Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 фев. 2007, 17:04 ч.
  • Преглеждания  1 000  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Плевен
  • Мнения: 262
В един магазин видях Ботевградски кори домашно изпечени. Така пише на опаковката. Кръгли са, няколо бройки в опаковка.
Някой ползвал ли ги е нещо?
 Дайте ми , моля, някакви идеи.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 902
Аз правя с тях налагана баница със зеле. Киселото зеле предварително се запържва с малко червен пипер и олио. Слагаш едната кора, напръскваш я с малко вода и слагаш от плънката. Така правиш и с останалите. Оставяш баницата да омекне - обикновено на другия ден вече става за ядене.

Жалко, че в София напоследък не мога да намеря такива кори. Ако някоя от мамите от София знае къде има, моля да ми каже. Благодаря.   bouquet

# 2
  • Плевен
  • Мнения: 262
Аз правя с тях налагана баница със зеле. Киселото зеле предварително се запържва с малко червен пипер и олио. Слагаш едната кора, напръскваш я с малко вода и слагаш от плънката. Така правиш и с останалите. Оставяш баницата да омекне - обикновено на другия ден вече става за ядене.

Жалко, че в София напоследък не мога да намеря такива кори. Ако някоя от мамите от София знае къде има, моля да ми каже. Благодаря.   bouquet

А не се ли пече?

# 3
  • Мнения: 2 096
Аз бях правила с такива кори/не съм сигурна, че бяха Благоемградски, но бяха доста по-дебелички и кръгли/вита баница със сирене, яйца, масло и к.млеко и стана много вкусна и хрупкаво, приличаше даже малко на пита.

# 4
  • Мнения: 731
С такива кори,а мама ги прави у дома, приготвям баница със сирене, яйца, масло и кисело мляко. На Бъдни вечер правя смес от варена тиква-пасирана с орехи, канела и захар + мазнина, завършвам със същата смес върху най-горната кора и става много всукна. В Плевен също съм купувала, но от няколко месеча не ги доставят и същалявам.

# 5
  • Плевен
  • Мнения: 262
Арита, имаги, на едно магазинче до нас. Бившата сладкарница "Стадион".

# 6
  • Мнения: 731
Гретхен, благодаря за инфото. Ще отида още след работа, за да зарадвам в почивните дни домочадието. И себе си, разбира се.

# 7
  • София
  • Мнения: 1 350
Прави се баница (каквато ти хрумне) с тези кори  Wink
Аз най-често правя с яйца и сирене.
Типичното е, че корите се обливат с вода преди да се наредят в тавата.
После слагаш ред кора, ред плънка.
Отрасла съм с тези баници и ги предпочитам пред тези с фините кори.

# 8
  • Плевен
  • Мнения: 262
Прави се баница (каквато ти хрумне) с тези кори  Wink
Аз най-често правя с яйца и сирене.
Типичното е, че корите се обливат с вода преди да се наредят в тавата.
После слагаш ред кора, ред плънка.
Отрасла съм с тези баници и ги предпочитам пред тези с фините кори.

Ей това ме интересуваше. Малко твърди ми се виждат и затова не знаех как да процедитам.
Благодаря на всички за отговорите!

# 9
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Прави се баница (каквато ти хрумне) с тези кори  Wink
Аз най-често правя с яйца и сирене.
Типичното е, че корите се обливат с вода преди да се наредят в тавата.
После слагаш ред кора, ред плънка.
Отрасла съм с тези баници и ги предпочитам пред тези с фините кори.


Точно така се прави.
Това е така наречената къпана баница и ми е много любима.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт