Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В страната на смърфовете

Мнения: 188
Тъй като на Св.Валентин ще сме си в къщи с бебчо реших да хапнем морска храна. От Метро взех хубава рибка, хайвер и пакет със замразени морски дарове, но хич не се замислих как ще ги приготвя? Стартер ли ще е или основно ястие?
Моля за някакви идеи?
Мерси!
Цитирай


Мнения: 2 094
Не мога да ти помогна с изпитана рецепта, тъй като не ме бива много с рибите и особенно с морските дарове, но в този линк има много разнообразни неща, дано ти свършат работа.
http://www.sirena-bg.com/
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Можеш да направиш "коктейл от морски дарове"с млечно -майонезен сос или да ги ползваш за  лазаня с морски дарове.
Цитирай

София

Мнения: 391
Изпитана и одобрена от всички, които са я яли, рецепта:

Морски дарове саганаки (в доматен сос със сирене)

Продукти:
1 пакет морски дарове
зехтин
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
сол
черен пипер
1 чаша бяло вино
1 малка кутия доматено пюре
200 гр овче сирене
босилек

Приготовление:1. Морските дарове се размразяват в гевгир с поставено отдолу дълбока купа, тъй като пускат много вода.
2. В зехтин се запържват насинто нарязаните лук и чесън и се добавят морските дарове. Задушават се до желаната степен на нежилавост. Подправят се със сол и черен пипер.
3. Гасят се с бялото вино, което се оставя да се поизпари малко и след това съдът се маха от огъня.
4. В отделна тенджерка се затопля доматеното пюре, разредено с малко вино и водица. Подправя се с босилек и се добавя нарязаното на кубчета сирене. Сиренето не бива да се разтопява изцяло.
5. Сосът се обърква с морските дарове и се сервира с пресен хляб и същото бяло вино, което е било използвано при готвенето.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз си ги приготвям лесно и бързо и от доста изпитани рецепти, тази си ми остава любимата - размразяваш ги и след това в един тиган с много масло и вегета и малко черен пипер хубаво ги запържваш. Стават супер. После задължително в чеснов сос си ги топите. Ако и рибата, и хайвера ще ядете същата вечер, не знам кое кога да е, зависи как ще приготвиш рибата, може би тя за основно, а хайвера с даровете за предястие, макар че те имат по-силен вкус и може после рибата да ви се стори безвкусна. Бих оставила рибата за друг път.
Приятен апетит, като се спреш на нещо  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.