Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Плевен

Мнения: 262
В един магазин видях Ботевградски кори домашно изпечени. Така пише на опаковката. Кръгли са, няколо бройки в опаковка.
Някой ползвал ли ги е нещо?
 Дайте ми , моля, някакви идеи.
Цитирай

София

Мнения: 901
Аз правя с тях налагана баница със зеле. Киселото зеле предварително се запържва с малко червен пипер и олио. Слагаш едната кора, напръскваш я с малко вода и слагаш от плънката. Така правиш и с останалите. Оставяш баницата да омекне - обикновено на другия ден вече става за ядене.

Жалко, че в София напоследък не мога да намеря такива кори. Ако някоя от мамите от София знае къде има, моля да ми каже. Благодаря.   bouquet
Цитирай

Плевен

Мнения: 262
Аз правя с тях налагана баница със зеле. Киселото зеле предварително се запържва с малко червен пипер и олио. Слагаш едната кора, напръскваш я с малко вода и слагаш от плънката. Така правиш и с останалите. Оставяш баницата да омекне - обикновено на другия ден вече става за ядене.

Жалко, че в София напоследък не мога да намеря такива кори. Ако някоя от мамите от София знае къде има, моля да ми каже. Благодаря.   bouquet

А не се ли пече?
Цитирай


Мнения: 2 094
Аз бях правила с такива кори/не съм сигурна, че бяха Благоемградски, но бяха доста по-дебелички и кръгли/вита баница със сирене, яйца, масло и к.млеко и стана много вкусна и хрупкаво, приличаше даже малко на пита.
Цитирай


Мнения: 645
С такива кори,а мама ги прави у дома, приготвям баница със сирене, яйца, масло и кисело мляко. На Бъдни вечер правя смес от варена тиква-пасирана с орехи, канела и захар + мазнина, завършвам със същата смес върху най-горната кора и става много всукна. В Плевен също съм купувала, но от няколко месеча не ги доставят и същалявам.
Цитирай

Плевен

Мнения: 262
Арита, имаги, на едно магазинче до нас. Бившата сладкарница "Стадион".
Цитирай


Мнения: 645
Гретхен, благодаря за инфото. Ще отида още след работа, за да зарадвам в почивните дни домочадието. И себе си, разбира се.
Цитирай

София

Мнения: 1 345
Прави се баница (каквато ти хрумне) с тези кори  Wink
Аз най-често правя с яйца и сирене.
Типичното е, че корите се обливат с вода преди да се наредят в тавата.
После слагаш ред кора, ред плънка.
Отрасла съм с тези баници и ги предпочитам пред тези с фините кори.
Цитирай

Плевен

Мнения: 262
Прави се баница (каквато ти хрумне) с тези кори  Wink
Аз най-често правя с яйца и сирене.
Типичното е, че корите се обливат с вода преди да се наредят в тавата.
После слагаш ред кора, ред плънка.
Отрасла съм с тези баници и ги предпочитам пред тези с фините кори.

Ей това ме интересуваше. Малко твърди ми се виждат и затова не знаех как да процедитам.
Благодаря на всички за отговорите!
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Прави се баница (каквато ти хрумне) с тези кори  Wink
Аз най-често правя с яйца и сирене.
Типичното е, че корите се обливат с вода преди да се наредят в тавата.
После слагаш ред кора, ред плънка.
Отрасла съм с тези баници и ги предпочитам пред тези с фините кори.


Точно така се прави.
Това е така наречената къпана баница и ми е много любима.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.