Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Варна

Мнения: 4 103
Вече се научих да правя кексове,торти,сладки,обаче незнам как се прави руло  Embarassed Имам една кофичка течен шоколад и мога да го ползвам като пълнеж,имам и сладко.Чакам вашите предложения  Love
Цитирай

София

Мнения: 3 777
2 пакета бисквити Закуска, се натрошават на ситно да стане като брашно - става супер с кухненски робот.
Добавя се 1 чаша захар.
И 50 грама ром. Аз слагам есенция ром.
Всичко това полека се залива с гореща вода, няма мярка. Трябва да стане твърдо и лепкаво тесто.

Това се разстила върху лист, аз го правя върху фолио или прозрачно фолио. За разточването ще ти трябва таткото Very Happy защото тестото е лепкаво и трудно се разточва....

След това го пълниш с каквото искаш, завиваш и бам в хладилника да стегне.

Аз го пълня със следната смес.
1 кофичка сметана данон, плюс малко захар и кокосови стърготини.
Мажа тестото и отгоре слагам сладко по желание.

Забравих да кажа че го правя с кафевите бискивити Закуска - по вкусно ми е с тях и с бялата плънка става супер.

Вкъщи умираме за това руло.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 839
Аз бях си копнала тази рецепта http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?p=225393&highlight=%F0%F3%EB%EE#225393
Не, че съм го правила, ама ми се вижда, че ще е ...  Love
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Стига бе, Slunce! Като видях темата за рулата веднага ми дойде наум да напиша и аз същата рецепта (страхотна е, между другото Cool ) и мислех, че никой няма да я знае! А ти си ме изпреварила.  Laughing (Преди време бях пуснала тази рецепта в dir-ския форум и всички бяха възхитени).
Цитирай

София

Мнения: 3 777
Цитат на: petty
Стига бе, Slunce! Като видях темата за рулата веднага ми дойде наум да напиша и аз същата рецепта (страхотна е, между другото Cool ) и мислех, че никой няма да я знае! А ти си ме изпреварила.  Laughing (Преди време бях пуснала тази рецепта в dir-ския форум и всички бяха възхитени).


Знам, знам ...  Very Happy аз по принцип само питам за рецепта, ама някога Хоп и вадя нещо от ръкава Smile
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Руло със сирене
600 гр.брашно
1 яйце
30 гр.мая
2и 1/2 с.л. захар
3/4 ч.ч. мазнина
1ч.ч. пр.мляко
1 с.л. сол
200-300 гр.сирене

Замесва се средно твърдо тесто и се разделя на 5 топки,които се омазняват.Точат се на дебели кори/около1 см./и се слагат една върху друга,като помежду им се разстила натрошеното сирене.Навиват се всички ,както са една върху друга на руло и се остава да втаса.Пече се на умерена Т* в намаслена тава и преди печене се залива с мазнина.

Руло с мармалад
4 яйца се разбиват на пяна и постепенно се прибавят 5 с.л. захар и се разбива до сгъстяване с миксера.След това се слага 1 ч.л. сода бикарбонат и 5 с.л брашно.Разбърква се внимателно и бавно/с лъжица/,за да не спадне сместа.Изсипва се сместа в/у пергаментова хартия и се пече при 150-200*Като се изпече,още топло се отделя от хартията и с помоща на влажна кърпа се навива на руло,през това време се приготва плънката.Тя може да е от мармалад с накълцани орехи,или сметана със ситно нарязани плодове.Развива се рулото,разстила се плънката и пак се навива.Готово се поръсва с пудра захар.
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Ето това много добре се котира в нас:

4 яйца
4 с.л брашно
4 с.л захар
1 ванилия
200 гр заквасена сметана
сладко по избор

Отделят се белтъци от жълтъци. Жълтъците се разбиват със захарта. Отделно се разбиват белтъците на твърд сняг. Към тях при непрекъснато бъркане се прибавят жълтъците със захарта. Добавя се брашното и ванилията. Изсипва се в намаслена продулговата тава и се пече в предварително загрята фурна. Блата се оставя да поизстине и се отлупя внимателно от тавата. Намазва се със сметаната, която предварително е разбита с малко захар. Престоява 5 минути, за да поомекне блата. Маже се със сладко и се навива на стегнато руло. Пъха се в хладилника за 1 нощ и се опустошава за закуска:)
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Имам спомен, че някой някъде беше давал рецепта за сладък салам, но нещо не мога да я намеря Rolling Eyes
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Валери,виж тук:
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=10148
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Аз го правя в 2 варианта:

1 вариант

1 пакет кръгли бисквити
1 бурканче шипков мармалад
100 гр маргарин/масло
200 гр сметана
орехи

Мармалада се разбърква с маргарина/ маслото. Всяка бисквита се маже от едната страна с тази смес и се залепя за следващата и така до като се изчерпа целия пакет. В началото ги редя една върху друга, а когато кулата стане нестабилна я обръщам на масата и продължавам. Накрая слагам рулото върху домакинска хартия или опъковъчно фолио и го намазвам от всякъе със сметана. Най накря посипвам орехи. Завивам го стегнато и го пъхам за 24 часа в хладилника. Реже се по диагонал.

2 вариант

250 гр масло
1 и 1/2 чаша пудра захар
3 с.л. какао
2 яйца
2 пакета обикновени бисквити
1 чаша орехи.

Маслото се разтапя и към него се прибавя захарта и какаото. Добавят се и 2-те яйца, като продължава да се бърка непрекъснато на много слаб огън. Сместа се маха от огъря и към нея се добавят натрошените бисквите (ама да си има цели парченца, да не са счукани на прах). Добавят се орехите и всичко се оставя да се охлади и съвсем леко да се стегне. Изсипва се върху пергаментова хартия, оформя се като руло и се слага в хладилника да се стегне.
Цитирай


Мнения: 488
Ради,
Любимото руло на моето семейство е по следната рецепта:
4 яйца
8 с.л. захар
8 с.л. блашно (без връх)
1 ванилия

Разбиват се яйцата, една по една се прибавят лъжиците захар. Когато тя се разтопи, прибавят се ванилията и брашното. Слага се в правоъгълна тавичка с размери около 30х40см, намазана с олио (може покрита с фолио). Пече се в предварително загрята фурна - 180 - 200 градуса. Изважда се и топло се обръща върху влажна (не мокра) домакинска кърпа и са навива. Ако плънката е от течен шоколад, можеш да изчакаш рулото да изстине напълно в кърпата, да го развиеш и да го навиеш отново.
Аз го мажа още топло с мармалад - един твърд, който се реже с нож.
Винаги се получава. Опитай, надявам се да ти хареса.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 332
И мойта рецепта е копирана от някъде, но я правя редовно и наистина става бързо и вкусно.

РУЛО СЪС СМЕТАНА- КЕВОРК

За блата:
6 яйца;6 с.л. захар;2 сл.л.кафе или какао по избор и вкус
За крема:
1 голяма коф.заквасена сметана,1 ч.ч.смлени орех,захар на вкус.

Жълтъците и белтъците се разделят в две купи.
Жълтъците се разбиват със захарта и кафето да побеляване.
Белтъците се разбиват на сняг.
Смесват се.
Пече се около 10 мин. в силна фурна.Тавичката трябва предварително да е покрита с фолио и намаслена.
Изваждате от фирната, изчаквате да се охлади блата и намазвате отвътре с крема.По желание може да сложите в средата плод или сладко от смокини.Завивате на руло и намазвате с останалата част от крема отгоре.

Аз слагам банан на колеца и течен шоколад.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 103
mimi flax направих го много хубаво стана,направих го със сладко от вишни  Smile Обаче е малко твърдичко  Embarassed
Цитирай


Мнения: 488
Цитат на: Radina
mimi flax направих го много хубаво стана,направих го със сладко от вишни  Smile Обаче е малко твърдичко  Embarassed

Ради, трябва да е много меко, защото е пандишпанено Embarassed - натискаш с пръсти, то потъва и веднага си възстановява предишната форма. Яйцата на стайна температура ли бяха? Хубаво е да са дори леко затоплени. На мен веднъж ми се получи твърдо, защото го пекох много - трябва да е съвсем бледо розово. Това съм го пропуснала в обясненията. Embarassed
Цитирай

Варна

Мнения: 4 103
Цитат на: mimi flax
Цитат на: Radina
mimi flax направих го много хубаво стана,направих го със сладко от вишни  Smile Обаче е малко твърдичко  Embarassed

Ради, трябва да е много меко, защото е пандишпанено Embarassed - натискаш с пръсти, то потъва и веднага си възстановява предишната форма. Яйцата на стайна температура ли бяха? Хубаво е да са дори леко затоплени. На мен веднъж ми се получи твърдо, защото го пекох много - трябва да е съвсем бледо розово. Това съм го пропуснала в обясненията. Embarassed


Аз го пекох близо 1 час  ooooh!  Embarassed  Embarassed
Но пак стана хубаво,а отгоре с какво го мажеш  Question
аз го оставих натюр  Flutter
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора