Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 180
Ордьовър с месо и салата “Снежанка”
Продукти:
6 палачинки
за месната плънка:
200г варено пилешко месо
100г шунка
3-4 глави лук
1-2 супени лъжици масло
черен пипер, сол
за салатата “Снежанка”:
1 чаена чаша отцедено кисело мляко
3 малки кисели краставички
3 супени лъжици смлени орехови чдки
3 скилидки чесън (по желание)
1 супена лъжица олио
копър, сол
Приготвяне:
Нарежете месото и шунката на ситно. Обелете лука и го нарежете на филийки. Загрейте маслото и задушете в него с 1-2 супени лъжици вода лука. Прибавете месото и шунката и при нужда долейте още малко гореща вода. Когато и те се задушат, подправете плънката с черен пипер, сол и по желание счукан чесън. В друг съд нарежете на дребни кубчета краставичките, залейте ги с отцеденото кисело мляко, сложете ореховите ядки, олиото, 1 супена лъжица ситно нарязан копър. Разбъркайте и подправете със сол на вкус. Намаслете кръгло блюдо и го поръсете с малко сухар. Поставете една палачинка и разстелете малко месна плънка върху нея. Покрийте я с друга палачинка, която намажете със салата. Наредете така 6-те палачинки, като отгоре завършите със “Снежанка”.


Рула с гъби на фурна
Продукти:
10-12 палачинки
100г кашкавал
1 супена лъжица масло за поръсване
за плънката:
300г гъби
3-4 супени лъжици масло за задушаване
сол, смлян черен пипер, магданоз
за заливката:
2-3 яйца
1 1/2 чаена чаша прясно мляко
сол
Приготвяне:
Нарежете гъбите на ситно и ги задушете в маслото. Посолете ги и ги поръсете с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Разпределете плънката в палачинките и ги навийте на руло. Настържете отгоре им кашкавал и ги поръсете със сгорещеното масло. Наредете ги в тавичка и ги залейте със смес от разбитите яйца, прясното мляко и сол на вкус. Запечете ги в силна фурна, докато порозовеят отгоре.


Предястие “Орхидея”
Продукти:
10 бр. готови палачинки
100 гр. шунка
1 пакетче майонеза
3-4 кисели краставички
100 гр. варено пилешко месо
100 гр. варени картофи
100 гр. задушени гъби
1 варено яйце
1 връзка магданоз
Приготвяне:
Всички продукти се нарязват на ситно, смесват се и се разбъркват добре. В чиния с диаметър на палачинката се поставят последователно палачинка, ред от сместа, пак палачинка и т.н. Завършва се с палачинка, намазана с майонеза, в която сме разбъркали връзка магданоз, нарязан на ситно. В средата – кръгче от варено яйце и листенца от него, подредени като орхидея.


Да ви е сладко Wink
Цитирай


Мнения: 180
уфффф забравих да попитам вие какво правите от палачинки  Embarassed  Crying or Very sad
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Ми ние правим просто палачинки (сладки или солени), палачинкова торта (пак сладка или солена), палачинкова разаня, палачинкови предястия от запечени палачинки и също така панирани палачинки. Стига само на някой да му издържат нервите да ги изпържи Smile
Цитирай


Мнения: 180
luluto би ли дала точни рецепти как правиш тези неща?
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Леле то при мене е малко всичко на око и импровизация ама ще се пробвам:

Палачинковата торта я правя с 10-12 предварително изпържени палачинки. Във форма със свалящи се стени почвам да редя палачинка - настърган кашкавал - палачинка - пикантна салата - палачинка - пушен колбас + кисела краставичка - палачинка - майонеза и т.н. Всеки път е различно, но задължително редувам слуй суха плънка (колбасчета, кашкавалчета, пушена риба и т.н) с кремообразната (майонеза, майонезени / сметанени салати).

Запечените палачинки ги правя само солени. Във всяка палачинка слагам пушено пиле, гъби, кисела краставичка, 1л. сметана, топено сирене. Завивам като пликчета, подреждам в тавичка, заливам със сос бешемел, настъргвам кашкавал и запичам до зачервяване.

Другият вариант е вместо да запека палачинките, да ги потопя в смес от яйце и брашно и да панирам. Стават много вкусни, но е голяма врътня.

Палачинкова лазаня правя със същата плънка като стандартната, но вместо кори използвам палачинки. Това означава, че сосовете трябва да са малко по- гъсти от стандартните, за да не се разкашкат палачинките. В нас най добре върви тази със сос бешемел и риба тон.
Цитирай


Мнения: 180
ммммм благодаря много.Това със запечените палачинки най ми грабна окото и корема Wink Трябва да се пробва всичко Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.