Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 311
момичета, някой може ли да даде рецепта за тесто за мекци - да стават меки и бухнали и мноооого вкусни  newsm64
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
изпитана и лесна :
1ч.ч к. млеко
1ч.ч вода
1ч.ч п.млеко
1яйце
1ч.л.сода
1пакетче суха мая
1ч.л. сол
Брашно(не колкото поеме а да стане много меко тесто)забърква се с лъжица в купа(за да е меко)  от предната вечер и стои дори в хладилник.Или ако се меси сутринта трябва да втаса мин. 1ч.Пържат се в сгорещено олио и доста като количество(добре да плуват)Мажат се ръцете с олио за да не се лепи(защото е доста меко)разтяга се и се пуска в олиото
стават мекички и пухкави и хрупкавки
Цитирай


Мнения: 6 461

  chef
Заповядай

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=123936.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=16369.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112944.0

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_68

http://rozali.com/recepta/1/977/

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1646

http://forum.portal.bg/index.php?s=9fe81c0c64214233794e0980bb88c … &#entry122115
Цитирай


Мнения: 311
Стархотни сте  Hug Love
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 743
Ето и моята рецепта:
450-500мл студена вода; 1кг брашно; мая (1/2 кубче) - залива се с част от водата, докато се разтвори; 1 равна с.л. сол; 1 ч.л. захар (слагам я в маята); 3 с.л. олио.
Замесва се не много твърдо тесто, разделя се на 2 или 3 питки, които се намазват в олио, слагат се в пликове и се оставят в хладилника.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
.........
Заповядай
...........
Леле, Дими, браво! Сигурно често правиш мекици!  Party
Цитирай


Мнения: 311
изпитана и лесна :
1ч.ч к. млеко
1ч.ч вода
1ч.ч п.млеко
1яйце
1ч.л.сода
1пакетче суха мая
1ч.л. сол
Брашно(не колкото поеме а да стане много меко тесто)забърква се с лъжица в купа(за да е меко)  от предната вечер и стои дори в хладилник.Или ако се меси сутринта трябва да втаса мин. 1ч.Пържат се в сгорещено олио и доста като количество(добре да плуват)Мажат се ръцете с олио за да не се лепи(защото е доста меко)разтяга се и се пуска в олиото
стават мекички и пухкави и хрупкавки



Лозева,

благодаря за рецептата  Love

направих твоите мекици... нямам думи ... станаха страхотни... изядоха се още докато ги пържех   Laughing

и питат кога пак ще има  Laughing

направих и пълнени със сирене и шунка
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.