Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 155
Здравейте, чела съм, че след изтичане на водите в къщи жената трябва да остане в легнало положение и да извика линейка за да я закара до болницата. Причината била, че бактериите, които са във влагалището могат да стигнат до бебето.
А пък моята кума ми каза, че ако не легнеш има опасност бебето да се задуши.
Добре ама книгата в която го пише това е френска, та се чудя в нашите балкански условия, има ли смисъл да се вика линейка и да се чака (с часове сигурно) и дали въобще би дошла?
На вас случвало ли ви се е? Вие как постъпихте
Имам и друг въпрос но не мисе иска да пускам отделна тема и за него, затова ще питам тук. Според вас има ли смисъл още при първите периодични контракции да се влиза в болница или това може да стане и към края, когато вече са на 10-тина мин. Мен лично ме посъветваха да не бързам, да се разхождам за да ускоря процеса и да отида към края, нямало смисъл да вися с часове в болницата...вие как постъпихте?
Благодаря ви много предварително!

# 1
 • Мнения: 4 395
Определено!

Мен лично ме посъветваха да не бързам, да се разхождам за да ускоря процеса и да отида към края, нямало смисъл да вися с часове в болницата...вие как постъпихте?
Благодаря ви много предварително!
При изтекли води обаче не бих седяла в къщи!

На мен така и не ми изтекоха предварително. Отидох в болницата, когато имах контракции на 5 минути, но се оказа , че пак е много рано, защото имах само 3 см разкритие.

# 2
 • Дойчеланд
 • Мнения: 1 947
   Значи - на курса подготовка за раждане акушерката ни инструктира да тичаме в болницата,
ако ни изтекат водите, като се возим в колата полегнали и на входа на болницата да се натоварим
на инвалидна количка. Simple Smile Това, в случай че бебето не е слязло ниско и пъпната връв може да го "изпревари". Grinning
Моето бебе си беше ниско, но пуста изпълнителност... И като ме видя акушерката в инвалидния стол,
се засмя и вика "о, я ставай", а аз като водопад, разбираш ли. Simple Smile 
  Линейка може да повикаш, ако няма кой да те закара, но не знам, ще дойде ли някой навреме. Но пък
може да се подготвиш за самоакуширане - ех, колко го сънувах това, но не стана Simple Smile - пише го и това
по книжките. Simple Smile За бактериите, не знам. На мен така ми шурнаха водите, а аз имах стрептококи и се бях
притеснила, но нищо не предприеха по този повод в клиниката...
  По последния ти въпрос, моят съвет е да идеш в болницата, ако ти изтекат водите, независимо дали
имаш или нямаш контракции (аз нямах, и разкритие също), освен ако не искаш домашно раждане. Wink

# 3
 • София
 • Мнения: 1 273
На мен лично ми ги спукаха в болницата, но преди доста четох и доколкото разбрах  почти всички майчета  от сайта при изтичането на водите отиват с автомобил. Никоя не каза, че е викала линейка. Честно казано това с линейката ми се струва много несигурно--я дойде я не дойде   Laughing                                     

# 4
 • Мнения: 2 657
Определено - не бързай , не се ражда толкова бързо. Но като станат регулярни и на често, отивай в болницата. АКО ти изтекат водите - отивай в болницата, няма смисъл от линейка при положение, че има кой да те закара!!
 Успешно раждане!!

# 5
 • София
 • Мнения: 1 839
Не знам за линейка, но ако ти изтекат водите със сигурност трябва да се отправиш към болницата. Няма логика за бактериите, щото се предполага, че тъй или иначе бебето ще мине по тези пътища.Затова и последните седмици се взима секрет, да се излекуват, ако има някакви бактерии.
За контракциите не съм много веща, но сс сигурност е добре да се поинтересуваш на колко минути трябва да са контракциите,за да се запътиш към болницата. Ако отидеш прекалено рано, ще трябва доста време да прекараш там. по-добре да си си вкъщи и да си се разхождаш в дома, например. От някои мами знам, че в последствие до пълното разкритие са достига горе долу по сантиметър на час. Смятай, ако итидеш с 3 см, колко време ще се мъчиш в не много приятна атмосфера-в смискъл, че вкщи поне можеш да се разсееш малко.
Не се приетеснявай, всичко ще се нареди в точния момент!

# 6
 • София
 • Мнения: 975
Здравей на мен ни спукаха мехура в болницата, но доколкото знам, ако се случи да се спука и да изтекат водите отиваш веднага в болницата по възможност в полулегнала поза и се движиш по-малко. Колкото до линейката, ако има кой да те закара изобщо не се притеснявай.
Сега за контракциите. Моите започнаха вечерта в 22часа и към 3 ч. вече си бяха регулярни през 5 мин. и точно когато се чудех дали да тръгвам към болницата те позатихнаха. Сутринта се обадих на доктора ми и към 9ч. бях в болницата с 7 см, разкритие. Родих бързо и лесно. Така че не се притеснявай и не хуквай веднага към болницата, разходките по коридорите ми се струват доста изнервящи.

# 7
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 261
Това е, което ми каза моята гинеколожка да правя, ако ми изтекат водите:
1. Ако водите изтекат струйно и буйно, лягаш за половин час, за да може главичката на бебето да се придвижи надолу и да затисне входа, за да се намали вероятността от изпадане на пъпната връв под главичката и притискането й, което всъщност може да е опасното
След това спокойно може да отидеш в болницата, няма някаква спешност и не е нужно чак линейки със сирени
2. Ако водите изтичат бавно, на струйки, вероятно главата на бебето е слязла достатъчно или мехурът е спукан високо, така че няма опасност и можеш спокойно да се оправиш вкъщи (тоалет, багаж, душ и т.н. - без вана!) и да тръгваш към болницата
Около 10% от ражданията започват с изтичане на води, така че по-вероятното е да не ти се случи.
За линейките - не, не бих викала. Като кажеш, че ти е първо раждане и че само са ти изтекли води, няма да си счупят краката да се забързат. Ако няма как някой да дойде да ме вземе до няколко часа, и особено ако няма ясни контракции, бих си чакала вкъщи да започне  раждането - или бих повикала такси, но без да казвам, че става въпрос за раждане. Това от опит - с раждането на дъщеря ми, което се разви много бързо и за малко не завърши вкъщи, се обадих на такситата, казвайки че е спешно за раждане и ми отказаха твърдо - буквално ми казаха да си викам линейка и ми тряснаха телефона.

# 8
 • liebe ist fur alle da ( в АдА )
 • Мнения: 1 243
Мойте води ми ги пукнаха в болницата,но ако се беше наложило бих извикала линейка

# 9
 • Dania
 • Мнения: 2 757
На мен изтекоха изведнъж. Обадих се в болницата и ми казаха да си реша какво да правя - или да ида при тях или да легна да се наспя, защото беше 1 часа през нощта. Предпочетох да ги навестя и там си останах 18 часа и половина докато родих. Иначе леко и кротко си взех душ и се стегнах след което свекървата ме закара. Бях панирана просто, въпреки че нямах контракции исках да съм под наблюдение. Беше ми първо раждане, но при второ нещата могат да се развият много по-бързо. Мисля, че е глупаво човек да рискува - в крайна сметка не се ражда всеки ден, има какви ли не рискове. Затова ако мога да ида в болница колкото може по-скоро  бих се възползвала, отколкото да седя в къщи на тръни и да броя контракции.

# 10
 • Мнения: 9 990
Абе  не бързай.....ама докато чаках разкритие в предродилна 3 момичета зараждали по пътя имаше...Аз съм за отиването на време, да не се чака чак въздух от контракции да не можеш да си вземеш.Дори и да си ден повече в болницата-голяма важно, поне няма да се шашкаш дали по път в задръстването няма да излезне бебето.Те тези моми чакали до последно, та им се накараха акушерките-на едната главата беше прорязала в колата...Успех!

# 11
 • Мнения: 11 610
hedra го е казала точно!  Peace

В болницата - когато контракциите са по-чести,но все пак имай предвид,че има техническа част - попълване на документи и пр.,за която също трябва време!

Иначе бях казала - че ако трябва и полиция ще викна за да ида до родилното, ако се наложи! Е, не се наложи!

# 12
 • Мнения: 8 505
Линейка не бих викнала в никакъв случай StopАко нямате кола или няма кой да те закара,по-добре си хвани такси,отколкото да чакаш неизвестно колко време.

# 13
 • SVI
 • Мнения: 49
Лично аз отих в болницата с контракции на 3-4 мин.,но преди това говорих с доктора.Линейка  не бих викала,отиди с кола.

# 14
 • София
 • Мнения: 4 622
Не знам за линейка, но бих отишла веднага в болницата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт