Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 220
Моля, дайте някакви идеи за постен ориз на котлон. Аз по принцип все на фурна готвя, но изгоря проклетницата и ще ми я оправят чак след 20 дни. Ужас! Сега се сетих за тази манджа, ама нямам идея. Благодаря предварително!
Цитирай

София

Мнения: 4 282
http://bgkulinar.net/recepti.php?id=342
Цитирай

София

Мнения: 1 492
Аз правя ориз на котлон много рядко, предпочитаме го на фурна.
Но като бързам, го правя така:
Задушавам каквито имам зеленчуци/праз/лук,чушка,морков,гъби/ прибавям и ориза за малко, заедно със зеленчуците. След това доливам вода или бульон 3 към 1, добавям подправки, обикновенно слагам вегета и малко чубрицаили магданоз и на слаб огън с капак, докато изври водата. доливам, ако се наложи.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз го правя така:
Задушавам 1 глава лук в мазнината, добавям 1ч.ч. ориз, задушавам още 2-3 мин. После добавям замразените зеленчуци - грах, моркови, царевица (на око), заливам с 3 ч.ч. вода и варя докато се поеме водата. При сервиране поръсвам с 1 китка магданоз и готово!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Правя си го с грах, варя с много подправки и в бульон. Накрая понякога заливам с някакъв сос с плодове и зеленчуци на Ънкъл Бенс, става супер  Peace Сладко-кисел или пикантен или с ананасите.
Цитирай

дълбоко,дълбоко в прованса

Мнения: 189
Аз го правя като tilieva , само че го махам от котлона преди да е извряла водата му, т.е. да остане малко водичка над ориза.Захлупвам с капак и ориза си изпива останалата водица.
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 261
Аз го правя като tilieva , само че го махам от котлона преди да е извряла водата му, т.е. да остане малко водичка над ориза.Захлупвам с капак и ориза си изпива останалата водица.
Peace
Правя го с каквото се сетя: с домати, с маслини, с гъби,  със спанак /напоследък това ми е хита/.
Като студентка се специализирах в готвенето на котлон. И сега понякога прилагам тази метода Smile.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.