Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 фев. 2007, 13:21 ч.

ШИЗОФРЕНИЯ

 • 7 013
 • 5
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 303
Никъде в сайта не срещнах подобна тема, а тя живо ме интересува. Не че в семейството ни има някой с тази диагноза, но при мен лекарите се съмняваха за тази диагноза, но се оказа друго-"Рецидивиращо депресивно разстройство, сегашен епизод-умерено тежък".Бях се изплашила много затова изчетох всичко в интернет по въпроса за шизофренията, както и няколко учебника по пси-хиатрия.
Бих искала да повдигна дискусия по тази тема.

# 1
 • Мнения: 4 554
    Здравей, Каля. Шизофренията се проявява малко по-късничко, след 16-18г, а тук си пишем за дечица. Моя син има и такава поставяна диагноза, но като се стабилизира и психиатрите казаха "А". Какво точно те интересува или плаши. Няма страшно. И с шизофрения се живее.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 303
Здравей, Волф!Най-вероятно си прав-причината да няма публикации по тази тема е,че това специфично заболяване се проявява в пубертета или по-късно-след 25-та година.Много деца,страдащи от аутизъм или епилепсия развиват на по-късен етап и шизофрения.
Прав си-и с това може да се живее, стига да се спазват точно предписанията на лекарите за изписаните лекарства.Инте-ресното е, че това заболяване може да се прояви само един път в живота, но при повечето хора, за съжаление, следват последователно периоди на ремисия и епизодично проявяващи се кризи. Аз лично съм виждала шизофреник в криза-нашият видеооператор на сватбата. Той се държа напълно нормално на сватбата ни и бяхме мн.доволни от работа
та му, но впоследствие, препоръчвайки го на една моя приятелка, разбрах,че е шизофреник и правел разни "изпълнения
по сватбите. Та, отивайки в обредния дом за ритуала на въпросната ми приятелка, той беше там и беше в криза-не искам да изпадам в подробности, но беше голяма излагация-рошав, мърляв, целият зачервен, от устата му капеха лиги и пелтечеше нещо неразбираемо. А иначе не можах да го позная-такова хубаво момче.
Въпросът ми е следния:какво точно означава:"шизофренна промяна на личността"-с това понятие се обозначава изход-ната фаза след вяка криза-свързано ли е с умиране на мозъчни клетки и вярно ли е, че злокачествените шизофрении,проявяващи се още в ранна детска възраст завършват с деменция на личността и такива хора трябва да бъ
дат настанени в съответни заведения?
Имам един личен въпрос към теб, Волф-в една твоя публикация четох, че синът ти е пил Сероквел-за какво точно му беше изписано това, иначе доста скъпо лекрство, понеже и на мен ми го бяха изписали, но аз го вземах мн.кратко, тъй като прецених, че няма смисъл и не забелязах никакъб ефект от него. От 4 мес. съм на Ефектин-225 мг и скоро почвам да свалям дозите-ще го пия 2 години. Само да уточня, че го пия за депресия. Можеш да ми отговориш на е-мейла,който съвпада с прякора ми, за да не занимаваме широката аудитория с въпроса.
Предварително ти благодаря.

# 3
 • Мнения: 4 554
     За съжаление, оказа се, че не съм прав. И на по-ниска възраст се проявява шизофренията. Пили сме сероквел с диагноза Генерализирано разстройство на развитието, но при нас не видяхме полза. После едно друго ново лекарство, но пък него Кирил не го понесе. Под лекарско наблюдение в Св. Марина. Сега сме на минимална доза Лепонекс и Depakine.
    Ако сред четящите тук има и други деца с проблеми от шизофреничен характер, могат да споделят тук, дори и като гости.

# 4
 • Мнения: 4 554
    Много ми е трудно да вляза днес във форума, не можах да намеря темата за ГРР. Може да поля по-късто модераторите да преместят постинга ми. Зорница, това което се случва с детето ти на мен вече се е случвало, само че преди 8-9 месеца. По това което намекваш, разбирам че става въпрос за психоза. Един господ знае какво чуват и виждат децата в такива моменти и състояния, и на кого вярват. Нямам сили отново да описвам какво преживяхме. Потърсете помощ в детско психиатрично заведение, няма нищо лошо в това. Нямате голям избор, в България са две. Едното е в София, в някяква вила, а другото в болница света Марина във Варна. Дадох ти координати. Не разчитай на чудо. Чудеса стават, но във филмите за дядо Коледа. Настоявай да останеш като придружител. Лошото е, че нямате решение от ТЕЛК, но ако има свободни легла не е проблем. Може да останете там седмица, две, месец. Лечението в къщи със Сероквел е ала-бала. Вървите по стъпките ни със закъснение от 9 месеца. Съжалявам, че писах доста време във тоя форум като гост и сега не мога да те пратя по личните ми достатъчно назад, да видиш за какво става въпрос. Не искам да те плаша, бъди хладнокръвна.

# 5
 • Мнения: 364
Потърсете д-р Тодорова - 0888376327 - Св. Марина Варна. Добър специалист и прекрасен човек!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт