Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 251
Бихте ли споделили при биохимичен скрининг /при мен в 16,2 г.с./ какви бяха резулатите Ви. При мен единият хормон /който показвал състоянието на плацентата-но медицинското име не мога да кажа точно/ -изписва се S-h-hCG е с лезултат от 3,8 ng/ml при нормални граници 6,75-33,75. Не получих много ясно обяснение какво точно показва резултата, ниското съдъжание на този хормон показвал евентуални проблеми с плода- НО КАКВИ-не уточниха, а само ми препоръчаха да си направя в София /аз съм от Пловдив/ фетална морфология на бебето, за потвържаване или отхвърляне на резултата. Имала ли е някоя от вас подобни проблеми? Моля да споделите с мен -за да се поуспокоя малко! Благодаря!

# 1
 • при децата
 • Мнения: 3 405
При мен нивото беше 4.5. Обясниха го с контракциите, които имах и медикаментите за тяхното овладяване. Вземах магнерот и но-шпа. Казаха ми, че няма за какво да се притеснявам, понеже болките водят до понижаването на хормона.
Какъв риск ти изчислиха? Моя беше 1:10000
А фетална морфология си правих преди скрининга.
Изобщо не се притеснявай!  Grinning Отиди за успокоение на фетална (майки от София ще ти кажат къде са добри специалистите)
Пожелавам ти прекрасно и здраво бебе Hug

# 2
 • Мнения: 1 251
Анджелина,благодаря ти за отговора.Рискът са го изчислили на 1 към 8866.

# 3
 • София/Сандански
 • Мнения: 640
Такива резултати можело да значат малформация на невралната тръба. Не е сигурно обаче. Според моя доктор около 10-15% от бременните имали такива отклонения в резултата, но нямало проблеми с бебчетата (дано е така). Мен също ме изпратиха на Фетална морфология, защото резултата от хормона е 6,2. Дано всичко е наред!!!

# 4
 • на пистата
 • Мнения: 3 163
май при половината от пловдив точно този хормон е нисък,тук нещо ми .... newsm78рпри томова те изпратиха нали.

# 5
 • Мнения: 1 251
да, при Томова. Днес точните думи на докгорката от Медицинска генетика бяха, че този хормон дава евентуални проблеми в плацентата, които биха могли да говорят за евентуални проблеми с бебето, но какви точто-не каза.Аз по принцип нее пия, не пуша, не съм боледувала, нямам до сега проблеми с бременността, не съм имала аборти и т.н. и просто се чудя за какво става въпрос,

# 6
 • при децата
 • Мнения: 3 405
Изобщо не се притеснявай. Всичко ще е наред Hug

# 7
 • Мнения: 1 251
Изобщо не се притеснявай. Всичко ще е наред Hug

Благодаря! Дано да е така! Ще изчакам в понеделник и мнението на моя АГ, тогава ще преценя какво да правя, но мисля да си направя фетална морфология, евентуално при кой специалист в София. За Пловдив не съм чувала за доказан специалист в тази област. Ако някой знае-моля да каже добър спец. в Пловдив.

# 8
 • Мнения: 1 008
Оrhidea, аз имах леки отклонения с БХС, преди 2 дни бях при др.Димитрова от мц.Фемина и мога да ти кажа,че чрез феталната морфология добиваш много ясна представа как стоят нещата с бебенцето- сьрдечна  и двигателна дейност, крайници,органи,уши,очи,нос,уста и т.н. На фона на този преглед БХС е НАПЬЛНО ИЗЛИШЕН! Докторката обрьща достатьчно внимание, предразполага и обяснява. Ела си до София,за да се успокоиш и да си караш леко бременността и ще видиш,че всичко ще бьде наредл Желая ти всичко добро!

# 9
 • София
 • Мнения: 698
Здравей ORHIDEA, при мен резултатът е много подобен - S-b-hCG е под нормата с оценка на отклонението L (ниско отклонение). Изпратиха ме също на фетална морфология заради евентуални проблеми с плацентата и кръвоподаването към нея. Това обаче ще бъде едва другата седмица...
Чудя се дали да не се обадя в лабораторията на д-р Кременски, в бланката с резултата има някакви телефони и имена на консултантите.

Сподели какъв е резултатът при теб? Като гледам постинга ти би трябвало вече да си била на втора ФМ. Стискам палци!  Heart Eyes

# 10
 • Мнения: 1 251
Dandelion, все още не съм ходила на ФМ, моята АГ ми каза,че няма нищо обезпокойтелно в това, че този хормон/хормон на бременността/ е в по-ниска граница. Каза ми, че след 2 седмици пак ще ми го пусне само него на изследване, няма да правя отново БХС, ако и тогава има някакво отклонение в резултата ще ми каже при кои доктори в София да си запазя час за ФМ, не толкова, че нещо не е наред, по-скоро за мое успокоение. Има значение досега какви са ти резултатите и от другите изследвания, имала ли си някакви проблеми с бременността ти досега и т.н. ФМ дава по-добри резултати, когато бебето е м/у 19 и 22 г.с., а аз имам още малко време. БХС ми беше направен в 16,2 г.с. Ти с твоя АГ посъветва ли се относно резултата ти? Какво ти каза, защото на мен това с плацентата ми беше казано от докторката във ВМИ  Пловдив, която само взима кръвта и ги праща в Майчин дом София за резултат и веднага поиска да ми даде телефона на Томова в София, която според нея била най-добрата. Но все пак моята АГ е с добро име, освен това изражда бебета, така че реших да се доверя на нейната компетентност засега.Аз бях притеснена 2-3 дни, догато отида да дам резултата на докторката ми, но след като разговарях с нея сега съм по-спокойна.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт