Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 826
Здравейте!
Понеже наближава Китайската Нова година ми се иска да направя сладки с късметчета- fortune cookies.

Правила съм ги по следната рецепта:

Цитат
Продукти:
3 белтъка
3/4 чаша захар
1 щ. сол
1/2 чаша стопено масло
1 ванилия
1 чаша брашно
2 с.л. вода

Продуктите се смесват в реда, в който са изброени, получената смес се слага в хладилник за 1/2 час. Сипва се върху хартия за печене равна супена лъжица от сместа и се разстила до диаметър ~8 сантиметра. Пекат се по 2-3, на предварително загрята фурна, на 180°, за около 5-6 минути. Докато са топли, се пъха късметчето и се сгъват на 2, а после се събират двата края, като подкова.



Проблемът ми е, че сладките по тази рецепта не могат да се сгъват, напукват се. Не е от това да са изстинали, защото ги сгъвам веднага, след като ги извадя от фурната.

Пробвах с една рецепта за калии на Pep-4o, тогава се сгъват пИрфектно, но пък остават меки, а ми трябва да са твърди и хрупкави, след като изстинат.

Някой може ли да ми помогне с изпитана рецепта или съвет, моля!!!
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 593
Здравей!

Може да опиташ тези: http://gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,22.0.html   bouquet
Цитирай


Мнения: 826

здравей, natalyna !

ама ти правила ли си ги?
че вече пробвах 5 или 6 рецепти и с изключение на калиите на Pep-4o, всички други се напукват при сгъването.
вече ги сънувам, да му се не види!!!
 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.