Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора

София

Мнения: 87
Помагайте момичета, нещо май бъркам...
Пробвах да го направя - набучих пилето, шишето наполовина с бира, наполовина с вода, сложих масло и фолио на крилата, в тавата малко вода на дъното и картофки около пилето. Обаче не започна да изкипява бирата, а само пръскаше малко нагоре, а след като го извадихме от шишето беше се изпарило не повече от 10-20 мл., т.е. си беше почти догоре пълно. Нещо бъркам ли в цялата рецепта. Освен това сложих тавата директно на дъното на печката, защото иначе имаше опасност да скапя реотаните горе. На колко градуса го слагате?
« Последна редакция: пт, 09 фев 2007, 10:59 от atina »
Цитирай


Мнения: 936
Майка ми прави пиле по този начин. Дололкото си спомням водата никога не се е изпарявала всичката. Градусите мисля че бяха около 200. И още нещо - майка го прави без фолио , и така става.
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
Аз доколкото съм запомнила от другите теми, температурата трябва да е висока, иначе бирата не излиза  Rolling Eyes
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Изкзвам се, като 4 пъти изпробвала и само първия без да излезе бирата. Най-важното е да сложиш фурната на 220 градуса, тогава става винаги.
Цитирай


Мнения: 2 546
Изкзвам се, като 4 пъти изпробвала и само първия без да излезе бирата. Най-важното е да сложиш фурната на 220 градуса, тогава става винаги.

На вентилатор ли?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Тук го пускам на вентилатор, да.
У нас няма вентилатор и си го пека пак на 220 на реотани и пак става същото.
Цитирай


Мнения: 2 546
Мерси!

От 2-3 месеца му се точа на това пиле  35
Цитирай

На една звезда

Мнения: 4 453
 И аз да се оплача! Confused И при мен не се получи. Набучих бутилката в пилето, пълна наполовина с бира, сложих картофки и даже малко гъбки около него. Но пилето постоянно ми се накланяше и бирата се изливаше във фурната. При един от опитите да изправя пилето, хванах гърлото на бутилката (с ръкавица естествено) и то остана в ръцете ми, счупи се Shocked. Наложи се да извадя цялата бутилка и от време на време обливах пилето с бира. Пак стана вкусничко, но самата рецепта не ми се получи. Thinking
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ако е добре центрирано пилето и дъното на тавата е равно, няма причина да се накланя. Освен това бутилката е пълна и е доста стабилна. Бутилката трябва да е наполовина пълна с бира и после догоре донапълнена с вода, няма как да излезе течност от наполовина празна бутилка. Слага се в изцяло студена фурна и тогава пускаш на 220 градуса, да се загрее постепенно, така не се чупи, а и течността, когато е догоре, пази бутилката. Опитай пак така и ще видиш, че става.

Маре, давай, става лесно, супер вкусно е и безспорно - много ефектно и забавно  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 375
аз правя това пиле много често на времето мама го правеше редовно, в нас се набучва пилето бутилката е пълна 50/50 вода и бира намазвам с масло и червен пипер цялото и след това увивам във фолио така че там където е отвора на шишето фолиото не е прилепнало по бутилката за да има от къде да извира тичността, така става всичката течност попива в месото защото като го пакетираш с фолио и течноста извира тя си стича между пилето и фолиото става с хрупкава и златиста коричка, пека на дъното на фурната на 220 градуса, сипвам и малко бира при картофките понеже тази от бутилката нестига до тях newsm10
Цитирай

София

Мнения: 4 676
И на мен не ми се получи  Confused Мъжът ми се беше запалил и ме накара да го направим , но нищо не стана - в смисъл , че бирата не изкипя , пилето не стана нищо по - специално от печено пиле , но за сметка на това така ми напръска фурната с мазнина и такава свинщина направи , че още ме е яд като се сетя  Sick
Спазих всичко - 220 градуса , фолио на крилата ... Не знам . Според мен не си заслужава труда и цапането  Confused
Цитирай

София

Мнения: 375
И на мен не ми се получи  Confused Мъжът ми се беше запалил и ме накара да го направим , но нищо не стана - в смисъл , че бирата не изкипя , пилето не стана нищо по - специално от печено пиле , но за сметка на това така ми напръска фурната с мазнина и такава свинщина направи , че още ме е яд като се сетя  Sick
Спазих всичко - 220 градуса , фолио на крилата ... Не знам . Според мен не си заслужава труда и цапането  Confused
трябва да е цялото във фолио не само крилата иначе става половин час готвим и три дена чистим фурната, при мен никога не е имало такива ексцесии и за това го и готвя често де smile3503
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Добре де , ако е цялото във фолио , какъв е смисълът от бирата тогава  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 375
Добре де , ако е цялото във фолио , какъв е смисълът от бирата тогава  newsm78
ами по-горе съм написала, слагаш фолиото така че да не затапваш гърлото на бутилката, оставаш му свободно място и прилепваш самото фолио на 1 сантиметър над пилето (надявам се да ме разбереш, че нещо трудно го обяснявам), и така като почне течността да излиза тя отива между пилето и фолиото и попива в пилето, от долната страна също трябва да ти е добре затворена опаковката за да може да попие по-добре, това е моя начин и мама така го правеше и винаги е ставало, нигога след това не ми се е налагало да чистя фурната, и вкуса е по-различен от печеното пиле... newsm53
Цитирай

София

Мнения: 375
но също така да отбележа, никога неможе да изври цялата течност, малко повече от половината, поне при мен е така...но това е достатъчно за да промени вкуса на месото Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора