Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора

София

Мнения: 1 668
Здравейте!
Често чета, че е по-полезно белият ориз да се замени с кафяв... И започнах да опитвам. Първо се нахвърлих на Galio - черен. Варих го 100 часа и накрая се насилих и изядох цяла чиния (щото нали е полезен). Резултатът беше 2 часа мъки и накрая  Sick го повърнах. Извинявам се, но така си беше.
Следващия път си купих пак Галио , но кафяв. Вчера готвих с него пиле със зеленчуци и ориз. И да си призная - гадничко стана. Някак мирише странно и е тежко за ядене, и трудно се дъвче... Мъжът ми , горкия, излапа на екс една чиния и каза повече никакъв кафяв ориз...
Та въпросът ми е - как се готвят цветните оризи и има ли смисъл да се боря да ги внедря в моето, а и на семейството меню?
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Аз цветни не купувам.
Купувам само бланширан, защото само такъв се предпочита в къщи.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 966
по хубав от белия ориз няма Peace
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ето още малко информация за ориза:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80178.0 - черен ориз
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=134069.0 - черен ориз

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33252.0 - кафяв ориз
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109997.0 - Кафяв ориз и булгур
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127087.0 - кафяв ориз
Цитирай


Мнения: 5 632
Аз кафяв ориз готвя често, комбинирам го и с булгур. Кисна го от предната вечер, а булгура 20 мин преди готвене. Проблеми нямам.
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Не съм купувала никога кафяв или чере ориз. Незнам защо  newsm78 Неща от рода на булгура не яде никой у дома.
Четейки други мисля, че не съм сбъркала. Явно белия ориз си е най-добър, затова и само такъв ориз си хапваме у дома.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Готвя кафяв и бланширан!
Цитирай

София

Мнения: 2 548
Аз цветни не купувам.
Купувам само бланширан, защото само такъв се предпочита в къщи.

Мъж ми не ще и да чуе за друг ooooh! пък и не е възможно да го превариш Naughty
Цитирай


Мнения: 4 368
Готвя кафяв и бланширан!
Как го готвиш? Би ли споделила рецепти?
Цитирай

София

Мнения: 2 738
по хубав от белия ориз няма Peace
thumbsup
Цитирай


Мнения: 215
Аз предпочитам белия ориз, бисерен. Бланшираният не ми е хубав, мирише ми на химии разни.
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
На мен кафявия ми е много вкусен - приготвен така, че да е сипкав, и с лук и гъби... ммммного вкусно Very Happy За съжаление останалите у дома не го харесват, така че ползвам смес бял ориз и булгур, когато готвя.
Другите цветове не съм ги пробвала, но ще експериментирам Very Happy
Цитирай


Мнения: 6 461
Предпочитам и готвя само бял ориз. Peace
Цитирай

София

Мнения: 19 794
Готвя и кафяв ориз. Хубав  е - има орехов вкус.
Той по-дълго трябва да се вари/пече.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Предпочитам и готвя само бял ориз. Peace
то и аз така при липса на друг
 кажете къде във Варна може да се купи кафяв
  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора