Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 750
В едно заведение ядох страшно вкусен и крехък свински джолан с картофи  Mr. Green
И много ми се иска да сготвя джолан, не съм готвила досега  newsm78
Дайте някоя рецепта...  Very Happy
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Суров или готов?

Купувала съм и двата варианта, честно казано то сурвия бягам  Confused

Иначе е лесен за готвене - аз го правя или с картофки, или с кисело зеле с и без ориз. В йенска тенджера или гювеч ги слагаш, с подправки и малко бульон и мазника и става лесно. Върви и с гъбки  Peace
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
свински джолан/и
1 връзка зелен лук(може и глава стар)
2 – 3 с.л.олио(краве масло)
картофи
пикантина
млян черен пипер ,дафинов лист
Начин на приготвяне: джолана се запържва до златисто в мазнината.
Добавя се лукът и се пърже още 3 – 4 минути.
Картофите се избелват и се нарязват на едро.
джоланчето,лука и картофите се изсипват в тава и и се заливат с около 100 мл.вода. Ястието се подправя с черен пипер ,сол ,дафинов лист и пикантина на вкус. Тавата се покрива с фолио, което се надупчва с вилица и се пече около30 мин на 220 гр. след това се намаля на 150 и се оставя за още 1 1/2 .
 
Цитирай


Мнения: 6 461

Джолан по македонски

ПРОДУКТИ:
4 обезкостени свински джолана
1 кг. дребни картофи
15 бр. лукчета (арпаджик)
4-5 зърна бахар
4-5 зърна черен пипер
5-6 скилидки чесън
2 листа дафинов лист
1 к.ч. олио
сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:
Обезкостените и добре измити джолани се нарязват на едри парчета и се запържват в предварително загрятата мазнина. След това се изсипват в гювеч заедно с обелените, но цели картофи, обелените лукчета и чесън, подправките и мазнината. Всичко се осолява, залива се с вода до нивото на продуктите и се пече на 200 градуса докато започне да се къса месото и леко се зачерви всичко от горе. 

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=seasons&id=1209

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=1735

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1364
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.