го дръж на много топло, защото може да се втечни, макар че това не е вредно и след изтичане от тубичката можеш да продължиш да го ползваш. Можеш да го ползваш 4 пъти дневно, като изстискваш по около 1см или директно с тубичката вмъкната в ноздрата или на клечка за уши.

# 3
 • БГ
 • Мнения: 667
Ето текста на листовката:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА
Уважаеми пациенти, моля, прочетете внимателно следното указание за употреба, защото то съдържа важна информация, която трябва да знаете при използването на този продукт. Ако имате някакви въпроси се обърнете към Вашия лекар или фармацевт.
Име на медицинското изделие
NISITA Nasal Ointment
НИЗИТА Маз за нос
Състав
100 гр Низита, маз за нос съдържа 2,8 гр натриев хлорид и 7,2 гр натриев бикарбонат
Помощни вещества: мек бял парафин, течен парафин, уул алкохоли, цетостеарил алкохол, средно-верижни триглицериди, лимоново масло.
Лекарствена форма и количество в една опаковка: 20 гр маз за назална употреба.
Начин на действие: С Низита маз за нос се използва лечебната сила на натриевия хлорид (солта). При запушен нос поддържа лигавицата на носа влажна и подпомага неговото бързо отпушване. При суха и покрита с крусти носна лигавица Низита маз за нос я овлажнява и води до бързото й възстановяване. При малки деца и кърмачета, които не могат самостоятелно да издухат носа си, Низита може да допринесе за почистването на ноздрите и запазването на естествената защитна функция на носната лигавица.
Показания: За подпомагане лечението в случаи на запушен нос (напр. при хрема), за почистване и овлажняване лигавицата на носа (при сух въздух), за омекотяване на крусти.
Противопоказания: Низита не трябва да се използва в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките.
Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба: След операции на носа и наранявания Низита се използва след консултация с лекар.
Няма данни за вредно въздействие на продукта по време на бременност и кърмене.
Няма данни за вредно въздействие върху способността за шофиране и работа с машини.
Лекарствени взаимодействия: Няма данни.
Начин на употреба: Въвежда се около 1см от мазта във всяка ноздра, няколко пъти дневно, особено преди лягане. Поставете началната част на тубата възможно най-дълбоко в ноздрата, изстискайте малко от мазта и я разпределете равномерно по носната лигавица като леко масажирате от двете страни на носа. Мазта може да се постави в носа с помощта на памучни тампони.
Продължителност на лечението: Няма ограничения относно продължителността на лечението. В случай, че няма подобрение след 14-дневно лечение, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт. От гледна точка на хигиена и с цел избягване на инфекция всяка туба Низита се използва от един човек.
Нежелани лекарствени реакции: В редки случаи Низита може да причини леко чувство на парене на носната лигавица, което се дължи на лекия дразнещ ефект. Много рядко, алкохолите и лимонените мазнини, съдържащи се в мазта, могат да причинят реакции на свръхчувствителност.
Условия на съхранение: Да се съхранява на сухо място, под 25 С! Да се съхранява на места, недостъпни за деца!
Срок на годност: Срок на годност 5 години. Да не се използва след изтичане срока на годност!
Данни за опаковката: Туба 20гр.
Производител и притежател на разрешението за употреба: .......Germany
Медицинско представителство в България: Либра АД
Дата на последна редакция на листовката: Януари 2001
Забележка: Низита съдържа смес от течни и твърди мазнини, които могат лесно да се разпаднат при неправилно съхранение (над 25 С). В резултат, при използване, начално от тубата може да се отдели мазнина. Независимо от това лечебния ефект на препарата не се нарушава. Малки количества въздух в тубата, получени в процеса на пълнене, не променят качеството и действието на препарата.

Megan_rad, моля да ме извиниш ако някъде имам правописни грешки, но бързах да го набера и не съм го чела допълнително! Надявам се скоро да го прочетеш! Дано ви помогне, при нас действа!

# 4
 • Мнения: 384
Ползвала съм го за себе си, на детето не съм го слагала.
Иначе е напълно безвреден, за лека хрема става, но за малко бебе според мен е по-подходящ спрея Стеримар.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт