Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 фев. 2007, 11:10 ч.
  • Преглеждания  5 803  Мнения  73  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 876
Ние в къщи готвим отвреме- навреме в такава тенджера и понякога си задавам въпроса,дали са вредни или полезни този тип тенджери.От една страна ми се срува,че са полезни,тъй като се запазват почти всички качества на продукта,а от друга страна съм чувала,че не е полезно да се готви в алуминий,тъй като той отделя някакви вредни емисии  при по-високи Т.
Вие какво знаете или мислите по въпроса? Laughing

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 2 168
Силно положително. Редовно готвя в такава- пести време. Знам, че не е хубаво да престоява вътре сготвеното и го местя след като е готово.

# 2
  • Между Пирин, Рила и Родопите
  • Мнения: 263
Мног ги уважаваме.  Peace Свекърва ми почти изцяло готви в такава и аз от нея се научих. Колкото до вредните емисии, аз знам, че не е желателно храната да се съхранява в алуминиев съд, защото алуминият се окислява.
Недей се задълбочава толкова, защото реално погледнато дори от ПС-то и телевизора има вредни лъчения, да не говорим за всички останали уреди. #Crazy

# 3
  • София
  • Мнения: 1 351
Аз също често ползвам тенджера под налягане.
Храната става вкусна, приготвя се бързо без много предварителна подготовка.

# 4
  • Мнения: 10 023
Чела съм, че в тези тенджери се унищожава всичко полезно заради високата температура. Но не заради това не готвя в моята- като не виждам какво става вътре не знам кога е готово яденето.

# 5
  • Мнения: 770
За мен те са необходимост за всеки дом .Имам две тенджери под налягане и понякога се случва в един и същ момент да използувам и двете

# 6
  • София
  • Мнения: 1 165
дайте малко инфо за тези тенджери ако може. Имам чувството,че моята е развалена струва ми се,че нещо клапата е развалена и не прави достатъчно налягане. А и кога е готово яденето как го проверявате

# 7
  • Мнения: 766
Използвам често тенджера под налягане. Да не кажа, че вече почти само в нея готвя или правя заготовката.
Не стават кулинарни шедьоври, понякога нещо е повече разварено, но поне така имаме топло сготвено почти всеки ден, при ограниченото ми време.
За това кога е готово си пазя и следвам упътването за конкретния продукт.
За вредата и полезността, не съм наясно, затова ще следя темата.

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 889
Положително.  Peace Готвя доста неща в нея и предвид ограниченото ми свободно време за мен е голямо удобство.
И аз знам, че не бива да се задържа яденето в алуминиева тенджера и затова, когато е готово - прехвърлям, понеже моята е руска и си е алуминиева.
Новите тенджери като гледам са далеч от алуминия, така, че не виждам с какво ще са вредни.
Ама много скъпи беее  ooooh! - една хубава тенджера е около 300 лв.  Twisted Evil

# 9
Мнението ми беше добро, докато една от тях не експлодира почти в ръцете ми, а уж клапата си беше изправна ... Струваше ми няколкомесечно лечение на изгаряния по лицето, шията  и ръцете + ремонт на кухнята. Познайте къде се премести тенджерата - директно в контейнера за боклук!

# 10
  • Варна
  • Мнения: 9 498
Мнението ми беше добро, докато една от тях не експлодира почти в ръцете ми, а уж клапата си беше изправна ... Струваше ми няколкомесечно лечение на изгаряния по лицето, шията  и ръцете + ремонт на кухнята. Познайте къде се премести тенджерата - директно в контейнера за боклук!

Ох, ужас, на една позната и се случи същото - тенджера на около месец (от най-големите) гръмнала и отнесла аспиратора и микровълновата в съседство! Добре, че не е имало никой наблизо.

# 11
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
Аз също често ползвам тенджера под налягане.
Храната става вкусна, приготвя се бързо без много предварителна подготовка.

 Peace

# 12
  • Мнения: 5 257
Имам две/с различен литраж/ и ги ползвам непрекъснато - по-голямо улеснение няма  Peace
Храната се приготвя много бързо и лесно  Grinning
А относно злополуките - неприятно  Confused А каква марка са били тенджерите  Thinking - мисля че и това е важно.

# 13
  • София
  • Мнения: 618
Тенджера под налягане не винаги означава алуминиева тенджера... Моята е INOX-ова.
Полезността и ми се струва спорна, защото пък времетраенето на готвенето е по-кратко, което е важно за запазване на полезните вещества.
На мен също ми е гърмяла тенджера, доста стара, но изправна. Само че аз варях леща и тя се беше разварила и запушила вентила. Гръмна ми почти в лицето и е цяло чудо, че изгарянията ми не бяха много страшни. Години след това не се престрашавах да си взема отново такава тенджера. Сега пак си ползвам, но доста внимавам!

# 14
  • Мнения: 3 061
Имам две- едната алуминиева малка, другата голяма от инокс. Всичко, което не се пече се готви вътре. Става бързо и е вкусно - леща, задушени пържоли с вино, супи, сърми - всичко вътре. За по-голяма сигурност като включа печката излизам да си изчистя другата стая и като стане време- изключвам и влизам отново, когато спре да съска Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт