Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 847
 Няколко теми съм пускала за  госпожата преподавател на детето ми и за огвратителното и отношение и уж педагогически методи. Днес проведох един разговор с нея, по време на който търпението ми и толерантността ми към нея се изчерпаха тотално.
 Детето ми е с очила, почти не вижда. На няколко пъти съм водила разговори с въпросната с молба да я слага детето да стои на първия чин. Уж все я слагаше, а детето ми стоеше и продължава да стои на 4-ия чин. Днес и позвъних с поредната молба да я премести. Отоговорът бе, че дъщеря ми била височка и другите нямало да виждат заради нея. Отговорих и че едно ниско дете с перфектно зрение ще вижда повече от втория чин, отколкото моето късогледо на четвъртия. Заформи се нещо като скандал с възпитан тон и от двете страни. На няколко пъти ми повтори, че щяла да помисли да видела какво може да направи, а аз натъртих, че не се обиждам за да я подтиквам да мисли евентуално, а за да и кажа да ми премести детето-не на третия, не на втория, а на първия чин. Днес следобед ще разбера от малката къде я е сложила да стои и ако резултат от проведения днес разговор е нямало отивам направо при директора. И ако се наложи ще му разкажа и за педагигечските и методи да хвърля учебниците в коша и да унижава децата като ги кара да бъркат да си ги вземат. Хич не ми пука вече как ще отреагира "г-жата" след като отида при директора. До този момент се въздържах, но дебилството и мина всякакви граници.

Последна редакция: вт, 13 фев 2007, 12:22 от Kasidy

# 1
 • Мнения: 3 323
Аман от такива дебили! Въобще ни я чакай да се накуми!
На моя близка детето е с епилепсия, след разговор предварителен преди постъпването му в първи клас, и обещанието да се държи с детето нормално - както със всички други, "другарката" обявила - Не я закачайте - тя е болна! Излишно е да казвам че дечицата се държали все едно е чумава , което "допринесе" за влошаване, а не подобряване на психическото състояние на детето!
Нямам думи просто!

# 2
 • Мнения: 2 700
Напълно те разбирам и подкрепям. Лично аз, обаче, бих носила със себе си и нещо в писмен вид / жалба или молба/, при това адресирана с копие и до по-висша инстанция. От опит (но не в училище) съм забелязала, че хората се страхуват от документи.
Малко офф. Учителката в занималнята на дъщеря ми си позволяваше да нарича децата с "простаци такиви" и т.н. Отидох да разговарям с нея и я уведомих, че записвам на телефона  си разговора и че при следващ случай отивам със записа при директорката. От тогава насам по думите на дъщеря ми обидни думи не звучат в ефир.

# 3
 • Мнения: 178
Разбира се ,че ще отидеш при директора.Тези хора не разбират от нормален човешки разговор и не се съобразяват с проблемите на децата.Голямата ми дъщеря е асматик и въпреки проведените разговори с госпожата,че няма да играе физкултура,да не трие дъската,защото се задушава от тебешира,няма да ходи на "модул туризъм",защото ги води по полянки и паркове /детето получава пристъпи от полени ако стои по-дълго време на места където има треви,цъфтящи растения и дървета/ същата продължава да натяква на детето -"ти ,Юлиана пак няма да идваш нали,защото майка ти пак не те пуска" и т.н и т.н.На Юли й е писнало непрекъснато да й натяква,че виждаш ли само тя не ходела.И така детето се комплексира още по-вече.Вместо да помогне на детето да не се чувства "различно" тя му натяква постоянно.И скоро ще си говорим отново с госпожата и ако продължава в същия дух ще отнеса проблема до директора и ще искам да бъде преместена в друг клас.
И това били "педагози"........................

# 4
 • Мнения: 3 847
Отвратително е. Имам чувствата, че се озлобяват с течение на годините. Професията изисква търпение и нежност, а не злоба каквато виждам,че демонстрират и други г-жи.
 Относно молбата...Днес няма да нося нищо, но смятам да му заявя категорично на г-н директора, че ако не вземе мерки ще отида директно в инспектората. Умът ми не го побира, самият той ми я препоръча като най-добрата учителка за начлинет класове. Това  ако е добър педагог явно моите представи за света са сбъркани.
 Всъщност аз днес като отида при него и като говоря той какво ще направи по случая според Вас?

# 5
 • София
 • Мнения: 1 351
Не знам дали е уместно да попитам, но за кое училище става въпрос?
Наистина такова поведение от учител е меко казано недопустимо.
Според мен госпожата се държи абсолютно неадекватно - или си е такава или се заяжда умишлено точно с теб.
Задължително отивай при директора и не оставяй нещата без последствия.

Що се отнася до реакцията на директора, трудно ми е да кажа, но не съм оптимист.
Най-много да я смъмри и да я посъветва да не изпада в директна конфронтация с родител.
Все пак те са от едната страна на барикадата, а родителя - от другата.
Както те за нас са "враго", така предполагам, че сме и ние за тях.  Laughing

# 6
Касиди, ако е в онова прехвалено у-ще'' Братя Миладинови''  не мисля, че ще постигнеш кой знае какво, но все пак успех ти пожелавам и дано проблема все пак се разреши. Ще следя темата, пиши какво е станало.

# 7
 • Мнения: 3 847
В Бургас е училището, едно от "елитните", " Братя Миладинови ". Всъщност още от самото начало не се залюбихме с г-жата. Нито е имало скандали, нито спречквания, просто някаква взаимна антипатия.
Да, изпревари ме Laughing Може би съм го споменавала и в другите теми или имаш лични впечатления?

# 8
 • София
 • Мнения: 4 813
а аз имам малко страничен въпрос: защо децата с очила трябва да седят на първите чинове? нали именно с очилата се коригира зрението?
дъщеря ми е с висок диоптър късогледство и щом започне да не вижда добре дъската от задните чинове, значи е време за преглед и корекция на очилата.

а относно описаното отношение от страна на учителите - не бива да им се позволява да се държат така, нито да се допуска децата да се възприемат като жертви.

не знам късмет ли е, че досега не сме се сблъсквали с такива учители...

# 9
 • Мнения: 3 847
Не твърдя, че детето ми е с предимство заради късогледството. Просто мястото и е на първия чин, колкото и егоистично да звучи. На този етап зрението и повече неможе да се коригира и единственото решение е да е на по-здравословно разстояние от дъската. И в моето детство, и в досега ми с други класове ( имам кратка, но поучителна учителска практика Simple Smile ), децата с проблеми с очите винаги са стоели отпред.

# 10
 • София
 • Мнения: 901
Каси,
абсолютно си права и съм напълно съгласна с теб!
Имам един деликатен въпрос - готова ли си да си преместиш детето?!
Гарван гарвану, око не вади!
Не те карам да отстъпваш, просто помисли
ако малката е до 4ти клас - значи това е госпожа "вечната Амбър"
Преподавателите далеч не са това, което очакваме и
не съм убедена, че няма да рефлектира върху детето?!
Имай го предвид!
Ако приемеш съвета ми
отложи го за утре, но добре го обсъди с малката!
Каси, за жалост имам гаден и тъжно богат опит и с даскали, и с набедени за директори, и с РИО ................

По отношение на очилата
почти никога корекцията не е пълна и
винаги има призматичен ефект
точно заради това децата, с очила
винаги са напред

# 11
 • Мнения: 3 847
Ясно ми е че ще рефлектира върху детето ( отдавна го обмислям преместването, може би и сгреших, че не се решавах ). Да, въпросната г-жа ще е до 4-ти клас, което означава още 2 години да я тормози. Не съм сигурна дали може по средата на годината дете да се прехвърли от едни клас в друг, но предполагам няма да е проблем. всъщност детето настоява да го преместя...Тази  и на мен да ми беше учителка и аз нямаше да искам да ходя на училище.

Последна редакция: вт, 13 фев 2007, 15:50 от Kasidy

# 12
 • София
 • Мнения: 901
Тогава на война като на война!!!!
Естествено, че можеш да я преместиш когато пожелаеш-ГАРАНТИРАМ ТИ!!!
Избери училище, говори с директора и се запознай лично с новата госпожа!
Едва тогава действай,
ама с жалба и ги раздрусай здраво!!!!

Ако мога да ти бъда полезна с "богатия" си опит - пиши на лични - твоя съм!
Успех!!!
 Hug

# 13
 • Мнения: 3 847
Прибра се малката от училище, задала и пред целия клас с крещящ тон въпроса Била ли виждала от 4-ия чин, тя отговорила Не и я преместила на втория. Това сега като някаква демонстрация от рода на " Ето на, ти ми каза, но аз пак я сложих там където сама прецених " ли да го приемам ?

Последна редакция: вт, 13 фев 2007, 17:58 от Kasidy

# 14
 • Мнения: 5 467
Касиди, премести детето в друго училище или паралелка, не знам, къде, но не я оставяй при учител, който има антипатия към теб и се държи кофти с детето. Защо спори с теб, когато й казваш, че детето не вижда от задните чинове и това прави безсмислено присъствието му в часа въобще.
Казваш, че ще я измъчва още 2 години... Няма да са две. Защото когато тази кощрамба предава класа си в 4 -ти клас на новата им учителка, ще каже по 2 думи за това и онова дете - непременно. Не се и съмнявам в това.
Аз бях "черна овца" в училище, но заради магарии и борби за справедливости... Бях набелязана и дори, когато ме изпитваха по история и си четях урока от учебника едно към едно, скрит под чина, ми пишеха тройка..., защото съм аз.
Ако детето ти се чувства подтиснато в този клас, с тази госпожа, по-добре го премести при друга..., и дано тя е по-свястна. Но оплакване на директора трябва да има и още как...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт